Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ритуалът на покупката

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Ритуалът на покупката

    Здравейте!Вече окончателно се реших да купя Фиат. Досега карах Опел и не съм имал особени проблеми с тази кола, надявам се всички тези, които ми казваха, че италианските коли не били за българските пътища, да не се окажат прави! Понеже Опелът го купих от познати, пък и беше отдавна, искам да ви помоля да ми помогнете малко с алгоритъма на покупката! Значи това което мисля да направя е следното - 1. След като харесам колата и я прекарам през сервиз, се пазаря за цената. Плащам и към нотариуса.2. След това веднага при някой застраховател за пълно каско. Все още не съм решил при коя фирма да отида, но много ще ме е страх да оставя колата на платен паркинг, защото научавам, че и оттам задигали коли. МОЖЕ ЛИ ДА Я ЗАСТРАХОВАМ ПРЕДИ ДА СЪМ Я РЕГИСТРИРАЛ В КАТ ИЛИ НЕ?3. Оттам в КАТ.Това ли е всичко? Или пък трябва да отида в КАТ и след това да мина през застрахователя? Много ви благодаря!

    #2
    колата нов внос ли е?относно застраховката бях разпитвал, тъй като и аз имах известни съмнения и ми казаха че няма проблем да се застрахова, независимо дали е регистрирана или не.п.п. плащането става при Нотариуса /ако се минава през такъв/, след подписване на договора /фактически с подписа сделката се счита за сключена/!!
    "То, правото, е като хубава кобила на пазара. Който има повече пари, той я купува..." Йордан Радичков.

    Коментар


      #3
      Ами още не съм се спрял на конкретна. Много по-сложно ли е, ако е нов внос? А ако няма номера как мога да я покарам, за да я пробвам, да я закарам на сервиз и след това към нотариус и застраховател?

      Коментар


        #4
        Ами на колесар се кара когато е без номера или на риск Да ти кажа в момента на мобил.бг няма хубави мареи комби.Освен това лъжат че са с климатроник. Май на тези модели няма такъв филм.

        Коментар


          #5
          А каква е разликата между климатика и климатроника?

          Коментар


            #6
            И какъв е рискът, ако караш без номера - да те спрат полицаите ли? Колко е глобата в такива случаи?

            Коментар


              #7
              Мареата написа:
              И какъв е рискът, ако караш без номера - да те спрат полицаите ли? Колко е глобата в такива случаи?
              по принцип глобата е много голяма щото нямаш и гражданска има вариянт някой приятел да те върже с въже а ти си караш след него , ако видите куки гасиш мотора и всичко е ок не тръгвай на риск ако те хванат ще береш големи ядове патил съм си затова знам
              TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
              UNO 1.0 FIRE

              Коментар


                #8
                Мареата написа:
                А каква е разликата между климатика и климатроника?
                Неправилно е дори да се говори за "климатроник" при кола, различна от марките на концерна VW (VW, AUDI, Skoda, SEAT). Това е запазена марка, с която тези марки коли означават авто-климатиците с електронно управление.Разликата между "климатроника" и климатика е в пулта за управление - на едните е механично (с копче А/С - air conditioner), като температурата се задава ръчно с ръчка или врътка, на другите е електронно, като се задава желана температура на дигитален дисплей. Принципно в устройството на самия климатик/троник няма разлика.За справка (само за разбиращите славянски езици): http://obd.ec.cz/climatronic/

                Коментар


                  #9
                  Малко пояснение!!! На обикновения климатик температурата не може да се регулира,регулира се само на климатиците с електронно управление!!!

                  Коментар


                    #10
                    Мареата написа:
                    Много по-сложно ли е, ако е нов внос? А ако няма номера как мога да я покарам, за да я пробвам, да я закарам на сервиз и след това към нотариус и застраховател?
                    Напротив даже когато колата е нов внос е по-лесно Първо защото фактически тя не се води на никой!Второ не е нужно да се ходи при нотариус,защото нуждата от него е при смяната на един собственик с друг,а в случая тази процедура е избегната!В повечето автокъщи,митата на колите не са платени,защотото има хора които вкарват на инвалид,без мито.При покупка на кола нов внос,се заплащата митото от фирмата на автокъщата от която е взимаш,но това задължително става през работната седмица,понеже митниците не работят през уикенда!След плащане на митото,ти дават транзитни номера.Слагат ги и с тях можеш да е караш в рамките на 1 месец,през който трябва да е регистрираш в кат в съответното населено място и да получиш новите си номера! Това е общо взето,но винаги за Нов внос,разликата има и то не малка!Успех колега,ако има нещо друго питай
                    Alfa Romeo Giulia 2.0T 280hp TI RWD '17 & Fiat Punto Evo 1.4 77hp '10
                    ex Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm Q-Tronic '09, ex Fiat Punto 1.2 60hp ELX '00, ex Alfa Romeo 147 1.9 JTDm '05, ex Alfa Romeo 145 1.4 TS 16v '97, ex Fiat Punto 1.1 S '95

                    Коментар


                      #11
                      по принцип тия от автокъщите дават колите да се пробват даже и да нямат транзитни номератова за тях не е проблем, защото се знаят с полицаитекаско преди да е регистрирена колата може да се направи, но не важи за кражбапоне така ми казаха в Армеецплащаш колата, дават ти фактура и митническата декларацияправиш гражданска отиваш в КАТ и ти дават номерано гледай да си в КАТ рано, че ако нямаш познат ще чакаш цял денслагаш аларма, ако нямаправиш КАСКО и карашдо 1 месец я обявяваш в общината и плащаш данъка
                      2015 Renault Megane Expression GT
                      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                      Всичко за FIAT Bravo 2007

                      Коментар


                        #12
                        Мисля че преди кат се минава пред данъчното. Мойта я регистрирах преди половин година, собственика на автокъщата ми помага с документите и първо ходихме в данъчното там платих данъка и други щуротии, и после в кат искаха точно бележката за платен данък и гражданската.

                        Коментар


                          #13
                          Хм, а аз я купих април, още не съм минал през данъчното....
                          Alles in Ordnung

                          Коментар


                            #14
                            Zaphod написа:
                            Хм, а аз я купих април, още не съм минал през данъчното....
                            Бравос, хвала таквиз люде...А талона на твое име ли е? Щото ако не е не е страшно. А ако е се моли да те минат с минималната глоба (акт) за недеклариране на имущество - мисля че беше 30кинта - преди вде год ме глониха - бях закъснял с апартамента 1 седмица.
                            Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

                            Коментар


                              #15
                              Хм, на мое е, разбира се - работата е там, че доколкото си спомням данъкът се плаща накрая на годината, заедно с останалите данъци, а по принцип колата си е регистрирана на мое име още в КАТ.
                              Alles in Ordnung

                              Коментар

                              Working...
                              X