Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ориентировачна цена на антифриз ???

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Наистина в някои случаи смяната на антифриза излиза повече от на маслото .Лично аз съм с антифриз Приста вече година и половина, засега течове съм нямал, дано и да нямам де.Но разликата между Пристата И парафлу-то беше достатъчно голяма, а много ме съмнява разликата в качеството да е такава.Всеки сам си преценя, никой не може да ме накара да сложа Парафлу щото струва два пъти и половина повече от Пристата и върши същата работа, нито пък аз ще накарам някой да си сложи Приста щото е по-евтино.
    N.Y. State of Mind

Коментар

онзи ден си купих атф масло на приста- беше в метална кутия, струваше 6 лв. така е съмнявам се да е толкова скъпа за фалшифициарне тъпото тенеке, че да откаже някой от начинанието
      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
      Fiat Bravo'97 1,6 16v
      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

От 3 години имам едни наблюдения към един антифриз Антифриза е на братушките Руски казва се "Лена"На етикета информацията е изцяло на руски.Антифриза е много гъст дори и при температура над нулата,почти като олио е , жълт на цвят . Странното е че като се смеси със вода става зелен на цвят и вече не е гъст като олио. Та съм си правил няколко експеимента При съотношение 50/50 дават че е за -27 градуса , аиде едно шише от 1 литър (0.5 антифриз/0.5 вода) отиде в хладилната камера на един познат месар. Та температрата на камерата беше -32 градуса след 24 часа антифриза си беше такъв какъвто го оставих без видимо заскрежаване и така нататък.Да ама дотук не ме остави съвеста със опитите.Понеже няма как да карам приятелеля ми да сменя температурата реших аз да сменя съотношението и така. Та следва: 60 вода/ 40 антифриз за -20 градуса70вода/30 антифирз за -15 градусаТа 1 шише със 60/40 не замръзнаа другото 70/30 замръзнаТа извода за мен е следния Руснаците са се подсигорили допълнително.отношението 60/40 не замръзна при минус 32 грасуа при полужение че го дават за -20 !!!От тогава използвам този антифриз.Избора сам си го прави всеки за себе си (според цена / качество / марка/и други)
        Всяко едно Уно Tурбо си мечтае като порасне да стане Делта Интеграле :D
        IHI,Mitsubishi,KKK,Garrett,Holset,Turbonetic's
        1.Uno 1.3 turbo FORZA ITALIA
        2.Audi B4 1.6 (ежедневка)

Коментар

Цена

Дестилираната вода е по 80-90 стотинки в тубички от по литър.+Ето товаП.С. Замених илюстрацията с умалена снимка, на същата туба от 4 л концентрат за десетина лева)
          Прикачени файлове
          Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
          http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

па българския ко му е? фиат препочърва парафлу щото има договор с тях, ако имаха по-изгодна оферта с приста щяха него да препоръчват
            ..много вярно....
            FIAT UNO 55S. Мирише бензина!
            FIAT MAREA1.6 16V

Коментар

Антифриза ВЕКО е на Приста-Ойл, ВЕКО само опаковат. И тъй като опаковките са им по-непретенциозни са и по-евтини
              Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

А къде във Варна мога да нямеря PARAFLU
                Fiat Bravo 1.9JTD 105
                D I E S E L P O W E R

Коментар

Bravo_JTD написа:
                  А къде във Варна мога да нямеря PARAFLU
                  Аз съм от София но смятам, че трябва да се закупи от вносителя на Фиат. Paraflu - up long Life(ultra protection) го намерих само там в София.
                  Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Nino написа:
                    Не мога да разбера нещо... пънете се да карате с масла СЕЛЕНИЯ, които в добрия случай сменяте два пъти годишно, а за няколко лева повече да сложите наистина качествен антифриз Ви излиза скъпо.Антифризът се сменя един път на 2-3 години.По същата логика що не си карате с масла "Приста"?! 10.50 лв струва един литър антифриз "Парафлу" в метална, за еднократна употреба опаковка, купен преди 2 седмици от "Т и Н КАР".Някой спомена, че руснаците разбирали от антифриз, да разбират, но и от МЕНТАРЕНЕ и МЕНТАРОСВАНЕ също много разбират. Успех!
                    Аз също се учудвам на колегите за антифриза. Най - новият им продукт Paraflu-up G12+ се сменя на 5 години или 100000км. и струва 12лв. на литър. Информацията е потвърдена и от АИ. Той е на база етилен-гликол. Разрежда се задължително 50/50 с дестилирана вода. Селения масло в колата си няма да сложа, но от този антифриз няма да се откажа.Поздрави!

Коментар

niko_ymn написа:
                      Мисълта ми е ако купиш по 11 лв 7 литра (колкото събира системата)олко пари ще ти излезе, като за 12 лева могат да се купят - две туби от по 3 литра обикновен. Да ти таковам антифриза, по-скъпо да излезе смяната му от на маслото ли ?
                      От подобни расъждения вече 3 дни оправяме охладителната система на едно Ауди. Водната му помпа е разядена а да не ви казвам за пластмасовите съединения. Колеги толкова ли не разбрахте, че спестяването от консумативи, води до ремонти! Не е задължително антифриза да е еди си какъв а да е качествен и да отговаря на препоръчаните спецификации!Карането с концентрат не е желателно даже е вредно. Една от причините е че водата е възможно най-добрия топлообменник. Има и други но, който иска да разбере повече -> google. Така че не е нужно да се купят 7 литра х11лв.

Коментар

Аз в момента в охладителната система имам жълто-зелен антифриз (бил фосфоресциращ). някой знае ли от къде мога да купя пак такъв (идеята да видя на тъмно от къде тече, ако протече, силно ми допада), че ми се иска да го сменя? Никой незнае от кога е там, а искам да съм спокоен. Парафлу/Приста - ОК, знам от къде да купя (навсякъде има), но фосфоресциращ никъде не съм виждал. Идеи?
                        "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
                        Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
                        Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Synthy написа:
                          Аз в момента в охладителната система имам жълто-зелен антифриз (бил фосфоресциращ). някой знае ли от къде мога да купя пак такъв (идеята да видя на тъмно от къде тече, ако протече, силно ми допада), че ми се иска да го сменя? Никой незнае от кога е там, а искам да съм спокоен. Парафлу/Приста - ОК, знам от къде да купя (навсякъде има), но фосфоресциращ никъде не съм виждал. Идеи?
                          За първи път чувам за такъв. Може би има добавки някакви но дано не съм прав, че след смяната ще има течове!

Коментар

Danchojn написа:
                            От подобни расъждения вече 3 дни оправяме охладителната система на едно Ауди. Водната му помпа е разядена а да не ви казвам за пластмасовите съединения. Колеги толкова ли не разбрахте, че спестяването от консумативи, води до ремонти!
                            Не е от пестеливост ами по-скоро да е от нагла безочливост, защото все още няма осъден нито един дистрибутор на фалшива стока или продавач на окъпано с маркуча гориво. Аз съм пристрастен защото съм от Русе, и искам поне да знам какво слагам в колата като сипя нещо - било то и второ качество, хиляда пъти по-добре от менте куча марка без точен произход.
                            Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                            http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

Working...
                            X