pugsy написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ориентировачна цена на антифриз ???
Collapse
X
-
Не мога да разбера нещо... пънете се да карате с масла СЕЛЕНИЯ, които в добрия случай сменяте два пъти годишно, а за няколко лева повече да сложите наистина качествен антифриз Ви излиза скъпо.Антифризът се сменя един път на 2-3 години.По същата логика що не си карате с масла "Приста"?!10.50 лв струва един литър антифриз "Парафлу" в метална, за еднократна употреба опаковка, купен преди 2 седмици от "Т и Н КАР".Някой спомена, че руснаците разбирали от антифриз, да разбират, но и от МЕНТАРЕНЕ и МЕНТАРОСВАНЕ също много разбират.
Успех!
SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
какво ще рече "PARAFLU нали бил разработен специално за двигателите на FIAT "с какво една охлаждаща система на фиат е по различна от на алфа или форд или не знам си ква маркаselenia за фиатelf за рено и не знам си кво за каквовсе едно някой мъже не използват вибратори (хаджи митко)пълни глупости
Коментар
-
pugsy написа:какво ще рече "PARAFLU нали бил разработен специално за двигателите на FIAT "с какво една охлаждаща система на фиат е по различна от на алфа или форд или не знам си ква маркаЕ, 15-16 лв в ПОВЕЧЕ на 2 години бих платил за него!Ако и това са ГЛУПОСТИ здраве му кажете... особено ако караш някоя количка 2002-2003-2004 година, а не някое ТИПО в период на ПОЛУРАЗПАД!
Коментар
-
Nino написа:pugsy написа:какво ще рече "PARAFLU нали бил разработен специално за двигателите на FIAT "с какво една охлаждаща система на фиат е по различна от на алфа или форд или не знам си ква марка
Коментар
-
pugsy написа:Nino написа:pugsy написа:какво ще рече "PARAFLU нали бил разработен специално за двигателите на FIAT "с какво една охлаждаща система на фиат е по различна от на алфа или форд или не знам си ква маркаЩото не е изключително малък процента на случаите в които системата протича след смяна на антифирза.И все пак всеки си знае как точно да си харчи парите.Ама както е казал народа - парен каша духа
I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Не искам да влизам в спор с никого но тези доводи че металната опаковка значи гарантиран произход не са точно така.1.Работил съм в подобна област и си нямате на идея тези работи с препакетирването колко лесно стават.2.Никой не прави менте на евтиното -печалбата е мнаго малка и деянието се обезмисля.3.Единственият начин да се предпазим от ментаци си остава да се пазарува от магазините на официалните вносители за България .Само там стоката е с гарантиран произход .Даже се е случвало преставителя за съответния град да прзарува не само от вносителя за България една и съща стока.Моето мнение: Опаковката е без значение.Искаш ли истинско само в магазина на официален вносител за България.
Коментар
-
lubobg написа:Не искам да влизам в спор с никого но тези доводи че металната опаковка значи гарантиран произход не са точно така.1.Работил съм в подобна област и си нямате на идея тези работи с препакетирването колко лесно стават.2.Никой не прави менте на евтиното -печалбата е мнаго малка и деянието се обезмисля.3.Единственият начин да се предпазим от ментаци си остава да се пазарува от магазините на официалните вносители за България .Само там стоката е с гарантиран произход .Даже се е случвало преставителя за съответния град да прзарува не само от вносителя за България една и съща стока.Моето мнение: Опаковката е без значение.Искаш ли истинско само в магазина на официален вносител за България.Не знам къде и какво си работил приятелю, но аз като бивш служител в МК " Кремиковци", отдел "Цени и ценообразуване", мога да ти кажа, че валцуваната, поцинкована и покалаена ламарина специално предназначена за тези цели е доста скъпа, толкова скъпа, че подобна операция с фалшифицирането на антифриз е абсолютно безмислена.Това до скоро бяха и едни от достойнствата на продуктите на FL (FIAT LUBRICANTI), предлагането на пазара на продукти в метални опаковки.Фирмата е продадена и новия собственик може да има други намерения, апропо, вече видях масла SELENIA в нормална пластмасова опаковка.Естествено, че НЕ формата е важна, а съдържанието и ,че нищо сигурно няма на този свят.Лично аз, от употребата на този продукт, антифриза с марката PARAFLU съм много доволен! Никакви признаци на корозия, потъмняване, промяна на цвета не видях за 2 години.Всеки има право да решава, за себе си, но желателно е да не омаловажава препоръките на производителя, там работят по-умни от нас хора.Ние сме потребители.
ПП...по тази тема е писано много в този форум, опитайте с "търсачката", тя не хапе!
Коментар
-
niko_ymn написа:Мисълта ми е ако купиш по 11 лв 7 литра (колкото събира системата)олко пари ще ти излезе, като за 12 лева могат да се купят - две туби от по 3 литра обикновен. Да ти таковам антифриза, по-скъпо да излезе смяната му от на маслото ли ?Fiat Ritmo 105TC
1600cc 105к.с.
Коментар
-
niko_ymn написа:Мисълта ми е ако купиш по 11 лв 7 литра (колкото събира системата)олко пари ще ти излезе, като за 12 лева могат да се купят - две туби от по 3 литра обикновен. Да ти таковам антифриза, по-скъпо да излезе смяната му от на маслото ли ?Три литра, разредени с вода са достатъчни за тази вместимост и ще държи до минус 25 градуса, даже и ще ти остане половин литър, бадева, за доливки, щото трудно ще изкараш стария антифриз всичкия, все-ще остане литър, че и повече!Явно, че напомнянията да се ползва "търсачката" са отишли абсолютно на вятъра! Преди е имало подобни теми, нищени са и разнищвани тези проблеми.Има дори линкове, които НЕПРЕДУБЕДЕНИЯ човек може прочете и сам си направи изводите.Писано беше и за PARAFLU и за PRISTA LONG LIFE, но просто няма кой да чете... е, ще си лющим едни и същи теми всеки сезон като изкукали лелки след жълт сериал, ко да праим, то форума е като женското сърце, винаги има място за една стара и непотребна вече тема!
http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...od/Itemid,291/
Коментар
-
niko_ymn написа:Мисълта ми е ако купиш по 11 лв 7 литра (колкото събира системата)олко пари ще ти излезе, като за 12 лева могат да се купят - две туби от по 3 литра обикновен. Да ти таковам антифриза, по-скъпо да излезе смяната му от на маслото ли ?1:1 ти дава приблизително около -30 градуса гаранция.Антифриз към дестилирана вода имам(е) предвид.Това естествено зависи от марката на интифриза, концентрата обикновено е до -60 градуса.А и какво толкова те шокира факта че може да ти излезе колкото маслото?Антифризите от 11-13 лева се водят Long Life.Обикновено са червени и са направени на различна основа от обикновените - етилен гликол.Сменят се на мин. 3 години а маслото в нааай-добрия случай на година. Аз например по 2 пъти.Така че няма нищо ненормално в цената, още повече че работата му е доста по-отговорна от тази на течността в казанчето за чистачките :PВсичко това е вярно, разбира се само ако няма течове.Ако има - каквото има - така или иначе белята е станала
I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
В книжката към колата от подписа ми, пише да се използват антифризи на основата на етилен-гликол. Приста произвеждат такъв на основата на моноетилен-гликол, синьо-зелен на цвят. Има го в опаковки и на Лукойл и на етикета пише, че е произведен и бутилиран от Приста за Лукойл. Старият антифриз, който източих от колата беше зелен, на 3 години. Не си беше променил чистотата и цвета. Сипах си Приста (готов за употреба), която преди да я сложа стоя 12 часа във фризер при -27 градуса температура и не беше мръднала. Вчера сутринта в 7 часа извадих със спринцовка от казанчето малко антифриз и пак го сложих във фризера при -27. За 12 часа не беше мръднал, довечера в 7 пак ще го проверя (вече ще е стоял 36 часа) и ако е без видимо сгъстяване или започнал да кристализира значи всичко е ОК.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
"Имал си бол пари - дал си." (33 пак е доста повече от 12) Въпрос на личен избор е да спонсорираш от джоба си продукт с еднакви качества, но с включени по-скъпа реклама и по-скъпа опаковка в цената. За мен ако и единия и другия не замръзват при тест в камерата - останалото е самовнушение, че бил по-хубав и си заслужавали парите.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар