здравеите на всички! Имам следния проблем! имам Браво 1.6 16V sx запо4на да ми гори много и да губи мощност! ходих на диагностика и ми отчета грешка в ламда сондата! изчистиха ми грешката! След около 4-6 часа сигналната лампа за инжекцията пак ми светна след което огасна и колата пак загуби мощност! А когато ми правиха диагностиката пича ми каза че не е от датчика понеже по време на диагностиката (след изчистването на грешките) не се появиха грешки! Та мисалта ми е дали е от Ламбда - сондата или нещо друго! Та имаики предвит че струва 160 лв не ми се дават и да се окаже че не е от това! Моля кажете си мнението!Благодаря!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ламбда - сонда
Collapse
X
-
Re: Ламбда - сонда
bronza написа:здравеите на всички! Имам следния проблем! имам Браво 1.6 16V sx запо4на да ми гори много и да губи мощност! ходих на диагностика и ми отчета грешка в ламда сондата! изчистиха ми грешката! След около 4-6 часа сигналната лампа за инжекцията пак ми светна след което огасна и колата пак загуби мощност! А когато ми правиха диагностиката пича ми каза че не е от датчика понеже по време на диагностиката (след изчистването на грешките) не се появиха грешки! Та мисалта ми е дали е от Ламбда - сондата или нещо друго! Та имаики предвит че струва 160 лв не ми се дават и да се окаже че не е от това! Моля кажете си мнението!Благодаря!
-
благодаря за отзива !! аз не разбирам много от монтиорство ! за тва да те питам ламбда сондите не са ли за различни газове или ...щото пича от диагностиката ми показа датчика и е под капака на колата ! каза ми цитирам " оооо лабда сондата на разпределителния вал за разпределянето на кислорода (или нещо такова) ти дава грешка" ! а аз дето чета из форумите чета че се намирал под колата до гарнето някаде си от долу! това сащия датчик ли е!Fiat Bravo 1.6 16V
Коментар
-
Ако пича ти е казал точно така бягай далече от него - не е и виждал на живо двигател.За ламбда сондата - на диагностиката могат да се показват в реално време какви данни постъпват от датчиците към компютъра. Аз като бях да видя дали всичко е 6 по колата преди зимата проверих и ламбда сондата (един приятел има сервиз с оборудване на Бош за диагностика та си поиграх доста с колата да я проверя от всякъде). Конкретно за ламбда сондата ти показва какво напрежение подава към компютъра. Принципно варира между 0,1 до 1 волт. На празен ход е около средата - 0,5 волта. Показанията като подаваш газ трябва да се сменят бързо иначе сондата е станала вече "ленива", реагира със закъснение. Най-лошият случай е да показва постоянно едно и също напрежение - тогава е напълно "умряла".А на 1.6 се намира наистина преди катализатора и сондата е с 4 кабела, с подгряване.За повишеният разход може да има и други причини - налягане на горивото, свещите, кабелите за свещите, бобината (може някой цилиндър да не "пали" добре. Така един Опел Кадет 1.6 моноинжекцион взе да харчи някакви фантастични литри за тази кола и се оказа точно проблем със запалването на 3-ти цилиндър.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
Така днес си порачах свещи EQUYEM за моя мотор! ще ги сменя и ако пак е така .... Незнам! кажете каде да ида на маистор! Правиха ми диагностика в Младост! като слезнеш от цариградско (от кам плиска) веднага на светофара в ляво! (сажелявам за тапото обяснение но не сам от софия) казаха ми че там са добри маисторчета! Ако някои знае каде да ида моля да напише! Ама много ме самнява да е от свещите! шума на двигатела се промени едно малко "дрезгаво" и до кам 2500 оборота варви горе долу добре , а от там на татака е пална скраб натискам газта до краи и .... нищо ! едва оскурява и само брамчи ! А преди палеше гумите на първа предавка и на втора , а ся немойе да вратне дори на парва (само на прас ги позаварта) ! ПОМОЩ!Fiat Bravo 1.6 16V
Коментар
-
Пише в профила ти, че си от Слатина, защо не хвърлиш поглед на тази тема Сервизът на Евгени(Гената). По-високия разход може да се дължи на сондата, но липсата на динамика (ускорение) ме съмнява да е от нея. Абе трябва си диагностика, тук само можем да гадаем.Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"
Коментар
-
Може ли сам да си провериш катализатора дали е запушен. Днес пак направих около 500км извънградско с колата, харчи си нормално 5.5л/100км, но ми е интересно как се проверява катализатора. Ако го сваля те тръбите са малко огънати и не може да се види дали "минава" светлината през него или има някакъв друг начин. Във форума пише, че миришело на сяра като се запушел само това ли еFiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
хора нищо не са ми проверявали само ме пита какво и е на колата и аз му казах че губи мощност и че ми е присветвала инжекцията и тои отвори капака закачи една джаджа за компа ми и каза че има няква грешка изчистия и каза сега треба да варви като нова и ако пак светне лампата на инжекцията да ида пак при него требало да смени тоз датчик ! и точно след четири часа пак светна ама нямах време да отидя щото сам на работа утре мисля да ида!Fiat Bravo 1.6 16V
Коментар
-
Съжелявям ако досаждам , НО се оказа че аз не сам разбрал правилно! ходих пак на диагностика и човека ми е казал "фазов сензор" и ми обясни за кво е ! така но аз като пипнах буксите му и те са малко клатещи не мно стабилни! така човека ми изтри пак тази грешка и сега 2-ри ден не ми е светвала инжекцията и колата е наред! малко ме самнява да е от буксите и като тропне колата в някоя дупка и да се поразмарда и да ми даде грешка и компа да почне да подава сигнал на инжекзията ’авариен режим" и затова да е така! Това естествено е мое мнение и незнам до колко е възможно да е вярно! А и много се надявам да е така защото иначе треба да дам 200 лв за смяна на тоя проклет сензор! Засега мога само да се надявам да не е преебан датчика а само буксите! Имам едно допитване по ходовата част! Предният ми десен амортисъор ми е изпуснал и няма да ви казвам как си подскача гумата и се тупка по асвалта :D или като мина през дупка кво прави! Дали да ида на майстор да го смени или ще оспея да се справя сам? Някои сменял ли е амортисъор?надявам се да не ви е писнало от мен и моите вапроси (можеда са глупави за някои от вас но ...)Това е за сега ще чакам отговор , и коментари ! Чао и успешна седмица на всички!Fiat Bravo 1.6 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар