На обяд взех ново клапанче от магазина на T&N, който е на ъгъла на Дойран и Гоце Делчев. Довечера ще го снимам - има леееки конструктивни разлики - няма дупка отгоре и освен това двете тръбички са еднакво дебели. Струваше цели 5 лева, ама на него пище SWEDEN и IVTEC (може би е за Хонда?).edit: Ето снимки на новото клапанче:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пак за клапанчето на чистачките
Collapse
X
-
В крайна сметка явно това е често срещан проблем. Мойто за предните пръскалки от гумата се беше запушило и се чудех една седмица защо не пръскат. Преработих го в "тръбичка" - махнах от вътре гумата, пружинката и го почистих добре. След това запуших дупчицата с покси-пол и готово. Вярно, че пръскат с малко закъснение докато се напълнят маркучетата, ама какво от това. На задната чистачка явно си работи, ама аз и не я ползвам - никога не съм използвал огледалото в колата, само страничните. Просто такъв навик си изградих покрай бусовете - научих се да карам на бус и после и инструктора ми се караше защо не гледам огледалото в колатаFiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
Creep
-
idm написа:trace написа:Ми аз моето направо го махнах и не виждам абсолютно никаква разлика.Водата почва да пръска веднага.Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
аз се занимавам с акваристика и имам подобни клапанчета. принципът е същия - пропуска в едната посока, в другата - не. само че аз ги използвам само за въздух. за вода не съм пробвал, но сигурно стават. в по-заредените зоомагазини ги има. струват стотинки и се продават отделно. не е нужно да купувате цяла помпичка за въздух (аератор). ето как изглеждат моите:трябва да предупредя, че точно с този вид калапан съм имал проблеми - връщали са!Alfa 147 JTD 115 hp
ex Punto SX 1,2 (73 hp), 1994 +LPG
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар