Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пак за клапанчето на чистачките

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

На обяд взех ново клапанче от магазина на T&N, който е на ъгъла на Дойран и Гоце Делчев. Довечера ще го снимам - има леееки конструктивни разлики - няма дупка отгоре и освен това двете тръбички са еднакво дебели. Струваше цели 5 лева, ама на него пище SWEDEN и IVTEC (може би е за Хонда?).edit: Ето снимки на новото клапанче:

Коментар

В Плевен въпросното клапанче го купих за 4.50 лв. и за сега работи добре.

Коментар

И аз мойто го рециклирах с ръкавица, щот си мислех че няма да го намеря никъде но стана добре работи като ново, и става бързо
        Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
        Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
        Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

В крайна сметка явно това е често срещан проблем. Мойто за предните пръскалки от гумата се беше запушило и се чудех една седмица защо не пръскат. Преработих го в "тръбичка" - махнах от вътре гумата, пружинката и го почистих добре. След това запуших дупчицата с покси-пол и готово. Вярно, че пръскат с малко закъснение докато се напълнят маркучетата, ама какво от това. На задната чистачка явно си работи, ама аз и не я ползвам - никога не съм използвал огледалото в колата, само страничните. Просто такъв навик си изградих покрай бусовете - научих се да карам на бус и после и инструктора ми се караше защо не гледам огледалото в колата
          Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
          Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

mme написа:
            А! Лепкавото е разложена гума.
            Евала Yellow_Flash_Colorz_PDT_08 , и аз сега се светнах като видях снимката в самото начало на темата.Аз съм със същия проблем,първо ще пробвам с на трабанче ,ако не стане ,ще пробвам с ръкавиците
            карам Punto

Коментар

А някой ще сподели ли къде се намира въпросното клапанче?

Коментар

Ми аз моето направо го махнах и не виждам абсолютно никаква разлика.Водата почва да пръска веднага.
                Ex Fiat 126P
                Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                Alfa Romeo 147 1.6 TS
                Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

trace написа:
                  Ми аз моето направо го махнах и не виждам абсолютно никаква разлика.Водата почва да пръска веднага.
                  А дали е така за задната чистачка?

Коментар

Някой знае ли магазин за трабант в софия? Те останаха ли такива коли?
                    FIAT BRAVO II 1.4 GPL
                    FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
                    FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
                    FIAT UNO 1.5

Коментар

Ако не намериш магазин за Трабант,и не ти се дават пари , влез в първия зоомагазин и си купи преходникза маркучите на помпата за въздух (вибратор) за аквариум.Действа без отказно,повярвай!
                      Фиат Брава 1.4 12V 1998г

Коментар

Ема има ли клапан това нещо? Ако има отивам!
                        FIAT BRAVO II 1.4 GPL
                        FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
                        FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
                        FIAT UNO 1.5

Коментар

idm написа:
                          trace написа:
                          А дали е така за задната чистачка?
                          За задната не знам - никога не ми е работила и не съм се опитвал да я оправям.(т.е. водата не пръска)
                          Ex Fiat 126P
                          Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                          Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                          Alfa Romeo 147 1.6 TS
                          Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

аз се занимавам с акваристика и имам подобни клапанчета. принципът е същия - пропуска в едната посока, в другата - не. само че аз ги използвам само за въздух. за вода не съм пробвал, но сигурно стават. в по-заредените зоомагазини ги има. струват стотинки и се продават отделно. не е нужно да купувате цяла помпичка за въздух (аератор). ето как изглеждат моите:трябва да предупредя, че точно с този вид калапан съм имал проблеми - връщали са!
                            Alfa 147 JTD 115 hp
                            ex Punto SX 1,2 (73 hp), 1994 +LPG

Коментар

Аз имах същият проблем,и понеже гледам рибки пеших да пробвам, затова ти казвам ,няма проблем.
                              Фиат Брава 1.4 12V 1998г

Коментар

Колеги моето не работеше и течеше и както каза колегата купуваш едни ръкавици режеш едно кръгче слагашго в клапанчето затваряш и си готов вчера го правих и беше успешно.
                                Fiat Bravo 1.4 12v Turbo Makaron

Коментар

Working...
                                X