Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Профилактични процедури

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Профилактични процедури

Зравейте колеги.От днес колата ми е пред блока със свалена предна броня и ляв калник.Моля дайте идеи какво мога да пооправя по нея, в смисъл да прегледам, постегна, подменя, докато е така открита.Идеята ми е, че сега достъпа до двигателя е лесен, но не се сещам какво да и направя Не говорим за процедури, костващи доста средства като смяна масло и тн, а дребни интервенции, за които никога не ни остава време или които са трудно изпълними при окомплектована предница. Като за начало мисля да почистя всички клеми и обувки по разните релета и датчици..дали е добра идея и с какво се прави?Ще бъда благодарен за идеи и съвети.п.п ако админите сметнат, че заглавието не е подходящо, моля да го променят..друго не се сетих
    Bravo 1.6 16V

Да това с клемичките е доста хубава идея.Мисля, че проверката и подмяната на негодните е добра идея. Имали ръждиви ги смени и според мен си сложи нови лъскави вместо да слагаш някакви контактни спрейове!Провери си и тези на реостата, на датчика на радиатора ако е с обувки, ако е куплунг незнам как става номера!НО като за начало идеята ти е добра!С лека струя вода, ако има възможност си изплакни радиатора на климатика ако имаш клима, и на охлаждането предполагам, че ще паднат мухи пясък и други боклуци!от мен това и успех
    now. BMW E39 523i '98 170hp
    ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
    ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

Коментар

Айде де колеги, дайте още някакви предложения..
      Bravo 1.6 16V

Коментар

) така и така си махнал калника свали мотора да му направиш основен ремонт :D не бъзикай машината, пръсни малко спрей ама хубав почистващ на буксите и тва е най-много да си докараш беля на главата с други операции
        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
        Fiat Bravo'97 1,6 16v
        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Направо с нормалана струя от пароструйка или водоструйка измии радиатора от двете страни.С слаба струя няма да направиш нищо.
          Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
          Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Сега открих, че радиатора ми е от 1.4двигател имало е напасване ама досега си работи..Та въпроса ми е: Възможно и е поради тази причина да нямам две степени на перката за охлаждане, или да тествам реостати и тн.. В смисъл има ли радиатора и вентилатора на 1.4 две степени?п.п Имам климатик, ама мне мога да му видя радиатора..странно.
            Bravo 1.6 16V

Коментар

При мен а и при други фиати радиатора на климатика е пред водния, като си си махнал бронята първо се вижда на климата а зад него е водния!Датчика на радиатора тоя ниско долу в ляво с кулунг или с отделни букси е и ако е с букси е по лесно и какъв цвят са ти кабелите към датчика(червен,бял,зелен/черен)?

Коментар

ами, в момент акоалта е пред блока, а аз на работа..датчика го знам кое е, ама наистина възможно ли е да нямам радиатор на климата?Не си спомням да има втори радиатор..пред главния..а не сам позлзвал климатик..само като хоих да ми го замерват, майстора аза, че в системата има фреон. т.е би трябвало да види ако ми липсва целия радиатор ама за това довечера със сигурност..
                Bravo 1.6 16V

Коментар

няма как да нямаш радиатор след като имаш фреон степените зависят и от датчика и от вента трябва да го видиш с колко жици е според мен, но за него не съм особенно компетентен
                  Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                  Fiat Bravo'97 1,6 16v
                  Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

E тука незнам, колегите да кажат къде е радиатора на климата

Коментар

Пред този за двигателя.
                      Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                      Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Може да намажеш (за да не се напукват от стареенето) гумените съединения, маркучетате и пластмасите с нещо като този пенкелер дето го слагат по автомивките на страничната част на гумите на колата след миенето, и може да махнеш с мокра кърпа прахоляк и със водна струя листа ако има събрани в някоя ниша - за да ти е чистичко, а ако е десен калник - и ремъчетата на сервото и климатика са там на близо и не са скъпи като комплекта на ангренажния.
                        Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                        http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

Моята перка на радиатора е с една скорост. Не знам как е при Браво, ама предполагам че пак е така.
                          Типо 1.4i.e. ex again Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
                          Fiat Punto MK2- 1,9 JTD - the city car. ex
                          Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex
                          Lancia Musa 1.4 16V Aut ex; JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex;
                          BMW X3 3.0D Aut

Коментар

1.4 има две степени на перката поне при мене. За 1.4 без климатик не знам, но предполагам че пак има
                            Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

видях радиатора з аклиматика..ма той бил мн тънък иначе това с почистването е ясно..искам да я изчистя отпред, да я намажа с каквото трябва, да я ласна не , че ще я карам цял живот, но смятам, че трябва да се отнасяш добре с колата си
                              Bravo 1.6 16V

Коментар

Working...
                              X