Проблемът е следния: откъм предно ляво колело се чува шум като от стържене. Случва се само когато въртя волана наляво или когато ползвам спирачка ( но не винаги ). Вчера свалих колелото -видими проблеми няма ( май ще трябва скоро да сменям накладки, но това надали е причина за шума ). Някой има ли идея каква може да е причината?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Стържещ звук?
Collapse
X
-
При мене също има подобно нещо но не е при навиване на волана. чува се като центробежно съскане/стържене и ми прилича като да не отделят добре спирачките. На моменти звука се усилваше...Появи се миналата седмица(2-3 дена карах така) а сега изчезна от самосебе си. Незнам дали е от спирачките, по скоро не, защото при натискане на педала на спирачките звука не изчезваше. Спираше когато колата спреше напълно. Звука е от предна лява гума също. Незнам лагери ли е нещо... не разбирам от коли..Fiat Punto 1.7TD
Коментар
-
Според мен стърженето което чувате е от предпазната ламарина от вътрешната страна на диска. Може някой майстор леко да я е изкривил и при пълен завой и натоварване на гумата тази ламаринка да стърже. Аз имах този проблем преди 3 дена. Сменяха ми лагер на главината и се появи този звук. Натиснете ламаринката навътре от към горния край и би трябвало да спре.Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!
Коментар
-
Вижте тема: Майстора не ми каза от какво е било стърженето http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=9952
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар