откакто си смених стария фабричен касетофон на бравото с ЧИСТО НОВ пак фабричен, но с рдс и т.н. има някаква мизерия- прекъсва отвреме на време, като прекъсването е все едно губи + за 1-2 секунди, но не е това, защото се случва и на място, дори и при изгасен двигател и съответно липса на вибрации. има ли някаква функция това радио примерно като му е слаб сигнала вместо да пращи да заглушава станцията/като телевизорите- при липса на сигнал автоматично заглушава звука да не ти пращи/? и 2- я въпрос има ли слабо място бравото с антената на покрива, някъде кофти връзка в плафона, ако оттам се вижда въобще антената? горе я почистих и оправих перфектно, махах капачето, но по-натам по веригата очевидно нещо куца, понякога ми шуми раиото в града
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Прекъсване фабричен касетофон браво
Collapse
X
-
Станцията, която слушаш запаметил ли си я или просто я пускаш на търсене и слушаш каквото намери? Питам защото един колега по същата причина, че прекъсва за 1-2 секунди беше тръгнал да си връща новия плеър. В сервиза му казали да си запамети станциите които слуша, защото като е дадено на АУТО отвреме на време радиото се опитва да намери по-добър сигнал и прекъсва за малко.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
-
Радиоприемниците с RDS имат функция която при слаб сигнал се опитва да намери радиото на друга честота. Нарича се AF (Alternate Frequencies). Работи на следния принцип: RDS-а освен информация за името на станцията носи и друга информация - AF (честотите може да са няколко), PI (Идентификационен номер), TA, TP ...Та в момента в които сигнала стане по-слаб от зададено ниво апаратчето проверява какво има на AF честотите и ако намери станция със същия PI и с по-добър сигнал автоматично преминава на него. При евтините устроиства това търсене е съпроводено от прекъсане на сигнала за 2-3 секунди. При някои скъпи модели това прекъсване го няма (не знам защо ... предполагам, че може да има нещо като втори тунер, които да се грижи за търсенето на станциите, докато основния си свири). Решението - изключва се AF и прекъсването изчезва (ако това е причината де).Трябва обаче да се има предвид, че това което съм написал по-горе е по принцип. Никога не съм имал оригинален касетофон на Фиат с РДС и не знам дали може да се изключва АФ, как се държи при търсене и т.н.Fiat Brava 1,6 16v '96, Fobos
Коментар
-
kkp написа:Радиоприемниците с RDS имат функция която при слаб сигнал се опитва да намери радиото на друга честота. Нарича се AF (Alternate Frequencies). Работи на следния принцип: RDS-а освен информация за името на станцията носи и друга информация - AF (честотите може да са няколко), PI (Идентификационен номер), TA, TP ...Та в момента в които сигнала стане по-слаб от зададено ниво апаратчето проверява какво има на AF честотите и ако намери станция със същия PI и с по-добър сигнал автоматично преминава на него. При евтините устроиства това търсене е съпроводено от прекъсане на сигнала за 2-3 секунди. При някои скъпи модели това прекъсване го няма (не знам защо ... предполагам, че може да има нещо като втори тунер, които да се грижи за търсенето на станциите, докато основния си свири). Решението - изключва се AF и прекъсването изчезва (ако това е причината де).Трябва обаче да се има предвид, че това което съм написал по-горе е по принцип. Никога не съм имал оригинален касетофон на Фиат с РДС и не знам дали може да се изключва АФ, как се държи при търсене и т.н.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
и при мене беше така, направо се изкривих докато разбера коя функция какво означава. значи за да търси последователно станциите, трябва intelligent search да е OFF, за целта натиска се стрелката нагоре или надолу на радиото и се задържа, докатосе появи IS -- , отпуска се и ако се появи IS OFF, значи е ок, акло се появи IS ON, процедурата се прави пак, и на втория път IS вече е OFF. после за да има DX на екрана, трябва да се влезе в EXPERT, от там да се избере LOC OFF или LOC ON, не помня кое беше... има едно BDLY - то означава Boost DeLaYима едно REG - според инструкциите чрез него автоматично се сменя станцията ако е с лош сигнал. сега съм LOC ON и REG OFF, и радиото спря да ми прескача. а дори и да прескочи, връща същата честота.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар