Здравейте, прочетох всичко от търсачката, но какво се разчиства около термостата преди смяната му, защото ми се вижда много претрупано там. И отдолу на двигателя ли се работи или отгоре? И какви са тия скоби на маркучите, как се вадят? И второ, с кой номер ключ се изваждат свещите? Помагайте! Предварително Ви благодаря.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Питане относно термостат 1.6/16 браво
Collapse
X
-
Доста неща така по памет(правих го преди 2-3 месеца) - акумулатор,стойката му(коша на акумулатора),разкачваш куплунзите които водят до металния електронен блок (компютър или нещо по запалване?)от страната на мотора(м/ду акумулатора и мотора),пластмасовата тръба която подвежда въздух към възд.филтър и водните съединения(вниматело да не счупиш накрайниците на радиатора - ПЪРВО леко ги раздвижваш) и други дребни неща които се виждат,аз работих отгоре.промий задължително питите на радиаторите отвън,но не на пароструйка,а ги пръскай с пластмасово шише с дупка в капачката или слаба струя вода от маркуч,не е лошо предварително да ги напръскаш например с меглио(моите приличаха на пръскана мазилка и това всъщност беше проблема за прегряването, а не термостата.Аз свалях и радиатора,но май той не пречеше.Преди да сложиш новия термостат - хубаво зачисти мястото където ще легне от окисите с малка шпакла,маркучите преди слагане отвътре ги намазваш с грес.Скобите май са за еднократни - поне аз ги чупех и сменях с нови.
-
Ще се справиш,аз имам малък опит и се справих за три часа в най голямата жега със свалянето на всичко и то с неподходящи инструменти (най лошото нещо) и квартални "умници" наоколо- трябва ти комплект гедоре и лула 13 за един болт под дъното на акумулаторната стойка,сголобяването става за 1-1 1/2 час,,всичко си пасва на мястото (и куплунгите не можеш да ги сбъркаш - така са направени).Избягвам да ходя по майстори - измамници са .Какво прави термостата,купи ли нов?
Коментар
-
ribka написа:Не съм все още, но трябва да го купя тия дни заедно с датчика, който включва вентилатора. Мисля че с тази информация и сам ще се справя с подмяната му. Благодаря ти още веднъж.Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар