Колеги, колата е Пунто 2, 2002г., двигателя е 1,2 8 клапана, 188А4000. Проблема се състои в това, че единствено на студен двигател и до 2500-2600 оборота се чува силно високочестотно виене от двигателя. Чува се при празен ход и се увеличава с вдигането на оборотите до достигане на 2500-2600 и след това изчезва. Когато колата загрее също изчезва. Двигателя също така леко притися докато е студен, падат му оборотите и на няколко пъти дори ми загасва. Първото ми предположение беше водна помпа, ама тя трябва да вие постоянно. Ако някой е имал подобен проблем или има някакви предположения ще съм благодарен ако сподели.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Виене от двигателя Пунто 2
Collapse
X
-
Re: Виене от двигателя Пунто 2
subarkata написа:Колеги, колата е Пунто 2, 2002г., двигателя е 1,2 8 клапана, 188А4000. Проблема се състои в това, че единствено на студен двигател и до 2500-2600 оборота се чува силно високочестотно виене от двигателя. Чува се при празен ход и се увеличава с вдигането на оборотите до достигане на 2500-2600 и след това изчезва. Когато колата загрее също изчезва. Двигателя също така леко притися докато е студен, падат му оборотите и на няколко пъти дори ми загасва. Първото ми предположение беше водна помпа, ама тя трябва да вие постоянно. Ако някой е имал подобен проблем или има някакви предположения ще съм благодарен ако сподели.
-
ехее, аз си мислех, че само моето пунто има такъв проблем ... Въпросната ролка е сменена и това виене вече не се получава ... Сега ми вие само ремъка на динамото, защото още не е сменен, а явно е за смяна ... Мисля, че и твоят проблем ще е от ролката, защото на мен ми беше много странно ...А това за оборотите защо е така ? Моята не е гаснела, но по някой път като дам газ до край оборотите падат до 500-600 докато успее да зацепи ... като тръгвам първо припомпвам леко газта, защото много бавно вдига оборотите в началото ... А на сестра ми полото направо ме уплаши, докато пипна педала на газта вече на 3000-4000 оборота, а докато го пусна вече паднали на 1000 Дано проблема да е дребен ...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар