значи покачването е такова че започва да излиза от разширителния съд и ако не се угаси колата....
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Принудително изхвърлен антифриз
Collapse
X
-
При мен на Брава 1.6 имаше подобен проблем. Значи на 2 пъти ми изхвърли антифриз през разширителния съд и то го забелязвах при спиране на колата.В разширителния съд бълбука все едно антифриза ври, а показанията на температурата бяха в границите. Правеше го рядко - иначе всичко изглеждаше нормално и перката се включваше.Също така забелях и сериозно повишаване на нивото в разширителния съд.Усъмних се за гарнитура - отидох в един сервиз и там мерихме на каква температура се включва перката - всичко окпровериха и за изгорели газове в охладителната система - няма. Оказа се пукната капачка на разширителния съд и не задържа - смених я и от тогава проблеми нямам ...FIAT Brava 1.6 16v '97
Коментар
-
eman написа:Сигурно си прав-но колата е на майстор и каквото каже той.....дето се вика това е.Но проблема да качва течност в казанчето е притеснителен.
Коментар
-
принудително изхвърл.на антифриз
колеги ако разрешите и аз да дам моят съвет 1-елеминира се изпарителя(спира се газта от бутилката спомоща на крана (или се прави байпас на изпарителя по този начин подгряващата вода на малкият кръг е елиминирана ключат за управление е на газ-бензин работили без да надува антифриза значи изтървали гумички на изпарителя.Това може да се провери и при студен двигател отваряш капачката на радиатора и с запалка гори ли изпарител е .Ивсичко останало колегите го описват като по книга .Поздрави на всички и успех .Денчо
Коментар
-
Колеги,най накрая колата тръгна-ама само на газ-сменени шумящи ролки, водна помпа,пистов ремък-двигателя работи добре-но проблем с работата на бензин-веднага след като изхвърли антифриза-забелязах че не иска да пали на бензин(дотагава палеше от раз)-върти стартера и накрая забие някак си-така няколко пъти като стане-запалва тръгвам и колата неще да върви-гасне-минавам на газ никакъв проблем.Провериха ми налягането на помпата-било по малко от необходимото-но все пак.Някои има ли идея къде да търся проблемаМарея 1,8 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар