Здравейте,Като си купих Бравото преди 1 месец, ми беше пукнато предното стъкло и затова, преди да мина КАТ, го смених в Кобрата в Пловдив. Обясниха ми, че ще ми сложат някакво със зелен отенък, не знам точно как се казваше.След това, като си карам и навън паднат леко температурите, стъклото при по-ниски температури навън започна да ми се поти.Това нормално ли е или не?Уж включвам въздух да го издуха, но става много бавно.Другата година ще си оправя и климатика, а това означава ли, че непрекъснато ще съм със запотени стъкла?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Защо ми се поти предното стъкло?
Collapse
X
-
много коментиран проблем- аз като пусна климатика го издухва за секунди, но скоро пак се запотява. дори и да му духа постоянно не е ли включен климатика се поти яко. махнах поленовия филтър да видя от него ли е- оттогава се поти само ако не съм му пуснал духалка на джама, не ми се е налагало климатик. пускам на 1 на прозореца и няма проблемация. скоро ще взема да сложа един нов филтър. че има проблем с потенето браво има, но ако ти е нов филтъра проблема намалява почти до рамките на нормалнотоLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
-
Абе хора вие тая тема не спирате да я дъвчете и да пишете глупости по нея. Потят ви се стъклата защото някъде има вода която се изпарява, обикновенно това е лек и незабележим теч на радиаторчето за парното, който като паднат температурите става видим под формата на изпотени стъкла.Дефекта се отстранява напълно срещу 60лв. за ново.Също така решение е и 8лв. добавка за течове в охладителната система. И в двата случая стъклата моментално престават да се потят, но във втория не се знае за колко време :D
Коментар
-
deadairplane
-
deadairplane написа:Ако изчакаш до тогава ремонта ще бъде много по скъп. Причината за това е че компресора на климата се смазва от масло което е разтворено във фреона. От тука следват въпросите какво ще стане с компресора като не му се смазват лагерите до напролет? И втория въпрос като му се скапят лагерите и заклинят какво ще се случи на ремъка?Fiat Bravo 1997 TD100
Коментар
-
Да споделя едно наблюдение. Под решетката намираща се под предното стъкло има голяма кухина. Ако се отвори капака на поленовия филтър се вижда. При мен, а предполагам и при много други коли въпросната кухина беше пълна с какви ли не боклуци. Предвидени са 2 отвора за обезводняване, но когато е пълно с мизерии, те се запушват. Почистих доколкото мога за да може водата при дъжд да се оттича свободно. Мисля, че има някакъв ефект. Ако някой реши да опита, нека сподели - може и да е поради по-ниските температури при последните дъждове. Как беше, необходими са 2 факта за да се изведе съждение? :Dlike a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
deadairplane
-
При моята кола почистването на дренажите под пластмасите на чистачкте и смяната на филтъра , имаше резултат ето и малко снимки от разглобяването дано са ти полезни , но при мене освен изпотяването имаше и неприятна миризма от парното ...... http://www.snimka.bg/album.php?album_id=174794 Но преди да почнеш да рзаглобяваш провери дали ти работи клапата под филтъра ......FIAT BRAVO 2.0 20 HGT
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар