Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ключ за превключване

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ключ за превключване

не мога да преценя темата дали е за газови или авто електроника, затова я пускам в консултации Та въпросчето е следното- имам ключе газ/бензин, което е автоматично и е с вграден в него емулатор. искам да му резна кабела и да сложа едно друго ключе, което да си го скрия...сещате се- колата не пали нито на газ нито на бензин, когато превключвателя е прекъснат. обаче се чудя с този емулатор, дали ако някой път забравя да пусна захранването на превключвателя газ/бен от тайното си ключе и дам на контакт какво ще се случи с емелатора? няма да се задейства и съответно ще трупне грешка или понеже колата въобще няма да бъде на газ то няма да се налага да се включи емелатора? дайте пробван съвет
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

не съм сигурен, че някой ще може да ти отговори със сигурност ... не можеш ли просто да му разкачиш кабела и да пробваш ? Ако има грешка ще я изчистиш и готово ... без проба не винаги може да се предвиди със сигурност ...

Коментар

ми не искам, щото ако трупне грешка трябва да ходя на диагностика да я трия. ако разкача акумулатора после ще ми сика код за касетофона, който нямам
      Fiat Bravo'97 1,6 16v
      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Според мен ако сложиш твое копче, ще предотвратиш само паленето на колата на газ. Иначе на бензин ще може да се запали, защото превключвателят не прекъсва тока на бензиновата помпа и на инжекциона.А откъде си сигурен, че касетофонът ще ти поиска код - повечето касетофони не искат код. А и замислял си се за момента, в който ще ти се наложи да смениш акумулатора?
        Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.

Коментар

IvoMarea написа:
          Според мен ако сложиш твое копче, ще предотвратиш само паленето на колата на газ. Иначе на бензин ще може да се запали, защото превключвателят не прекъсва тока на бензиновата помпа и на инжекциона.А откъде си сигурен, че касетофонът ще ти поиска код - повечето касетофони не искат код. А и замислял си се за момента, в който ще ти се наложи да смениш акумулатора?
          за касетофона не сам сигурен, няма как да съм. четох теми, знам и твоето мнение по върпоса а ключето изключва инжекторите, иначе няма как като минеш на газ да не влиза бензин. в съвсем скоро време ще сложа и релето за помпата. ключето е изпробвано на други коли и бих казал, че е най-лесния и сравнителено ефикасен начин. за акумулатора я се сменя при мен я не, не моа го мисля отсега
          Fiat Bravo'97 1,6 16v
          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

що не пробваш със скрито ключе да прекъснеш заранването на въпросния ключ?

Коментар

Aleko написа:
              що не пробваш със скрито ключе да прекъснеш заранването на въпросния ключ?
              точно за това съм писал цифра постове идеята е като забравя някой ден, че съм изключил захранването на въпросния превключваел газ/бензин то дали като дам котакт и съответно няма захранване и не се включи емулатора ще запише ли грешка.
              Fiat Bravo'97 1,6 16v
              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

няма да пише грещка ще запище когато мотора работи повече от 10 мин с проблем,а и да запише махаш минуса за 15 минути и готово

Коментар

значи и да сложиш ключе,колата ще запали на бензинпо добре прекасни кабела за контакт към компютъраако евентуално стане да не запали колата,то няма да натрупа грешка защото релетата на емулатора ще са на "позиция емулиране" (незнам как точно да го кажа,следователно няма от какво да натрупа грешка

Коментар

Working...
                  X