Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Браво 09.1995 и "brake pad wear sensor"

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Браво 09.1995 и "brake pad wear sensor"

някой знае ли дали има начин да се провери (да се запалят) всички светлини = индикатори по таблото на Браво 09.1995 ?Основно ме интересува имам ли "brake pad wear sensor"и съответно лампа за него на таблото.

Ако не свети на таблото , значи или са добре накладките ... Или имаш проблем,както беше и при мен ... Италианеца , карал колата преди мене , нагло беше резнал датчика за износване на накладките ... Верно ,че започва да свети доста от рано , ама уж са европейци да ги е*а...Та не гледай само таблото,ами свали предна лява гума и виж дали не е "окастрен" датчика

Коментар

MrElectro написа:
      Ако не свети на таблото , значи или са добре накладките ... Или имаш проблем,както беше и при мен ... Италианеца , карал колата преди мене , нагло беше резнал датчика за износване на накладките ... Верно ,че започва да свети доста от рано , ама уж са европейци да ги е*а...Та не гледай само таблото,ами свали предна лява гума и виж дали не е "окастрен" датчика
      защо ЛЯВА? а на дясната?

Коментар

Щото аз сменях на лявата и знам ,че там със сигурност има датчик , а с дясната си игра баща ми :D (нямах време) Дори и да е отрязан , пак можеш да ги вържеш ...Само ,че вместо да са с букси , ще са кабел за кабел :D

Коментар

Още един жокер: може накладките който са монтирани да НЯМАТ сензор за износване.
          Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!

Коментар

u_bo написа:
            MrElectro написа:
            защо ЛЯВА? а на дясната?
            Ако има кабел за датчик, то той е вързан към лявата накладка. Дясната предна, както и задните, нямат индикация за износване.
            Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.

Коментар

И аз тъй знам , ама понеже не сменях на дясната и затуй ,да не излъжа, му казах със сигурност да провери лявата А и както казаха по-горе , може самите накладки да нямат датчик ... Честно казано , аз не мисля ,че датчика е от голяма полза, тъй като светва прекалено рано.

Коментар

MrElectro написа:
                И аз тъй знам , ама понеже не сменях на дясната и затуй ,да не излъжа, му казах със сигурност да провери лявата А и както казаха по-горе , може самите накладки да нямат датчик ... Честно казано , аз не мисля ,че датчика е от голяма полза, тъй като светва прекалено рано.
                А понякога светва след надиране на диска :D .
                Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

И аз искам да знам има ли начин да светнат всички лампи по таблото на Браво/а за да ги проверя без да разглобявам таблото или не става.
                  Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                  Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

Ами за да ти светне лампата за накладките трябва да имат датчик,той да е свързан и да са износени достатъчно ... Тъй ,че мисля че смисъл няма да проверяваш специално за тази лампа...

Коментар

За да светне лампата на накладките - намираш на предна лява гума датчика или поне кабелчето което върви към него, откачаш буксата и даваш кабела на маса - тогава на даден контакт трябва да ти светне лампата за накладките. Датчика винаги е на предна лява гума и се слага ако не се лъжа на вътрешната накладка - тя се износва най бързо. Просто като се износи феродото една кабелче набутано в него започва да допира диска и да дава на маса и святка лампата - просто и хитро. Това кога ще светне зависи от накладките - колко назад е монтиран кабела. Виждал съм такива на който беше посредата на феродото - т.е. лъже яко.Имай предвид че мног често са скъсани или отрязани кабелчетата. На моето типо беше отряза и като си сменях накладките го възтанових, но после се наложи и аз да го изолирам - след едно яко буксуване в дълбок сняг пак се скъса и насред зима нямаше кой да се занимава с него, а като се скъса и почне да се мандахерца - опира тук там и примигва лампта - гадничко си е.
                      Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Ще допълня, че лампата светва само когато е натисната спирачката. Иначе дори и да се допира тук-там кабела, няма да светне от самосебе си, дори и колата да е на контакт.
                        Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.

Коментар

Да ви кажа,по мои наблюдение,явно само ние българите сме будалите дето реално свързват датчика ...Освен моето браво съм виждал на още доста коли срязан датчик ... Скоро един приятел си взе Пежо 306 , карал го немски инвалид ... Дори и то беше със срязан датчик

Коментар

Working...
                          X