някой знае ли дали има начин да се провери (да се запалят) всички светлини = индикатори по таблото на Браво 09.1995 ?Основно ме интересува имам ли "brake pad wear sensor"и съответно лампа за него на таблото.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Браво 09.1995 и "brake pad wear sensor"
Collapse
X
-
u_boЕтикети: –
-
Ако не свети на таблото , значи или са добре накладките ... Или имаш проблем,както беше и при мен ... Италианеца , карал колата преди мене , нагло беше резнал датчика за износване на накладките ... Верно ,че започва да свети доста от рано , ама уж са европейци да ги е*а...Та не гледай само таблото,ами свали предна лява гума и виж дали не е "окастрен" датчика
-
u_bo
MrElectro написа:Ако не свети на таблото , значи или са добре накладките ... Или имаш проблем,както беше и при мен ... Италианеца , карал колата преди мене , нагло беше резнал датчика за износване на накладките ... Верно ,че започва да свети доста от рано , ама уж са европейци да ги е*а...Та не гледай само таблото,ами свали предна лява гума и виж дали не е "окастрен" датчика
Коментар
-
u_bo написа:MrElectro написа:Ако не свети на таблото , значи или са добре накладките ... Или имаш проблем,както беше и при мен ... Италианеца , карал колата преди мене , нагло беше резнал датчика за износване на накладките ... Верно ,че започва да свети доста от рано , ама уж са европейци да ги е*а...Та не гледай само таблото,ами свали предна лява гума и виж дали не е "окастрен" датчикаFiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.
Коментар
-
MrElectro написа:И аз тъй знам , ама понеже не сменях на дясната и затуй ,да не излъжа, му казах със сигурност да провери лявата А и както казаха по-горе , може самите накладки да нямат датчик ... Честно казано , аз не мисля ,че датчика е от голяма полза, тъй като светва прекалено рано.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
За да светне лампата на накладките - намираш на предна лява гума датчика или поне кабелчето което върви към него, откачаш буксата и даваш кабела на маса - тогава на даден контакт трябва да ти светне лампата за накладките. Датчика винаги е на предна лява гума и се слага ако не се лъжа на вътрешната накладка - тя се износва най бързо. Просто като се износи феродото една кабелче набутано в него започва да допира диска и да дава на маса и святка лампата - просто и хитро. Това кога ще светне зависи от накладките - колко назад е монтиран кабела. Виждал съм такива на който беше посредата на феродото - т.е. лъже яко.Имай предвид че мног често са скъсани или отрязани кабелчетата. На моето типо беше отряза и като си сменях накладките го възтанових, но после се наложи и аз да го изолирам - след едно яко буксуване в дълбок сняг пак се скъса и насред зима нямаше кой да се занимава с него, а като се скъса и почне да се мандахерца - опира тук там и примигва лампта - гадничко си е.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар