Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Информация за brava,съвети !

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Информация за brava,съвети !

Здравейте на всики.Началото на другата година ми предстои покупка на кола.Това ще ми е първата кола ( която ще ми е лична).Спрял съм се на Fiat Brava.Рових в интернет и на повечето места има отрицателни отзиви за модела.Предполагам,че тук има доста собственици на модела, знам че е сходен и с marea i bravo.Интересуват ме слабостите на колата плюсове и минуси.Ще търся бензинов двигател -1.6 или 1.8.Та въпросите са ми:Горе посочените двигатели какъв разход на гориво имат?Скъпа ли е потдръжката,като части?Как е ламарината,податтливи ли за на ръжда като опелите например?електрониката им прави ли проблеми.Чувал съм от познати че има модели с някъква ел. хидравлика и с стандартната си.Коя е по добра.Искам да проуча основно модела от хора които притежават такъв модел или от сходните bravo и marea (моторите и механиката им доколкото знам са едни и същи).За сега несе сещам друго,ако се сетя ще пиша.Просто я искам тази кола и искам да знам какво ме очаква.Благодаря!
    Fiat Tipo
    Corsa b комби !

Re: Информация за brava,съвети !

pecata написа:
    За сега несе сещам друго,ако се сетя ще пиша.Просто я искам тази кола и искам да знам какво ме очаква.
    Здравей pecata, добре дошъл във форума.Опитай се да поровиш малко с търсачката.Този двигател е доста разпостранен и тук доста е писано за него.В подписа ми съм описал как се работи с търсачката.
    SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Аз също се чудех между 1.6 и 1.8 двигател и ми казаха че е по-добре 1.8. Мощността е по-голяма, а разхода е почти същия. Поддръжката мога да кажа че въобще не е скъпа в сравнение с други коли. За ръждата не се притеснявай, със сигурност не е като при опелите. С електрониката досега проблеми не съм имал. Аз все пак тази кола я имам от няколко месеца, затова не мога да ти кажа по-подробно за нея, но като цяло съм много доволен.

Коментар

Мога да споделя основните проблеми за тези модели коли:1. Термостатът почти винаги не работи. Подменя се лесно, макар че трудно се уцелва читав нов.2. Клапата за рециркулация на въздуха в купето дори и да работи като я купиш, вероятно ще се счупи впоследствие. Просто е слаб компонент.3. ABS-ът (ако има такъв, рядко вграждан е при Фиатите) е някаква марка Lucas, която е много капризна и често дава дефекти. Някои сервизи предлагат втора употреба от порядъка на 700 лв.4. При двигател 1.8 всяка свещ е с отделна бобина, която е доста специфична - само Hitachi, няма заместители. Такава бобина струва доста скъпо - над 200 лв. нова. Разни колеги във форума на Алфа Ромео споделят, че тази бобина можело да се замени с 2 бобини от Трабант, но на мен лично ми звучи несериозно такова побългаряване.Дотук с лошите страни. Но има и хубави:1. Много стилна форма, модерна не само за времето си, а и все още. И с тези крстални фарове - не знам да е имало друга кола, произвеждана през 1996 г., с кристални фарове (визирам Мареа).2. Много удобно разположение на приборите и контролните уреди. И в момента произвеждани модели от други марки коли изглеждат многократно по-недодялано отвътре. 3. Много удобно пътуване както за пътниците отпред, така и за пътуващите отзад - високо разположен таван, масивни и удобни седалки, подглавници за 4 или 5 пътници, въздуховод от парното/климатика и за задните седалки (при Мареа).4. Сравнително меко окачване, подходящо за дълги пътувания.5. Достатъчен по обем багажник.Въпреки конкретните забележки в началото на поста ми, мога с чиста съвест да препоръчам тези красиви, стилни, практични и много фунционални италиански машини, защото съпоставяйки ги с другите марки автомобили, стоят с няколко нива по-високо.
        Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.

Коментар

Може да прочетеш това http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=12894и това http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=557това също http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=621има още ама не и се търси има кой да го прави вместо мен "Търсачка"Успех с четенето и покупката.
          Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
          Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

...както и http://www.fiat-bg.org/index.php?opt...17&Itemid=52и в частност: http://www.fiat-bg.org/index.php?opt...d=46&Itemid=69
            ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

И по-добре се мятай направо на Мареа, не ти трябва Брава. Аз съм с 1,6 двигател и въпреки че е комби, динамиката е много добра за мен, а аз доста я настъпвам. Разходът е перфектен - от 5,5 пенсионерско каране, до 7,3 здраво газ продържително време. Вече 11 месеца я карам - 25 000 километра - само 3 пъти смяна на маслото, веднъж накладки и наливане на бензин. Вози като лодка, никакви проблеми. Успех с избора!
              Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Ти направо го изравни със земята този модел!Остава четирите точки да ги подкрепиш с лични впечатления и ако при теб това се е случило, не означава, че това са типични проблеми на модела - даже напротив!
                1. Термостатът почти винаги не работи. Подменя се лесно, макар че трудно се уцелва читав нов.
                Термостата който се вгражда оригинало е BEHR - има го навсякъде и на свястна цена!
                2. Клапата за рециркулация на въздуха в купето дори и да работи като я купиш, вероятно ще се счупи впоследствие. Просто е слаб компонент.
                Тук смятам, че коментара е излишен,!
                3. ABS-ът (ако има такъв, рядко вграждан е при Фиатите) е някаква марка Lucas, която е много капризна и често дава дефекти. Някои сервизи предлагат втора употреба от порядъка на 700 лв.
                И тук си ударил на камък - много често срещана система и то най-вече при Фиатите и тук-таме при ГолфоветеДо сега не сме имали случай на повреден АБС, освен някой датчик!
                4. При двигател 1.8 всяка свещ е с отделна бобина, която е доста специфична - само Hitachi, няма заместители. Такава бобина струва доста скъпо - над 200 лв. нова. Разни колеги във форума на Алфа Ромео споделят, че тази бобина можело да се замени с 2 бобини от Трабант, но на мен лично ми звучи несериозно такова побългаряване.
                Виж в сайта до подписа ми колко струва една бубина Хитачи!

Коментар

Благодаря на всички за изчерпателната информация и линковете.Започваям четене и разглеждане.Благодаряако има неяснотий ще пиша пак.мерси
                  Fiat Tipo
                  Corsa b комби !

Коментар

hit-ko написа:
                    Ти направо го изравни със земята този модел!Остава четирите точки да ги подкрепиш с лични впечатления и ако при теб това се е случило, не означава, че това са типични проблеми на модела - даже напротив!
                    1. Термостатът почти винаги не работи. Подменя се лесно, макар че трудно се уцелва читав нов.
                    Термостата който се вгражда оригинало е BEHR - има го навсякъде и на свястна цена!
                    2. Клапата за рециркулация на въздуха в купето дори и да работи като я купиш, вероятно ще се счупи впоследствие. Просто е слаб компонент.
                    Тук смятам, че коментара е излишен,!
                    3. ABS-ът (ако има такъв, рядко вграждан е при Фиатите) е някаква марка Lucas, която е много капризна и често дава дефекти. Някои сервизи предлагат втора употреба от порядъка на 700 лв.
                    И тук си ударил на камък - много често срещана система и то най-вече при Фиатите и тук-таме при ГолфоветеДо сега не сме имали случай на повреден АБС, освен някой датчик!
                    4. При двигател 1.8 всяка свещ е с отделна бобина, която е доста специфична - само Hitachi, няма заместители. Такава бобина струва доста скъпо - над 200 лв. нова. Разни колеги във форума на Алфа Ромео споделят, че тази бобина можело да се замени с 2 бобини от Трабант, но на мен лично ми звучи несериозно такова побългаряване.
                    Виж в сайта до подписа ми колко струва една бубина Хитачи!
                    Извинявам се ако съм разкритикувал модела, наистина при мен ги е имало тези проблеми. Мнението ми обаче е, че форумите са точно за това - да споделяме какви проблеми възникват и евентуално как можем да ги решим.Не влизам в някакъв спор, просто обяснявам подробно точките:1. Термостатът. Ако някой пусне търсачка, ще види колко много пъти е разчепквана темата за постоянно отворен или трудно затварящ (ленив) термостат. Освен това дори и някой да ми обяснява, че стрелката на температурата стои винаги на средната дебела чертичка, няма да му повярвам не защото съм скептик или "Тома Неверни", а защото в преследване на това постоянство на температурата съм слагал досега и термостат Vernet, и прочутите Behr (които не знам защо са толкова хвалени, а се държат като френските). 2. Клапа за рециркулация на въздуха в купетоСъщата работа като точка 1 - има толкова много теми, че не работи клапата и че силното моторче лесно чупи оста й.3. За ABS-a май не съм разбран правилно - имал съм предвид, че съм забелязал, че на малко Фиати има монтирано такова устройство. А пък Лукас може и да е голяма и реномирана фирма, не знам, на мен засега ми е известна само с ABS-и. А, май я свързвам и с междузвездни войни 4. За бОбината Хитачи май съм позавишил с няколко лева - 187 е, не е 200. Макар че на мен от Александър Ауто са ми цитирали цена от 210 лв. "ако искам бобината веднага, иначе ако мога да почакам около месец, цената щеше да е около 190".В заключение мога да отбележа, че не е нужно да възхваляваме и недостатъците на колите ни - нека казваме нещата както са ни се случили, защото във форумите се разглеждат основно проблемите, а не се пишат хвалебствени тиради. Всички знаем, че добрите страни на Фиат са много повече от недостатъците.
                    Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.

Коментар

Здравейте отново.Днес бях командировка в Банско и на връщане спряхме на Дупница да огледаме колите по кущите в началото на града.Останах много разочарован.Пълни гробници в буквалния смисъл на думата.Изпоожулени,износени,на нищо не приличат колите.Огледах около 7-8 фиата,направи ми впечатление,че на всички дръжките на вратите бяха тръгнали,изгоряли якатата.Ред други кусури и то доста видими.То вярно,че неможе да са като нови,ама бяха пък и хептен в окаяно състояние.Колите бяха от Италия.Много душмански карани.На всики седалките им бяха на дроб сърма.Много,много зле,а им искаха по доста пари от 3500 до 5000-5200.Като ги видях се отчаях.Аз съм почти приготвил 4500 и незнам какво ще купя.Повече пари немога да дам,просто нямам възможност.Продължавам проучването и оглеждането на модела.
                      Fiat Tipo
                      Corsa b комби !

Коментар

Не ти препоръчвам закупуването на FIAT. Колегата със списъка можеше да напише поне около 20 че и повече стандартни за тези модели дефекти които правят собственнците на гореспоменатите возила не особанно щастливи от направената покупка.Колеги няма нужда да убеждавате човека че колата с най-ниска цена в момента на пазара е най-хубавата на света. Евтин и хубав автомобил няма, или е евтин или е хубав. Така че стига сте дрънкали глупости моля.

Коментар

sstanchev: прав си за едно - евтин и хубав автомобил няма. Да не споменавам, че по автокъщите всичко е купено ЕВТИНО от Италия, а тук се продава душманската с оправданието, че транспорта до тук е скъп. Моята кола по фактура от Италия е 2200ЕВРО=4312лв, а на мен ми я продадоха с 3000лв отгоре.Беше обслужена напълно, но джамбазите не знаеха... Съответно още 630лв. за пълното и обслужване ОТНОВО. Но както и да е... Аз съм си доволен от ФИАТА - каквото търсих - намерих, че и отгоре. Ако някой тук си мисли, че ще си купи кола след 2000г. с всички екстри, за без пари и ще е идеална - лъже се ЗВЕРСКИ.
                          Steliyan's Life!
                          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

sstanchev написа:
                            Не ти препоръчвам закупуването на FIAT. Колегата със списъка можеше да напише поне около 20 че и повече стандартни за тези модели дефекти които правят собственнците на гореспоменатите возила не особанно щастливи от направената покупка.Колеги няма нужда да убеждавате човека че колата с най-ниска цена в момента на пазара е най-хубавата на света. Евтин и хубав автомобил няма, или е евтин или е хубав. Така че стига сте дрънкали глупости моля.
                            Колега, май ще изляза от добрия тон, но мисля, че диагнозата ти е много сходна с диагнозата на Добрият войник Швейк...Дръжките на моя фичо с изгорели - това не ме прави никак, ама никак нещастен. Може и да не е пъргав като жребче, ама не ми пука - щастлив съм и с тази динамика. Има много неща които правят разликата - като седна на седалката усещането е ... когато погледна на паркинга, фичо, макар и почти винаги най-мръсният , се откроява. Има си онова дето Роксет пееха за него - The Look8K км съм навъртял. Смених му една бобина и толкоз. Ама ако се наложи ще сменя всичко и това няма да ме накара да го разлюбя.И накрая, както е казал един демократ - Може и да не споделям мнението ти, но бих умрял за правото ти да го отстояваш. Не ме дразни това което мислиш, дразни ме фактът, че си като бабичка дето все мърмори. Някакъв фрустриран тип дето го е яд, че не може да си позволи БМВ... Що не потърсиш някой форум на психолози? Някой може да ти помогне...
                            like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Колегата много добре е показал каква е раликата между нашите коли и другите:Просто я искам тази кола Ей това е. Емоция...
                              like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Working...
                              X