Здравейте на всики.Началото на другата година ми предстои покупка на кола.Това ще ми е първата кола ( която ще ми е лична).Спрял съм се на Fiat Brava.Рових в интернет и на повечето места има отрицателни отзиви за модела.Предполагам,че тук има доста собственици на модела, знам че е сходен и с marea i bravo.Интересуват ме слабостите на колата плюсове и минуси.Ще търся бензинов двигател -1.6 или 1.8.Та въпросите са ми:Горе посочените двигатели какъв разход на гориво имат?Скъпа ли е потдръжката,като части?Как е ламарината,податтливи ли за на ръжда като опелите например?електрониката им прави ли проблеми.Чувал съм от познати че има модели с някъква ел. хидравлика и с стандартната си.Коя е по добра.Искам да проуча основно модела от хора които притежават такъв модел или от сходните bravo и marea (моторите и механиката им доколкото знам са едни и същи).За сега несе сещам друго,ако се сетя ще пиша.Просто я искам тази кола и искам да знам какво ме очаква.Благодаря!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Информация за brava,съвети !
Collapse
X
-
Re: Информация за brava,съвети !
pecata написа:За сега несе сещам друго,ако се сетя ще пиша.Просто я искам тази кола и искам да знам какво ме очаква.SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
-
Аз също се чудех между 1.6 и 1.8 двигател и ми казаха че е по-добре 1.8. Мощността е по-голяма, а разхода е почти същия. Поддръжката мога да кажа че въобще не е скъпа в сравнение с други коли. За ръждата не се притеснявай, със сигурност не е като при опелите. С електрониката досега проблеми не съм имал. Аз все пак тази кола я имам от няколко месеца, затова не мога да ти кажа по-подробно за нея, но като цяло съм много доволен.
Коментар
-
Мога да споделя основните проблеми за тези модели коли:1. Термостатът почти винаги не работи. Подменя се лесно, макар че трудно се уцелва читав нов.2. Клапата за рециркулация на въздуха в купето дори и да работи като я купиш, вероятно ще се счупи впоследствие. Просто е слаб компонент.3. ABS-ът (ако има такъв, рядко вграждан е при Фиатите) е някаква марка Lucas, която е много капризна и често дава дефекти. Някои сервизи предлагат втора употреба от порядъка на 700 лв.4. При двигател 1.8 всяка свещ е с отделна бобина, която е доста специфична - само Hitachi, няма заместители. Такава бобина струва доста скъпо - над 200 лв. нова. Разни колеги във форума на Алфа Ромео споделят, че тази бобина можело да се замени с 2 бобини от Трабант, но на мен лично ми звучи несериозно такова побългаряване.Дотук с лошите страни. Но има и хубави:1. Много стилна форма, модерна не само за времето си, а и все още. И с тези крстални фарове - не знам да е имало друга кола, произвеждана през 1996 г., с кристални фарове (визирам Мареа).2. Много удобно разположение на приборите и контролните уреди. И в момента произвеждани модели от други марки коли изглеждат многократно по-недодялано отвътре. 3. Много удобно пътуване както за пътниците отпред, така и за пътуващите отзад - високо разположен таван, масивни и удобни седалки, подглавници за 4 или 5 пътници, въздуховод от парното/климатика и за задните седалки (при Мареа).4. Сравнително меко окачване, подходящо за дълги пътувания.5. Достатъчен по обем багажник.Въпреки конкретните забележки в началото на поста ми, мога с чиста съвест да препоръчам тези красиви, стилни, практични и много фунционални италиански машини, защото съпоставяйки ги с другите марки автомобили, стоят с няколко нива по-високо.Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.
Коментар
-
Може да прочетеш това http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=12894и това http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=557това също http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=621има още ама не и се търси има кой да го прави вместо мен "Търсачка"Успех с четенето и покупката.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
И по-добре се мятай направо на Мареа, не ти трябва Брава. Аз съм с 1,6 двигател и въпреки че е комби, динамиката е много добра за мен, а аз доста я настъпвам. Разходът е перфектен - от 5,5 пенсионерско каране, до 7,3 здраво газ продържително време. Вече 11 месеца я карам - 25 000 километра - само 3 пъти смяна на маслото, веднъж накладки и наливане на бензин. Вози като лодка, никакви проблеми. Успех с избора!Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
Ти направо го изравни със земята този модел!Остава четирите точки да ги подкрепиш с лични впечатления и ако при теб това се е случило, не означава, че това са типични проблеми на модела - даже напротив!1. Термостатът почти винаги не работи. Подменя се лесно, макар че трудно се уцелва читав нов.2. Клапата за рециркулация на въздуха в купето дори и да работи като я купиш, вероятно ще се счупи впоследствие. Просто е слаб компонент.3. ABS-ът (ако има такъв, рядко вграждан е при Фиатите) е някаква марка Lucas, която е много капризна и често дава дефекти. Някои сервизи предлагат втора употреба от порядъка на 700 лв.4. При двигател 1.8 всяка свещ е с отделна бобина, която е доста специфична - само Hitachi, няма заместители. Такава бобина струва доста скъпо - над 200 лв. нова. Разни колеги във форума на Алфа Ромео споделят, че тази бобина можело да се замени с 2 бобини от Трабант, но на мен лично ми звучи несериозно такова побългаряване.
Коментар
-
hit-ko написа:Ти направо го изравни със земята този модел!Остава четирите точки да ги подкрепиш с лични впечатления и ако при теб това се е случило, не означава, че това са типични проблеми на модела - даже напротив!1. Термостатът почти винаги не работи. Подменя се лесно, макар че трудно се уцелва читав нов.2. Клапата за рециркулация на въздуха в купето дори и да работи като я купиш, вероятно ще се счупи впоследствие. Просто е слаб компонент.3. ABS-ът (ако има такъв, рядко вграждан е при Фиатите) е някаква марка Lucas, която е много капризна и често дава дефекти. Някои сервизи предлагат втора употреба от порядъка на 700 лв.4. При двигател 1.8 всяка свещ е с отделна бобина, която е доста специфична - само Hitachi, няма заместители. Такава бобина струва доста скъпо - над 200 лв. нова. Разни колеги във форума на Алфа Ромео споделят, че тази бобина можело да се замени с 2 бобини от Трабант, но на мен лично ми звучи несериозно такова побългаряване.Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.
Коментар
-
Здравейте отново.Днес бях командировка в Банско и на връщане спряхме на Дупница да огледаме колите по кущите в началото на града.Останах много разочарован.Пълни гробници в буквалния смисъл на думата.Изпоожулени,износени,на нищо не приличат колите.Огледах около 7-8 фиата,направи ми впечатление,че на всички дръжките на вратите бяха тръгнали,изгоряли якатата.Ред други кусури и то доста видими.То вярно,че неможе да са като нови,ама бяха пък и хептен в окаяно състояние.Колите бяха от Италия.Много душмански карани.На всики седалките им бяха на дроб сърма.Много,много зле,а им искаха по доста пари от 3500 до 5000-5200.Като ги видях се отчаях.Аз съм почти приготвил 4500 и незнам какво ще купя.Повече пари немога да дам,просто нямам възможност.Продължавам проучването и оглеждането на модела.Fiat Tipo
Corsa b комби !
Коментар
-
Не ти препоръчвам закупуването на FIAT. Колегата със списъка можеше да напише поне около 20 че и повече стандартни за тези модели дефекти които правят собственнците на гореспоменатите возила не особанно щастливи от направената покупка.Колеги няма нужда да убеждавате човека че колата с най-ниска цена в момента на пазара е най-хубавата на света. Евтин и хубав автомобил няма, или е евтин или е хубав. Така че стига сте дрънкали глупости моля.
Коментар
-
sstanchev: прав си за едно - евтин и хубав автомобил няма. Да не споменавам, че по автокъщите всичко е купено ЕВТИНО от Италия, а тук се продава душманската с оправданието, че транспорта до тук е скъп. Моята кола по фактура от Италия е 2200ЕВРО=4312лв, а на мен ми я продадоха с 3000лв отгоре.Беше обслужена напълно, но джамбазите не знаеха... Съответно още 630лв. за пълното и обслужване ОТНОВО. Но както и да е... Аз съм си доволен от ФИАТА - каквото търсих - намерих, че и отгоре. Ако някой тук си мисли, че ще си купи кола след 2000г. с всички екстри, за без пари и ще е идеална - лъже се ЗВЕРСКИ.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
sstanchev написа:Не ти препоръчвам закупуването на FIAT. Колегата със списъка можеше да напише поне около 20 че и повече стандартни за тези модели дефекти които правят собственнците на гореспоменатите возила не особанно щастливи от направената покупка.Колеги няма нужда да убеждавате човека че колата с най-ниска цена в момента на пазара е най-хубавата на света. Евтин и хубав автомобил няма, или е евтин или е хубав. Така че стига сте дрънкали глупости моля.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар