Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Информация за brava,съвети !

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Lane Staley написа:
    Колегата много добре е показал каква е раликата между нашите коли и другите:Просто я искам тази кола Ей това е. Емоция...
    Добре че си ме изпреварил с критиката иначе не отговарям какво щях да напиша относно поста на "колегата". Няма да подхващам темата, че много се паля от анти- италиански фенове тип Голфаджии. А сега по темата, ще говоря за каквото се сетя. За цените на частите , едва ли колега можеш да си купиш кола от тази година с тези екстри и параметри и да разчиташ на части с цени като на жигула. Има си и някои скъпи като термостата, примерно сравнен с на другите коли е двойно, но това е доста относителна величина. Като цяло не мога да се оплача че съм бил неприятно изненадам от цената на нещо което съм решил да купя, а карам 2 италианки. Ще ти дам няколко примера- носачи за ланча дедра 70 лева Делфи вече са на 30 000км и не са мръднали а с два носача цялата предница е нова. Спирачна помпа 38 лева спирачен цилиндър 8 лева, водна помпа 68 лева, за сравнение на бащата счупената аскона на 25 години е с цена на спирачна помпа от 85 лева. Та с две думи от части да не се плашиш а и те няма да ти трябват много За моторите и двата са чудесни, доказали здравината си във времето, 1.8 е малко по-скъп за обслужване щото има един ремък повече, но не го купуваш всеки ден я, за сметка на това пък се радваш на чудесна динамика и бързо ускорение. 1.6 също е чудесна машинка нищо лошо не може да се каже и за него за кубатурата си и конете си направо е изтребител. За ръждата няма какво да се каже, такова нещо просто не съществува при колите произведени в Италия след 93-94 год. Ако ми покажеш ръждива такава, ще се откажа от италианките.И наи-важното, не се разочаровай от първия автосалон които си огледал, аз моита я търсих 1 година, имай предвид, че хубава кола не се намира лесно и бързо, освен ако не си невероятен късметлия. Успех в търсенето.
    Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
    Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
    Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Lane Staley написа:
      Колега, май ще изляза от добрия тон, но мисля, че диагнозата ти е много сходна с диагнозата на Добрият войник Швейк...Дръжките на моя фичо с изгорели - това не ме прави никак, ама никак нещастен. Може и да не е пъргав като жребче, ама не ми пука - щастлив съм и с тази динамика. Има много неща които правят разликата - като седна на седалката усещането е ... когато погледна на паркинга, фичо, макар и почти винаги най-мръсният , се откроява. Има си онова дето Роксет пееха за него - The Look8K км съм навъртял. Смених му една бобина и толкоз. Ама ако се наложи ще сменя всичко и това няма да ме накара да го разлюбя.И накрая, както е казал един демократ - Може и да не споделям мнението ти, но бих умрял за правото ти да го отстояваш. Не ме дразни това което мислиш, дразни ме фактът, че си като бабичка дето все мърмори. Някакъв фрустриран тип дето го е яд, че не може да си позволи БМВ... Що не потърсиш някой форум на психолози? Някой може да ти помогне...
      Колега ти за тая кола ще се жениш ли че си я залюбил така. Като гледам май не съм аз човека който трябва да ходи на психолог. А иначе докато ти се любиш с твойта аз мойта я карам и за навъртяните 20000 километри с Bravo-то съм събрал както положителни така и отрицателни впечетления за колата като превест вземат вторите, и съм напълно наясно че за "стотинките" които съм дал за нея не мога да очаквам кой знае какво. Просто много се дразня като някой попита за мнение и се почват едни превъзнасяния. А BMW мога да си купя ама не ме кефи, VW също.

Коментар

sstanchev написа:
        Lane Staley написа:
        Колега, май ще изляза от добрия тон, но мисля, че диагнозата ти е много сходна с диагнозата на Добрият войник Швейк...Дръжките на моя фичо с изгорели - това не ме прави никак, ама никак нещастен. Може и да не е пъргав като жребче, ама не ми пука - щастлив съм и с тази динамика. Има много неща които правят разликата - като седна на седалката усещането е ... когато погледна на паркинга, фичо, макар и почти винаги най-мръсният , се откроява. Има си онова дето Роксет пееха за него - The Look8K км съм навъртял. Смених му една бобина и толкоз. Ама ако се наложи ще сменя всичко и това няма да ме накара да го разлюбя.И накрая, както е казал един демократ - Може и да не споделям мнението ти, но бих умрял за правото ти да го отстояваш. Не ме дразни това което мислиш, дразни ме фактът, че си като бабичка дето все мърмори. Някакъв фрустриран тип дето го е яд, че не може да си позволи БМВ... Що не потърсиш някой форум на психолози? Някой може да ти помогне...
        Колега ти за тая кола ще се жениш ли че си я залюбил така. Като гледам май не съм аз човека който трябва да ходи на психолог. А иначе докато ти се любиш с твойта аз мойта я карам и за навъртяните 20000 километри с Bravo-то съм събрал както положителни така и отрицателни впечетления за колата като превест вземат вторите, и съм напълно наясно че за "стотинките" които съм дал за нея не мога да очаквам кой знае какво. Просто много се дразня като някой попита за мнение и се почват едни превъзнасяния. А BMW мога да си купя ама не ме кефи, VW също.
        Предложих и ама нещо се дърпа Аз за плюсовете и минусите съм си дал сметка отдавна. Ама не рева като теб. Мен нещо като не ми харесва го променям. Всичките ти постове са в един стил. Честно да ти кажа, дори се съмнявам, че имаш Фиат. Сигурно гледаш колата на съседа и става като киселото грозде.Хайде да не спамим темата на човека.
        like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

BP 8680 AH Черно Bravo 1.4 12v. Може да провериш в кат на кого се води.

Коментар

pecata написа:
            Здравейте отново.Днес бях командировка в Банско и на връщане спряхме на Дупница да огледаме колите по кущите в началото на града.Останах много разочарован.Пълни гробници в буквалния смисъл на думата.Изпоожулени,износени,на нищо не приличат колите.Огледах около 7-8 фиата,направи ми впечатление,че на всички дръжките на вратите бяха тръгнали,изгоряли якатата.Ред други кусури и то доста видими.То вярно,че неможе да са като нови,ама бяха пък и хептен в окаяно състояние.Колите бяха от Италия.Много душмански карани.На всики седалките им бяха на дроб сърма.Много,много зле,а им искаха по доста пари от 3500 до 5000-5200.Като ги видях се отчаях.Аз съм почти приготвил 4500 и незнам какво ще купя.Повече пари немога да дам,просто нямам възможност.Продължавам проучването и оглеждането на модела.
            Намерил си ти къде да гледаш кола. Още 30-ина км. и щеше да стигнеш до Благоевград, където има точно 3 къщи с много запазени коли. В една от тях намерих и мойта. Не съди по колите в Дупница за качеството на модела. Там са най-големите боклуци в цяла България и то на висока цена. Отбий се някой ден до Благоевград и ще намериш хубава кола. Не правя реклама, просто е факт. Ето една от автокъщите с коли внос от Швейцария:http://rainov.net/result.php?q=%25&Submit=Search (малко високи цени, но колите си заслужават)За съжаление в момента не виждам да има Brava, но пък има чудесна Marea за 5600 лв.А пък, ако имаш път до Гърция най-добре от там. Очарован съм от състоянието на колите им по автокъщите.Относно дръжките ... точно по тях се познава коя Брава е карана много, стояла на слънце или не е била гаражна. Както и да е, ако ти хареса кола, която има този проблем, винаги можеш да ги подмениш - 29 лв. е една дръжка.Успех и не слушай всеобщото мнение за италианските автомобили!

Коментар

sstanchevкажи ми поне 20 дефекта на ФИАТ,другите като не казват,айде кажи ти. ?
              Fiat Tipo
              Corsa b комби !

Коментар

Имаш ЛС

Коментар

pecata написа:
                  Колега, всичко зависи от това на каква кола си попаднал. С мойта съм нямал ниакви сериозни проблеми. Сменил съм носачи и амортисьори, но това е нещо, което сме сменя при всички автомобили в даден момент. Друго, за което да съм отделил повече пари не се сещам. Не крия обаче, че си я взех много запазена, което ми позволява да съдя реално за качеството на самия модел.Взимай я колата и не й се чуди, но само гледай да е запазена. Има достатъчно теми във форума, които да прочетеш преди покупка на подобен автомобил. Колегите ти ги дадоха вече.sstanchev, ако не е попаднал на кола е съвсем отделен случай, който няма нищо общо с качеството на модела, като цяло.Поздрави и късмет с покупката!

Коментар

wwweb написа:
                    pecata написа:
                    Колега, всичко зависи от това на каква кола си попаднал. С мойта съм нямал ниакви сериозни проблеми. Сменил съм носачи и амортисьори, но това е нещо, което сме сменя при всички автомобили в даден момент. Друго, за което да съм отделил повече пари не се сещам. Не крия обаче, че си я взех много запазена, което ми позволява да съдя реално за качеството на самия модел.Взимай я колата и не й се чуди, но само гледай да е запазена. Има достатъчно теми във форума, които да прочетеш преди покупка на подобен автомобил. Колегите ти ги дадоха вече.sstanchev, ако не е попаднал на кола е съвсем отделен случай, който няма нищо общо с качеството на модела, като цяло.Поздрави и късмет с покупката!
                    Пич много ме кефиш ама запазена кола на която веднага си и сменил носачите и амортесьорите май нещо...... Мойта така както " не съм попаднал на кола" още не съм ги сменял. Така че стига с глупостите. Както казах по горе евтина и не особенно качествена алтернатива на предвижване - ФИАТ

Коментар

sstanchev написа:
                      wwweb написа:
                      pecata написа:
                      Пич много ме кефиш ама запазена кола на която веднага си и сменил носачите и амортесьорите май нещо...... Мойта така както " не съм попаднал на кола" още не съм ги сменял. Така че стига с глупостите. Както казах по горе евтина и не особенно качествена алтернатива на предвижване - ФИАТ
                      Къде съм написал веднага, че не видях? Проблемът се получи много след като купих колата, по моя вина. За смяна беше един носач и един амортисьор, но смених всичко за да ми е мирна главата.Няма какво да се дразниш, ако ти е проблемна колата. Продай я и си купи друга (сам каза, че не ти е проблем). Като гледам за момента само ти негодуваш срещу модела.

Коментар

Колеги, не знам защо обърнахте тази тема в спор. Много ясно, че става дума за машина и всичко зависи както от поддръжката, така и на какъв екземпляр сме попаднали. Аз специално от мойта съм много доволен, понеже за 26 000 километра съм сменял само маслото и веднъж накладките. Окачването не е мръднало и си вози, както и в началото преди 11 месеца. Колата си окръгли иначе 9 години и си се държи добре за възрастта си. Когато по-нататък изскочат и други дефекти, сигурно друга песен ще запея, но не съм съгласен и с неособенокачествената алтернатива на придвижване. Така че - всичко си е до късмет.
                        Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Не искам да прозвуча като сектант, но никоя кола не ме кефи така както моята.Седна ли в нея не ми се излиза от колата.Относно качеството на колите...Ами по тея наши пътища как да не смениш носачи,шарнири,тампони и т.н.Аз лично още като взех колата единствения недостатък бяха изгорелите дръжки и десен тропащ тампон.Смених накладките и тампона общо за 40-50 лв (не помня точно).Сега ми предстои смяна на филтри и масло и отново забравям за всякакви проблеми с колата.П.с.: Като не ви кефят колите ви , що ги карате ?Това е като да работиш нещо,което не искаш...Вярно ,че не винаги имаш възможност за това ,което наистина харесваш,но поне не се оплаквайте като стари баби... В крайна сметка FIAT

Коментар

wwweb написа:
                            Няма какво да се дразниш, ако ти е проблемна колата. Продай я и си купи друга (сам каза, че не ти е проблем). Като гледам за момента само ти негодуваш срещу модела.
                            ..Като за лапе си доста остроумен но като натрупаш оше годинки и стаж зад волана и ти ще се научиш как да бъдеш по придирчив към средството си за придвижване. Общо взето и аз като бях колкото теб ме тресеше яко емоцията от всякаедна придобивка но няма страшно човек с годините почва да гледа реалистично на живота

Коментар

sstanchev написа:
                              wwweb написа:
                              Няма какво да се дразниш, ако ти е проблемна колата. Продай я и си купи друга (сам каза, че не ти е проблем). Като гледам за момента само ти негодуваш срещу модела.
                              ..Като за лапе си доста остроумен но като натрупаш оше годинки и стаж зад волана и ти ще се научиш как да бъдеш по придирчив към средството си за придвижване. Общо взето и аз като бях колкото теб ме тресеше яко емоцията от всякаедна придобивка но няма страшно човек с годините почва да гледа реалистично на живота
                              Като за лапе тая ми е втора кола. По логиката ти, би трябвало да съм изпадал в невиждан екстаз от предишната. За съжаление обаче, беше Фолксваген и ме разочароваше почти постоянно.

Коментар

sstanchev написа:
                                wwweb написа:
                                На това твоето "реалистично" психолозите му казват Криза на третата възраст Аман от такива "реалисти" като теб. Все мърморят, все нещо им е недобре и някой им е крив. Кат си толкоз отворен за 20те дефекта хайде изброй ги тук.Но искам да посочиш и кой автомобил в същия и дори в горния клас ги няма. Всичките 20. Посочи ми го.Чакам. Както чакат сигурно и всички дето четат тази тема. Кажи на човека - ето 20те дефекта на Фиат, а ето този производител се е справил с всичките тези дефекти.
                                like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Working...
                                X