Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво е нужно ДА СЕ НАПРАВИ......

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Какво е нужно ДА СЕ НАПРАВИ......

на ПУНТО 1,1 1994 г -пълна инжекция- бензин за ЗИМНО КАРАНЕ /освен да се постават зимни гуми и подходящ антифриз / ?? Обръщат ли се нещо тръби под преден капак ,нещо с радиатора, или само копчето на таблото от СИН на ЧЕРВЕН сектор ?? БЛАГОДАРЯ !

Re: Какво е нужно ДА СЕ НАПРАВИ......

Sani написа:
    на ПУНТО 1,1 1994 г -пълна инжекция- бензин за ЗИМНО КАРАНЕ /освен да се постават зимни гуми и подходящ антифриз / ?? Обръщат ли се нещо тръби под преден капак ,нещо с радиатора, или само копчето на таблото от СИН на ЧЕРВЕН сектор ?? БЛАГОДАРЯ !
    Това копче на таблото като го обърнеш от син на червен сектор какво става изгрява слънцето по рано сутрин ли ?Какви тръби искаш да обръщаш под капака?На ЗИЛ 131 като се преминава от летни условия към зимни се отвива кранчето за парното ама при теб не знам изобщо какво имаш в предвид с тези твои въпроси.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Re: Какво е нужно ДА СЕ НАПРАВИ......

Sani написа:
      Нищо не се прави, пускай си парното да не настинеш Пунтото има много добро парно.
      Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
      Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Благодаря и на двамата ! ТОРНАДО момък гневен, тази кола е имам от 2 месеца,преди на ЖИГУЛКАТА обръщах тръбата от студен въздух да дърпа топъл от двигателя..................та за това бе колега . Новаците НЕ могат да задават УМНИ въпроси АНАДЪМУ ? За това сме ТУК ! Действително ли Пунтото има добро парно ?

Коментар

човека питакакто казват хората - от питане глава не боли
          2015 Renault Megane Expression GT
          2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
          Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Sani написа:
            Благодаря и на двамата ! ТОРНАДО момък гневен, тази кола е имам от 2 месеца,преди на ЖИГУЛКАТА обръщах тръбата от студен въздух да дърпа топъл от двигателя..................та за това бе колега . Новаците НЕ могат да задават УМНИ въпроси АНАДЪМУ ? За това сме ТУК ! Действително ли Пунтото има добро парно ?
            Добре де майтап да не си направи човек.Ако те засегнах извинявам се.Всяка кола с изправен термостат и чиста охладителна система има добро парно.Съветвам те при смяната на охлаждащата течност да промиеш добре системата в двете посоки и най вече радиаторчето за парното.
            Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
            Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

И на мен НЕ ми пука . Благодаря ти !

Коментар

Tornado написа:
                Съветвам те при смяната на охлаждащата течност да промиеш добре системата в двете посоки и най вече радиаторчето за парното.
                И само да допълня към съвета на Торнадо, да си сложиш качествен антифриз, препоръчително PARAFLU - 10.50 струва литъра.
                SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

ако може да се намесяяяяяяяяя.....ако завъртиш врътката на червеното и при загрял двигател нямаш парно.... лошо!!!вдигаш капака и гледаш към стената на купето....аз мойто като го взех стърчаха двата извода на парното - две тръбички са, а маркучите бяха вързани входа с изхода.. често срещано явление е и означава пробит радиатор на парното - ей ся ще се видиш в приключение...очаквай "пълна промяна" - демек сваляне на цялото арматурно табло за да достигнеш до радиаторчето - около 60 лв. за него плюс стотина за майсторлък...късмет....
                  Fiat Punto 1.1-Синята птица
                  Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                  Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Не забравяй течността за чистачките .Трябва да сипеш зимна иначе лятната ще замръзне и после ще има последствия.

Коментар

Бе вие се бъзикате с колегата, ама има доста резон в питането му.На Жигулката наистина се завърта капака на въздушния филтър. На Ситроенчето се превключва едно ключе на кутията на въздушния филтър сположения HIVER/ETE (зима/лято), с което се завърта една клапа и се променя посоката на входящия въздух.На Темпрата има един въздуховод, който взима въздух отзад радиатора, който аз лично през лятото свалям.Така че добре си огледайте "Точките" (пунтовците) и пак се бъзикайте с колегата. Нямам представа как е при Пунто, но казвам, че колегата пита с основание.

Коментар

Пунто

Каране трябва на това Пунто да не застоява иначе обичаините неща .гуми.антифриз . за теглене въже .течност флакон за размразяване на ключалките повече бензин от обичойното /за всеки случай/ стъргалка за чистене на стъклата от скреж
                        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

От скоро станах член на форума, и вече разбрах, че всеки с отговорите си КАЗВА какъв е и кой е , колко знае и колко уважава колегите си ! Благодаря на всички които ефективно ми помагат !

Коментар

гуми не ти трябват, на тая колица не й трябват зимни гуми. едни качествени всесезонни са перфектни. моите са Фулда всесезонни и са си бомба - ник’ъв проблем никъде.абе Пунто мк1 1,1 има ли пълен инжекцион? питам просто, че нещо не знам.
                            Fiat Punto S55 1.1
                            Fiat Forever!

Коментар

Да мойта/ а може би всички 1994 г -1,1,-54 к.с. / е пълен инжекцион ! Пише го на пласмасовият капак на въздушния филтър "FULL INGECTION " Потвърдиха го и на диагностиката като ходих за ЛАМБДА СОНДА. За гуми зимни се оказва че нямам мъни! Тези ми са нови .А и аз я карам само в неделя . Благодаря ти !

Коментар

Working...
                              X