Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

дайте мнение за Браво 1,4 12 винтила

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Виж сега, Бравото при същите мотори дава доста по-нисък разход - все пак купето е по малко. Интересното е че по спецификации Бравото е по леко само с 50-тина кила. Не знам дали е вярно. Дават му между половин и едно кило надолу разхода. Може би е с по-добро разпределение на масите и по-добра аеродинамика, не знам.Само знам че на мен никога не ми се е случвала кола, която да гори малко. Поради тази причина и защото съм честен към себе си и останалите, винаги казвам какъв ми е разхода реално, не се оправдавам с грешки в засичането - просто е толкова, всеки път го засичам. И типото ми гореше така, и Бравата ми гори така, а явно не е от моето каране, защото на жената Пунтото - само тя си го кара - не пада под 8-8,5/100 градско, а тя повярвайте ми кара като баба наистина. Ако аз го взема - сигурно и на него ще му закова десятката на бензин. Може би е заради това че града е малък и колите са все студени - за градското - да, ама дългия път??? Вярно - Пунтото не излиза въобще и не е засичано, но Бравата си хапва, а всичко и е в ред - има колеги които са я виждали и ще ви кажат как мърка като работи.
    Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

грешката ти е че не си регулираш сам газовата :D
      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
      Fiat Bravo'97 1,6 16v
      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

на теб как ти харчи градско

Коментар

pakumba написа:
          Ти така си мислиш....Не само че сам си я регулирам, ами и ламбда контрол съм сложил, само че не е от модерните със стъпков мотор ами е то старите модели с електромагнитен клапан. Разхода ми падна с кило и половина на градско и половинка на дълго.
          Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

pugsy написа:
            на теб как ти харчи градско
            под 12 е със сигурност, но с точност не знам. в пиковете малко цариградско, малко кулата, малко кошарите устройва ме чудно
            Fiat Bravo'97 1,6 16v
            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Yavor написа:
              pakumba написа:
              Ти така си мислиш....Не само че сам си я регулирам, ами и ламбда контрол съм сложил, само че не е от модерните със стъпков мотор ами е то старите модели с електромагнитен клапан. Разхода ми падна с кило и половина на градско и половинка на дълго.
              нямам идея тогава, но този разход за мен не е нормален, тя харчи като 2000 кубиков автомобил като я караш със 120, а 2000 кубиковия със 150. затва другия път си вземаш 150 коня поне да се успокояваш-харчи, ама върви
              Fiat Bravo'97 1,6 16v
              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

sachma написа:
                Дали сме разбирачи или не-не мога да ти кажа, ама с тая динамика на 1.4 можеш да се гониш само с трамваите-13.5 по книжка, калпав разход и много съмнителен мотор-не, мерси от мен.А да не ти разправям един ей такъв отворен като тебе с 1.4 какво го направих с Типо-то, а имай предвид, че колата ми е 92 година 78 коня(някой може и да е на паша вече).Моето Типо харчи 5.7/100 на магистралата със 100км/ч, колко ти харчи бравото?А и на пластмасови колектори се слага обикновена газова, един си кара така пежо-то, не се е запалил още.
                И аз имам един френд, който си кара така ситроена, но със резервен колектор в багажника А, относно "калпавия" разход - мога да ти гарантирам, че ще даде по-нисък разход от твоя 1.4 на бенз Yellow_Flash_Colorz_PDT_28 Ако искаш, може да се хванем на бас и да ги замерим - постигал съм заводския разход, бро. За динамиката - не обичам да се впрягам като "гоулфон" и да изстисквам колицата си на макс обороти, сигурно и оня "отворения" дето си го "наказал" така е бил, но въобще не ми се вярва чак пък да си го направил на нищо . Може и тук да измислим някакво замерване, като междинно ускорение? Просто 1.4 12V, е проектиран да замести твоя 1.4, който май е 76 к.с.? Не гледай само в catalog.auto.ru - доста разминаващи се данни има там Колко кг е твойта фиатка?
                1.4, 12V, 80к.с., ноем.'95, на газ

Коментар

Бравата по книжка е 1040кг и може да носи товар до 530кг или така става обща допустима максимална маса от 1570кг.За разхода мога абсолютно уверено да кажа, че извън града със скорост до 110км/ч или това прави за този мотор и ск. кутия 3500 до 4000об/мин разхода на колата е 5.3 - 5.5л/100км бензин. Газ нямам и няма и да имам. В града тъй като е малък и докато отида до работата (3км) точно е загряла разхода ми е 9 - 10л/100км, което за студена кола е супер даже влиза в заводските данни, а те дават градско от 9.4 до 11.3л/100км.От преди вече 2 год. имам един много показателен случай с един приятел, който имаше бензинова 190-ка с обикновена газова уредба. С него заедно пътувахме често до студентски град. Взеха му книжката за 6 месеца и така известно време карах аз. Винаги сме пълнили бутилката до горе и на отиване и на връщане и първият път остана като гръмнат като когато съм карал аз се напълваше за 22лв, а обикновено за 27-28лв. Газта и тогава беше около левче, което ще рече, че при мен колата е давала разход около 10-11/100 газ, а при него 12-13/100. Разликата във времето, за което сме изминавали тези 220км до студентски град е била около 20 минути в негова полза, но за някакви си 20 минути или по 10 мин за 100км харчиш по 4-5лв повече за едно отиване, а за студент човек това са си пари.На мен скорост от 100-110 км при този разход на Бравата ми е идеална, няма какво повече да искам от нея пък и за нашата държава дето по диагонал е най-много 1000км по-висока скорост не ми и трябва.
                  Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                  Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

nadq написа:
                    sachma написа:
                    Дали сме разбирачи или не-не мога да ти кажа, ама с тая динамика на 1.4 можеш да се гониш само с трамваите-13.5 по книжка, калпав разход и много съмнителен мотор-не, мерси от мен.А да не ти разправям един ей такъв отворен като тебе с 1.4 какво го направих с Типо-то, а имай предвид, че колата ми е 92 година 78 коня(някой може и да е на паша вече).Моето Типо харчи 5.7/100 на магистралата със 100км/ч, колко ти харчи бравото?А и на пластмасови колектори се слага обикновена газова, един си кара така пежо-то, не се е запалил още.
                    И аз имам един френд, който си кара така ситроена, но със резервен колектор в багажника А, относно "калпавия" разход - мога да ти гарантирам, че ще даде по-нисък разход от твоя 1.4 на бенз Yellow_Flash_Colorz_PDT_28 Ако искаш, може да се хванем на бас и да ги замерим - постигал съм заводския разход, бро. За динамиката - не обичам да се впрягам като "гоулфон" и да изстисквам колицата си на макс обороти, сигурно и оня "отворения" дето си го "наказал" така е бил, но въобще не ми се вярва чак пък да си го направил на нищо . Може и тук да измислим някакво замерване, като междинно ускорение? Просто 1.4 12V, е проектиран да замести твоя 1.4, който май е 76 к.с.? Не гледай само в catalog.auto.ru - доста разминаващи се данни има там Колко кг е твойта фиатка?
                    1050кг.Дръпката-когато кажеш.колата ми е 1.6 моно 78 коня и едно магаре 1.4 е 70 коня.
                    N.Y. State of Mind

Коментар

sachma написа:
                      1.4 е 70 коня.
                      В грешка си. Мойто 1.4 го дават 76 коня.
                      VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                      VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                      VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                      VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                      Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

а аз да се оплача, три пъти сменям гуми4ки и пак излизат гуми4ките от водачите...и се разпушваНаправо незнам какво да кажа за този двигател............
                        2004 Audi A6 4F
                        2002 Lancia Y

Коментар

@KPEMATOP: Мисля, че един колега със Стило го беше патил същия - излпюваше гумички, че накрая май се оказало нещо сегментите... Най-добре пиши до хит-ко, май там са оправили нещата последно.
                          Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

KPEMATOP написа:
                            а аз да се оплача, три пъти сменям гуми4ки и пак излизат гуми4ките от водачите...и се разпушваНаправо незнам какво да кажа за този двигател............
                            3 пъти? Помисли какво да кажеш за майстора... Потърси проблема някъде другаде.
                            like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Working...
                            X