Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

дайте мнение за Браво 1,4 12 винтила

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Абе кво му е на мотора ? За тея проблеми с вала за които говорите само съм слушал , пък и от 4500 до 6500 си върви количката пък и 200 дига кво искаш (е с малко повечко зор де ...) Другия път съм решил да дигна 210 , ако някое бутало изскочи и ме удари в челото ще разберете Колкото до газта - ако караш колата с хубава газ и я закотвиш на 100 км/ч разхода пада до 5.6 газ , ако някой не вярва да дойде до Пазарджик , да ми сипе за 12.60 и ако не отида до София и не се върна ще я засиля пред него в някое дере !!! нямам нито ламбда конторл нито квито и да било други джаджи само ЛОВАТО изпарител плочка и бутилка (оригинални)
    Fiat Bravo 1.4 SX Klima, LPG ,Avansator, Xenon, high-end stereo
    части за 1.4 http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56320
    части за темпра http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56318
    тел. 0883437022

Коментар

Карам Бравата вече повече от година и мога да споделя някои впечатления Разхода е съвсем нормален, извънградско е от 5.5 до 6.7л/100км градско е от 8 до 9.5л/100кмСкоростта на магистралата която е разумна според мен за този мотор, не повече от 130-140км/ч макар че може да подържа и 150км/ч а пък съм вдигал и 180км/чУскорението е прилично когато карам колата сам, а това е 70% от времето, може би не е най-доброто за тези коне!Маслото което сипвам е :Селения Голд, леко ми тропка единия клапан но са няма да се метна от 8 мия етаж заради това! Докато не почне да работи като трактор няма да пипам нищо!Данъка е много любезен "цели" 24 кинта.
      FIAT Brava 1.4 12V, FIAT Punto 1.7 TD
      FIAT Stilo 1.9 Jtd, FIAT Brava 1.2 16V CNG
      FIAT Stilo 1.2 16V LPG

Коментар

егаси каръка съм и тия шантави търговци бях набелязал 2 фията единия се отказва да го продават а другия е продаден въпреки уговорката ни така че продължавам да търся Браво или Брава 1,4 моно

Коментар

Aleko написа:
          егаси каръка съм и тия шантави търговци бях набелязал 2 фията единия се отказва да го продават а другия е продаден въпреки уговорката ни така че продължавам да търся Браво или Брава 1,4 моно
          С риск да повторя някой от колегите и да ядосам някой собственици-не избирай този мотор.По-добрия вариант според мен е 1.2 16 клапана.Горе-долу същия разход и ускорение, ама доста по-здрав мотор.Успех!
          N.Y. State of Mind

Коментар

С риск да ядосам някой от колегите и някои собственици по-добре въобще не избирай - FIAT. Горе-долу същия разход и ускорение, ама доста по-сполучливи като качества автомобили има на същата цена.

Коментар

sstanchev написа:
              С риск да ядосам някой от колегите и някои собственици по-добре въобще не избирай - FIAT. Горе-долу същия разход и ускорение, ама доста по-сполучливи като качества автомобили има на същата цена.
              Кажи някоя например ?
              Пунто 1.1 1994 г.

Коментар

mmony написа:
                sstanchev написа:
                Кажи някоя например ?
                И аз чакам...Абе колеги, и аз съм с 1,4 ама тия разходи само ги сънувам бе, крака ли ми е тежък, колата ли ми е дефектна - хем и ламбда контрол имам, ама на градско под 12,5 не съм падал а на дълго рекорда ми е 9,3/100. Ама в града са ми къси разстоянията де. Освен това на мен данъка не ми е 24 а 48 лв щото не отидох на технотест да доказвам катализатор - там само таксата е 30-40лв + пътнни до Пловдив+ загубен ден от работа = 100лв, които са ми разликата в данъка точно за 4 години - е аз дотогава смятам да съм качен на 156 или нещо друго италианско А иначе колицата си върви нормално, малко е по-тромавка, особено на газ, но никога не съм имал проблеми да изпреваря - мотора е високооборотен - до 6000 оборота си има мощност. Да чукна на дърво проблеми с вала не съм имал, маслото го вадя такова какавото го слагам - карана е винаги само на газ - от чисто нова.Аз лично мисля че ако добре гледаш като купуваш и навреме обсужваш, щом искаш да караш безпроблемно на газ - 1,4 е добър вариант. Макар и 1,6 с ламбда контрол става много добре на газ - а и да гръмне - няма дебитомер и какво да се скапе. Но слагаш ли газ - приготви си 200лв за емулатори и лабда контрол и евентуално ТАП за да ти е перфектно всичко и ще забравиш....
                Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

sachma написа:
                  С риск да повторя някой от колегите и да ядосам някой собственици-не избирай този мотор.По-добрия вариант според мен е 1.2 16 клапана.Горе-долу същия разход и ускорение, ама доста по-здрав мотор.Успех!
                  Ех, мале, големи разбирачи се пръкнахте - прочел за 4-5 случая за хора купили и пропищяли заради неподдържани 1.4 и аре всички под общ знаменател - много повече са запазените 12 клапанови двигатели, които радват собствениците си, отколкото тези с "големите" проблеми. А и за 1.6 има доста "болни" теми, за 1.2 също - да зачеркнем ФИАТ като производител направо и да се метнем на дървена въшка като Поло ли, както предлага Sstanchev?. И как ще сложи обикновена газова на 1.2, като е и с пластмасови колектори? Човека иска на газ да кара, а не да се мъчи с евро на литър за незнам си къв бълвоч..
                  Yavor написа:
                  на мен данъка не ми е 24 а 48 лв щото не отидох на технотест да доказвам катализатор -
                  Какъв технотест, миналата седмица платих данъка - 28лв. Не си написал в декларацията отначало, като си регвал колата в данъчното, че е с катализатор ли? Странна работа...
                  1.4, 12V, 80к.с., ноем.'95, на газ

Коментар

Yavor написа:
                    mmony написа:
                    sstanchev написа:
                    Кажи някоя например ?
                    И аз чакам...Абе колеги, и аз съм с 1,4 ама тия разходи само ги сънувам бе, крака ли ми е тежък, колата ли ми е дефектна - хем и ламбда контрол имам, ама на градско под 12,5 не съм падал а на дълго рекорда ми е 9,3/100. Ама в града са ми къси разстоянията де. Освен това на мен данъка не ми е 24 а 48 лв щото не отидох на технотест да доказвам катализатор - там само таксата е 30-40лв + пътнни до Пловдив+ загубен ден от работа = 100лв, които са ми разликата в данъка точно за 4 години - е аз дотогава смятам да съм качен на 156 или нещо друго италианско А иначе колицата си върви нормално, малко е по-тромавка, особено на газ, но никога не съм имал проблеми да изпреваря - мотора е високооборотен - до 6000 оборота си има мощност. Да чукна на дърво проблеми с вала не съм имал, маслото го вадя такова какавото го слагам - карана е винаги само на газ - от чисто нова.Аз лично мисля че ако добре гледаш като купуваш и навреме обсужваш, щом искаш да караш безпроблемно на газ - 1,4 е добър вариант. Макар и 1,6 с ламбда контрол става много добре на газ - а и да гръмне - няма дебитомер и какво да се скапе. Но слагаш ли газ - приготви си 200лв за емулатори и лабда контрол и евентуално ТАП за да ти е перфектно всичко и ще забравиш....
                    много харчи за мен. аз какво е това над 9 извънградско? ми че тя кромата ми харчи 10 като я карам 140-150 с климатик. бравото ми е 1,6 и повече от 8.5 с клима и скорост 130-150 не е давало, но него го карам сравнително отскоро. вакуумен испарител, аз съм си настройвал газовата, нямам никакви шитни допулнителни по нея ни тапове ни нищо. емулатора е около 50 лв според мен
                    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                    Fiat Bravo'97 1,6 16v
                    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

За намалението от 50% на данъка на мен ми трябваше само бележка от някой сервиз дето прави технически прегледи, че колата има катализатор (тя си има де). Това удостоверение ми струваше 4лв и го представих в данъчното като регистрирах колата на мое име. Представя се само при първоначална регистрация в данъчното и остава при тях, на мен повече не ми трябва. Това е. От тук нататък като отивам да си плащам данъка само казвам ЕГН и излиза всичко, което притежавам и какви данъци дължа за него. В тяхната система си е отбелязано, че колата има катализатор и че е под 100 к.с. Така ползвам 50% намаление от данъка или плащам за тази кола 24лв на година. Това е за 2007 пък ще видим догодина дали няма да измислят някакво увеличение.
                      Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                      Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

ilko-gd написа:
                        За намалението от 50% на данъка на мен ми трябваше само бележка от някой сервиз дето прави технически прегледи, че колата има катализатор (тя си има де). Това удостоверение ми струваше 4лв и го представих в данъчното като регистрирах колата на мое име. Представя се само при първоначална регистрация в данъчното и остава при тях, на мен повече не ми трябва. Това е.
                        Е, на мен пък не са ми искали подобна бележка през април, когато я регистрирах и малко ми беше странно, как всеки може да си напише, че колата му е с катализатор..явно от скоро са почнали. Но пък в сервиза за ГТП, доста подробно се заиграха при измерването на газовете - сигурно защото минах само с 4лв за прегледа покрай гражданската застраховка Всичко си беше в нормите, макар да се опитаха да ме метнат, като държаха двигателя на 4500 об/мин и естествено, допустимите проценти почервеняха; като се сопнах, как може при замерването на минималните обороти всичко да е на 6, пак замериха - този път на 3000 и цифрите станаха зелени
                        1.4, 12V, 80к.с., ноем.'95, на газ

Коментар

nadq тази бележка от сервиз, който извършва ГТП се издава след като колата е минала през газ-анализатор и всичко е в нормите за кола с катализатор. При нормална работа на лабда сондата на празен ход нашите двигатели покриват доста повече от изискванията на ЕВРО 2 стандарта, на който отговарят.При по-високи обороти е друго. Специално за 1.4 при подаване на газ, ускоряване и т.н. компютъра не взима под внимание показанията на ламбда сондата. Това е записано в софтуера му. Например на компютърна диагностика се вижда следното - има едно като ключе на екрана, което като е на празен ход колата стои затворено и отдолу пише, че се използва ламбда контрол за образуването на сместа. В този момент като подадеш газ това ключе се отваря и на екрана пише, че не се взимат под внимание показанията на лабда сондата. Това е така направено за да може наистина да ускориш бързо, но това става за сметка на малко по-богатата смес, изместваме се от идеалното съотношение въздух/бензин 14,7 към 1 части. Този коефициент ламбда при работа на двигателя се движи между 0,98 до 1,02 или не винаги оптималното съотношение (ламбда = 1) прави оптималната смес за дадения случай. В някои случаи сместа е по-бедна от оптималната в други малко по-богата от нея. Обротите, при които се мери са между 3000 и 3500 най-много.От опит мога да ти кажа, че кола с карбуратор (добре регулиран, и с изправна запалителна система) и без катализатор покри за ужас на извършващият ГТП норми за изгорели газове ЕВРО 1. Седеше и се пулеше.
                          Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                          Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

nadq написа:
                            sachma написа:
                            Ех, мале, големи разбирачи се пръкнахте - прочел за 4-5 случая за хора купили и пропищяли заради неподдържани 1.4 и аре всички под общ знаменател - много повече са запазените 12 клапанови двигатели, които радват собствениците си, отколкото тези с "големите" проблеми. А и за 1.6 има доста "болни" теми, за 1.2 също - да зачеркнем ФИАТ като производител направо и да се метнем на дървена въшка като Поло ли, както предлага Sstanchev?. И как ще сложи обикновена газова на 1.2, като е и с пластмасови колектори? Човека иска на газ да кара, а не да се мъчи с евро на литър за незнам си къв бълвоч..
                            Yavor написа:
                            на мен данъка не ми е 24 а 48 лв щото не отидох на технотест да доказвам катализатор -
                            Какъв технотест, миналата седмица платих данъка - 28лв. Не си написал в декларацията отначало, като си регвал колата в данъчното, че е с катализатор ли? Странна работа...
                            Дали сме разбирачи или не-не мога да ти кажа, ама с тая динамика на 1.4 можеш да се гониш само с трамваите-13.5 по книжка, калпав разход и много съмнителен мотор-не, мерси от мен.А да не ти разправям един ей такъв отворен като тебе с 1.4 какво го направих с Типо-то, а имай предвид, че колата ми е 92 година 78 коня(някой може и да е на паша вече).Моето Типо харчи 5.7/100 на магистралата със 100км/ч, колко ти харчи бравото?А и на пластмасови колектори се слага обикновена газова, един си кара така пежо-то, не се е запалил още.
                            N.Y. State of Mind

Коментар

При нас в Хасково вечеповече от 2 години искат бележак от ТЕХНОТЕСТ а не от сервиз за доказване на наличието на катализатор. И да я пиша - като нямам документ - все тая. Даже април и нажената Пунтото така съм го записал. Ако можеше смятате ли че нямаше да го направя.И искам да помоля - тия дето сте с 5/100 що не вземете да се снимате - аз такъв разход в живота си не съм виждал - даже Уното ми 1,1 50 коня навремето не падаше под 5,5 на бензин и 6,3 на газ, така че хайде моля ви се. Дайте ми ги тези колици, горивото от мене - ако дадат декларирания разход - бензин за 1 година от мене имате.Кромата и на мен ми е давала 9,5 нагаз но само на чиста магистрала и с хубава газ и до към 140.При тези условия Бравата пада под 9, ама на нормален път, с изпреварване и рязане и поддържане на120 притези условия - не става, това е.
                              Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                              Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                              ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Yavor написа:
                                При нас в Хасково вечеповече от 2 години искат бележак от ТЕХНОТЕСТ а не от сервиз за доказване на наличието на катализатор. И да я пиша - като нямам документ - все тая. Даже април и нажената Пунтото така съм го записал. Ако можеше смятате ли че нямаше да го направя.И искам да помоля - тия дето сте с 5/100 що не вземете да се снимате - аз такъв разход в живота си не съм виждал - даже Уното ми 1,1 50 коня навремето не падаше под 5,5 на бензин и 6,3 на газ, така че хайде моля ви се. Дайте ми ги тези колици, горивото от мене - ако дадат декларирания разход - бензин за 1 година от мене имате.Кромата и на мен ми е давала 9,5 нагаз но само на чиста магистрала и с хубава газ и до към 140.При тези условия Бравата пада под 9, ама на нормален път, с изпреварване и рязане и поддържане на120 притези условия - не става, това е.
                                ми не знам на мен кромата ми качва над 10 само като карам с повече от 160. иначе 140-150 е твъдо 10 с климатик без климатик няма значение. а за бравата не знам, може д аси е нормално с този двигател да харчи така, но на мен ми се вижда много 9 при 120. може би се мъчи. ама ко ти пука 1 лв повече на 100 едва ли ще те събори може би за бравото е по-лесно да ги държи тези 120-140 и затова не качва над 8.5 с климатика. а ако го карам 110 и без клима сваля литър, ма не е много сигурно само 1 го засичах
                                Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                                Fiat Bravo'97 1,6 16v
                                Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Working...
                                X