Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

странен шум от ?съединител/ск. кутия ? при студена кола

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

странен шум от ?съединител/ск. кутия ? при студена кола

като е студена колата(като се запали ) се чува станен шум от към съединител? или ск. кутия? при неутрална и отпуснат съединител , шума НАМАЛЯ като се натисне леееко съединителя но преди точката на пълно отделяне.от купето слабо се чува, но като се кара на 1-ва със спуснат прозорец шума го има.ако се кара около 30 минути - 1 час този шул изчезва напълно.някой имал ли е такъв проблем.Браво 1.8 ГТ

Класическа форма на повреден аксиален лагер на съединителя. Сменя се с нов.
    Lancia Kappa 2.0 20V
    БЪРЗ , НО НЕ БЕЗОТГОВОРЕН !!!

Коментар

И аз мисля, че от съединителя и най-вероятно от лагера, а може би и някоя пружинка на феродовия диск да е сдала багажа.При всички положения обаче си иска смяна, най-добре на целия комплект.Аз мойта я карах така с буксуващ съединител до последно, накрая съвсем се прецака и трябваше да вкарвам на 5000 оборота за да тръгне, едвам стигнах до сервиза
      N.Y. State of Mind

Коментар

besnija написа:
        Класическа форма на повреден аксиален лагер на съединителя. Сменя се с нов.
        sachma написа:
        И аз мисля, че от съединителя и най-вероятно от лагера, а може би и някоя пружинка на феродовия диск да е сдала багажа.При всички положения обаче си иска смяна, най-добре на целия комплект.Аз мойта я карах така с буксуващ съединител до последно, накрая съвсем се прецака и трябваше да вкарвам на 5000 оборота за да тръгне, едвам стигнах до сервиза
        но как се връзва с това че когато загрее шума ИЗЧЕЗВА.един ми развиваше теория че при студена, скоростната кутия ’увличала’ ...??? нещо си...но все пак когато загрее шума ИЗЧЕЗВА.

Коментар

На моя компютър шума на вентилатора намалява като поработи малко - смазката в лагерите се размеква, започва да смазва по-добре и така... Най-вероятно ще да е наистина аксиалния лагер, както казаха колегите.
          Fiat Ritmo 105TC
          1600cc 105к.с.

Коментар

Виж и маслото в скоростната кутия как е.
            In Tipo Veritas

Фиат Типо 1.6 DOHC
            Фиат Стило 1.6

Коментар

Working...
            X