Реших да издърпам малко от течността и да видя дали ще замръзне (замръзна след 1 час във фризера)! Оказа се обаче че има доста утайка, като трохи от хляб! Мислех само да долея със зимна течност, но ще се наложи да го източа! Въпроса е как? Само да отбележа, че там се намира само казанчето за чистачките! Това на антифриза е на радиатора (нали има и такива модели, при които и 2-те казанчета са на едно място!)Та има 3 болта, но не виждам в каква посока ще излезе!А и още един въпрос! Знам че мнооогооо е коментирано по въпроса за течността за чистачки, но някой дали е ползвал зимната на Приста?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Източване на казанчето за течността на чистачките?+клапанче
Collapse
X
-
Излиза надолу след като се свали дясното колело и кората под калника друг начин няма. Ако искаш пусни му вода със маркуч да прелива известно време и утайките ще излязат после го изтакаш и си наливаш течност.По добре не се занимавай да го сваляш ще изпочупиш много елементи по закрепването на кори и.т.нFiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Tornado написа:Излиза надолу след като се свали дясното колело и кората под калника друг начин няма. Ако искаш пусни му вода със маркуч да прелива известно време и утайките ще излязат после го изтакаш и си наливаш течност.По добре не се занимавай да го сваляш ще изпочупиш много елементи по закрепването на кори и.т.нSpace Star 1.9 DID
Коментар
-
Roko написа:Tornado написа:Излиза надолу след като се свали дясното колело и кората под калника друг начин няма. Ако искаш пусни му вода със маркуч да прелива известно време и утайките ще излязат после го изтакаш и си наливаш течност.По добре не се занимавай да го сваляш ще изпочупиш много елементи по закрепването на кори и.т.нFiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Абе аз от друго се притеснявам - не само от "трохите", моето казанче има цедка, която е неделима част от него...? Дори и да пусна вода да прелее - няма как да отмия и тинята...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:Абе аз от друго се притеснявам - не само от "трохите", моето казанче има цедка, която е неделима част от него...? Дори и да пусна вода да прелее - няма как да отмия и тинята...Fiat Punto 1.7TD
Коментар
-
Цедката поне при мен се вади. И моят радиатор е от тези дето са едно с разширителният съд за антифриза. Днес си смених антифриза, че е сменен преди 3 години в Италия и му беше време. За 1.4 моторите само се разкача долният маркуч на радиатора при студен двигател и от там каквото изтече, няма пробка на блока. По книжка дават, че охладителната система събира 6 литра. Така успяха да изтекат 4 литра, явно не може всичко да излезе.Цветът на антифриза беше зелено-синкав, без боклуци в него. Сипах антифриз на Приста (от Лукойл - Приста бутилира за тях антифриз с етикет на Лукойл), който е на основата на моноетилен-гликол. В книжката към колата и в Хайнеса пише да се използват антифризи на основата на етилен-гликола. Значи този е подходящ. Преди да го сипя престоя във фризера 12 часа при -30 градуса и не замръзна, не си промени въобще гъстотата. Явно продуктите на Приста са си качествени.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
Tornado написа:Ако искаш пусни му вода със маркуч да прелива известно време и утайките ще излязат после го изтакаш и си наливаш течност.По добре не се занимавай да го сваляш ще изпочупиш много елементи по закрепването на кори и.т.нSpace Star 1.9 DID
Коментар
-
начи нещо има гнило в тва клапанче. а да те питам като казваш чистачка, за задната ли става впр? или за предните? щото ако е за предните, аз пак да си питам моето - защо с пръскането на водата не се включват чистачките, а според мануала би трябвало, а според колегите - на повечето не им се включват.
Коментар
-
Roko написа:Само проблема с клапанчето пак остана. Купих ново за 3.90 лв (от едната страна е бяло, а от др. черно), но след като престоя цяла нощ на сутринта чистачката пак прави един оборот на сухо!Stop giving directions, just say "Follow me."
Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit
Коментар
-
ogi28b написа:начи нещо има гнило в тва клапанче. а да те питам като казваш чистачка, за задната ли става впр? или за предните? щото ако е за предните, аз пак да си питам моето - защо с пръскането на водата не се включват чистачките, а според мануала би трябвало, а според колегите - на повечето не им се включват.sok1 написа:В темата за взаимно заменяеми части се казваше, че стават клапанчета за Трабант/Вартбург.Space Star 1.9 DID
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар