Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Повишаване на нивото на антифриза

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Повишаване на нивото на антифриза

Здравейте, моля някой да помогне-снощи необичайно ми се качи температурата над 90 градуса, перката си включи и се върна на 90.Сутринта гледам че нивото на антифриза в казанчето се е повишили над нормалното си положение.Карах я а казанчето се напълнеше доста.Първо продухах система с уста минава си.На място като работи на 90 включва перката, но забелязах че не пада под 90, даже увеличава.Моля ви дайте съвет.
    Марея 1,8 16V

Re: Повишаване на нивото на антифриза

eman написа:
    Здравейте, моля някой да помогне-снощи необичайно ми се качи температурата над 90 градуса, перката си включи и се върна на 90.Сутринта гледам че нивото на антифриза в казанчето се е повишили над нормалното си положение.Карах я а казанчето се напълнеше доста.Първо продухах система с уста минава си.На място като работи на 90 включва перката, но забелязах че не пада под 90, даже увеличава.Моля ви дайте съвет.
    Прилича на въздух в охладителната система,но откъде е попаднал трябва да се определи.Съъветвам те да внимаваш много защото е възможно да започва да надува от гарнитурата на главата.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Колега,възможно ли е да е от водна помпа-в случая не тече...но все пак
      Марея 1,8 16V

Коментар

Не вярвам да е от водна помпа. Кажи какво става с течността след като изстине колата - връща ли си нормалните нива или си остават високи.
        Fiat Brava 1,6 16v '96, Fobos

Коментар

Вчера сутринта когато открих проблема,беше над нормалното ниво, сега тази сетрин много близко или почи до нормалното си положение.
          Марея 1,8 16V

Коментар

Ами от това, което си написал, разбирам, че двигателят е тръгнал да прегрява и затова вследствие на високата температура се е увеличило нивото на антифриза в разширителния съд, което е съвсем естествено да стане. Ако достатъчно време не палиш колата, нивото ще се нормализира, но трябва да потърсиш причината за прегряването. Щом перката включва, вероятните причини са запушен радиатор, издухана гарнитура на двигателя, водна помпа.
            Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Много прилича на пробила гарнитура. Има уреди за определяне на CO2 във водата - бягай на диагностика, че ще стане по-лошо.
              Fiat Ritmo 105TC
              1600cc 105к.с.

Коментар

и аз предполагам че ще е издухана гарнитура на главата.... между водна магистрала и цилиндър...отвинтваш капачката за водата/антифриза и наливаш до ръба. палиш двигателя и го оставяш да работи на празен ход. ако след малко почне да прелива охладителната течност и да излиза мехурчета - със сигурност си за смяна на гарнитура на глава...
                Fiat Punto 1.1-Синята птица
                Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

и аз мисля че е гарнитура на главата. Като я запалиш излиза ли бял пушек от ауспуха, повече от обикновенно
                  Fiat Marea 1,9TD

Коментар

За сега нямам бял пушек....благодаря ви за съветите!
                    Марея 1,8 16V

Коментар

nikblag написа:
                      и аз мисля че е гарнитура на главата. Като я запалиш излиза ли бял пушек от ауспуха, повече от обикновенно
                      Не е задължително. В момента точно, моята е с прогоряла гарнитура и никакъв пушек не излизаше.
                      Fiat Ritmo 105TC
                      1600cc 105к.с.

Коментар

Working...
                      X