Колеги понеже за пореден път ми се извади жилото от бутончето за отваряне на багажника до шофьорската седалка, днес реших да си поиграя с него. За да отпусна малко жило обаче както всеки път трябваше да развия гнездото където се заключва самия багажник. Обаче се оказа че болта явно е с развалена резба и колкото и да въртях не се развиваше а само се върти.Мисля че бях доста описателен до тук. Дайте сега обаче да мислим как да извадя проклетия болт
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Вадене на болт с превъртяла резба
Collapse
X
-
Подпъхни нещо тънко, но здраво под него и опитай да си "помогнеш" с него докато отвиваш болта...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
-
багажник
За болта № 8 и №9 става въпрос ли от тук еPERТам се навива направо във ламарината като гайка, както казва колегата, ако може нещо да се подложи да захване поне малко иначе ако го отрежеш пак трудно ще се извади или може на вътре тогава да се навие.
Коментар
-
Добре де как да ти помогна като не съм се и качвал дори в Пунто.Зависи на какво място е има ли пластамса около него колко мм е.Различни начини има според ситуацията:- с екстрактор- с електрожена /не е за препоръчване/- с винтоверта разпробиваш с обратно свредло да го захапе и да дръпнеш от въртенето ще го извади.Не знам как е достъпа сега ще гледам пак.С клещи не става ли да въртиш и да дърпаш ама иска нерви повечко.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар