Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с палене Мареа 1,6 16V

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с палене Мареа 1,6 16V

Проблема е в това ,че след престой да речем от порядъка на 4-5 часа и нагоре пали чак след 3-4 въртене със стартера.Когато запали вече няма проблеми.Има монтиран газов инжекцион фобос.Пали се на бензин и после автоматично се обръща на газ.В резервоара почти винаги е имало до половината гориво.Ха сега какво може да е?
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

аз имам същия проблем макар че съм с газова с ламда газ контрол, хитко ми каза че е вероятно от дюзи но аз си мисля че е от клапана за горивото в бензиновата помпа,пада налягането и трябва да повърти повечко за да качи гориво.
    HONDA I-VTEC

Коментар

Не знам дали има много общо, но мой познат имаше същите проблеми, само че, с Мареа Дизел. Светеше му датчика за дюзите. След като поработи двигателя и позагрее, датчика угасваше и след това колата си палеше от всеки път. На диагностика се оказа, че компютъра а натрупал някакви грешки и след като ги изчистиха всичко стана нормално.

Коментар

И аз мисля за нещо такова.Значи при подаване на контакт чува ли се помпата да подкачи гориво и да спре?

Коментар

Todor_Gagovski написа:
          аз имам същия проблем макар че съм с газова с ламда газ контрол, хитко ми каза че е вероятно от дюзи но аз си мисля че е от клапана за горивото в бензиновата помпа,пада налягането и трябва да повърти повечко за да качи гориво.
          Не ми се струва логично това обяснение, защото бензиновата помпа започва да работи с подаването на контакт, а не е вързана механично към двигателя. При жигулите едно време помпата беше механична и трябваше да повъртиш на стартер, за да подкачи гориво.А пробвали ли сте да подадете леко газ при това повторно запалване - може пък да запали по-лесно отколкото да мъчите стартера (само предлагам, не съм сигурен в резултата, но от такава проба не боли).
          Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.

Коментар

peho написа:
            И аз мисля за нещо такова.Значи при подаване на контакт чува ли се помпата да подкачи гориво и да спре?
            При мен се чува кога по ясно кога не. интересното е че понякога си пали от първия път, но в повечето пъти от втория или третия път.забелязах и друг факт че откакто започна да не пали от първия път изчезна и кока кола ефекта от резервоара
            HONDA I-VTEC

Коментар

Добре разсъждавате.Да речем ,че клапана на помпата изтърва.Монтираме един обратен клапан на горивопровода и всичко трябва да се оправи така ли.

Коментар

Да това с клапана на помпата е едната вероятност да пали по трудно колата след като поистине, освен това както hit-ko е казал дюзите също могат да бъдат причината!Когато изгасите мотора изгася ли напълно или има претръпване, и когато давате на контакт усещате ли все едно някой в бутва колата напред?
                now. BMW E39 523i '98 170hp
                ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
                ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

Коментар

dimmX написа:
                  Да това с клапана на помпата е едната вероятност да пали по трудно колата след като поистине, освен това както hit-ko е казал дюзите също могат да бъдат причината!Когато изгасите мотора изгася ли напълно или има претръпване, и когато давате на контакт усещате ли все едно някой в бутва колата напред?
                  При мен го има това потръпване на колата,когато дам на контакт.Дълго време се мъчих да си го обясня по някакъв начин,но вса не успявах.Интересно-само на бензин го прави.Накрая махнах с ръка и си казах-deus ex machina-и не му обръщам внимание.А иначе и аз като не съм палил няколко дни,трябва да подържа ключа стартера да направи 3-4 оборота на двигателя,чак тогава пали,нищо,че няколко пъти преди това давам контакт за да се вдигне налягане в системата.След като запали първия път-задължително угасва.На второто палене-от четвърт оборот.Бензиновата помпа е добре,темперарурните датчици-също.Ха сега де-може ли някой да даде логично обяснение на това поведение?
                  Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW

Коментар

След като се постави допълнителния клапан ще се разбере дали има подобрение.

Коментар

Не занм дали ще помогне... Аз наскоро имах такъв проблем с колата от подписа. При по-дълъг престой като дам контакт подкачва гориво, но като врътна да запаля се чува само едно "цък". Така няколко пъти докато запали. Преди два дни я закарах на майстор, човека разглоби стартера и каза че се е напълнил с вода и някви боклуци са го затлачили. Демек вътре е станало езерце. Разглоби го, почисти, смаза и монтира. Сега колата си пали без никакъв проблем.
                      Fiat Brava 1.6
                      Дядо Коледа - директно от Лапландия http://vbox7.com/play:93526954
                      Дядо Коледа - мерки за безопасност http://vbox7.com/play:488dccf8

Коментар

Е да по твоя случай доста поспорихме тогава с някой колеги,но при теб нямаше въртене от страна на стартера ,а тук си има.

Коментар

Щом има на лице потръпване след изгасяне на мотора значи дюзите са за чистене!След това изгасяне прокапва бензин, който мокри свещите и държиш повечко докато запали.При това запалване, оборотите на колата започват от ниско аха да угасне и постепенно се стабилизират!Ако колата судена пали от раз, а като се стопли и след това остави да поистине и прави магарии то едвали е помпата!Няма логика да пали срудена а топла не ако в случая става въпрос за спадане на налягането!Друго за което се сещам е МПХ(стъпковия мотор)!При мен беше блокирал, когато палех колата веднага гаснеше...никога на подавайте газ на автомобила за да запали, трябва да пали без педала!Сещам се и за ламбда сонда как са те при вас!Когато имах проблеми с това палене смених сонда защото беше заминала и стъпков мотор колата сега е 6, остват тея дюзи ама да видим кой специалист ще ги изчисти

Коментар

dimmX написа:
                            При мен си гасне веднага а като дам контакт се чува как помпата подкачва гориво и спира. незнам как мога като дам на контакт да усетя това / и когато давате на контакт усещате ли все едно някой в бутва колата напред / нещо не съм в час с усещанията :D
                            HONDA I-VTEC

Коментар

Щом ти претреперва мотора като загасиш дюзите пикаят и ти мокрят свещите..от там следващото палене е малко по измъчено!Ами няма как да го опиша това с бутването

Коментар

Working...
                              X