Колеги, първо честит празник !предстои ми пътуване до Европата (да чукам на дърво), което включва минаване през Сърбия, Хърватска, Словения.Имате ли идея какви документи ми трябват и какви признават/не признават властите на тия страни. Уплаших се, защото на сайта www.viamichelin.com пишат, че сърбите изискват международна шоф. книжка, а "Pink EU driving licence " била само препоръчителна. В Словения, напротив, EU-книжката е задължителна, а другата -не. Нашите книжки - новите, които са като личните карти, такива ли се водят - "розови ЕС ..." ? Трябва ли да си вадя международна книжка ? Как стои въпросът със застраховките ? - аз имам целогодишна ГО в ДЗИ. На границата нашите полицаи и митничари какво искат като документи ?Всякаква информация ми е добре дошла!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
документи за пътуване из Европата
Collapse
X
-
За страните от ЕС ти важи гражданската отговорност, която си имаш (стига да е с клауза, че важи извън България). Трябва да си изкараш някакво удостоверение от застрахователя, че имаш валидна гражданска отговорност и за ЕС.Но за страните извън ЕС ти е нужна съвсем отделна застраховка - зелена карта. Не знам колко струва и дали се издава във всички застрахователни компании, но допреди няколко години само Булстрад имаше право да издава зелени карти за пътуване в чужбина.Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар