Ми значи проблема е следния,просто колата не иска да върви и на газ и на бензин върви като спъната,не иска да се изфорсира като хората,и харчи много 20 тина газ и бензин,проблема се появи на връштане от морето както си карах с 140 заби моцуна и повече от 100 неможех да направа а на баирите не ми се говори и камионите ме изпреварваха,бих я завел веднага на диагностика да видат къв е проблема ма съм пред заплата и съм зле финансово а и още едно проблемче значи на 5 та като и давам газ скоросния лост започва да подскача и вибрира като върна газта спира,направо ужас фията ми е пред разпад
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Браво 1,4 върви като каруца,харчи много
Collapse
X
-
Няма да е разпределителен вал. Минал съм го тоя момент и мога да кажа, че разликата м/у стария ми износен 2мм вал и новия (с кобилици) е почти никаква. Само се промени звука на двигателя, защото гърбиците за изпускателните кпалани се износват най-много. Щом вибрира лоста.. да не е съединителя пред разпадFiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
spark написа:Няма да е разпределителен вал. Минал съм го тоя момент и мога да кажа, че разликата м/у стария ми износен 2мм вал и новия (с кобилици) е почти никаква. Само се промени звука на двигателя, защото гърбиците за изпускателните кпалани се износват най-много. Щом вибрира лоста.. да не е съединителя пред разпадFiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
някак си страшно много ми прилича на прескочил зъб на ангренажа.СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
Извади свещите и ги огледай внимателно. Според мене поне една ще е различна от другите. Вибрацията на скоростният лост може да е от тръбите на аспуха - ако минават близо до механизма за смяна на скоростите и ако двигателят ти вибрира защото работи на 3 цилиндъра, може да чукат по щангите на скоростния лост.Fiat Ritmo 105TC
1600cc 105к.с.
Коментар
-
Да не е от некачествен бензин или газ. Преди две години на връщане от морето заредихме в бургас на един Лукойл на брава 1.6. Получи се същото каквото описваш - почти никаква мощност и нещо като прескачане/придърпване. Прибрахме се за 7часа и след това въобще не запали. Смениха горивната помпа и бяха разкостили половината двигател, за да го прочистят от "бензина".
Коментар
-
И бензинова помпа няма да е , щото и на газ е същото. Щом го прави и н 2та вида гориво значи отпада и инжекционнаа система и остава мотора . Интересно ми е обаче защо го прави това тресене само на пета и дали на другите предавки има мощност или и там е умряла , ако е умряла навсякъде май наистина остава само ангренаж , иначе не се сещам за проблем който да се появи така внезапно и да няма симптоми преди товаFiat Bravo 1.4 SX Klima, LPG ,Avansator, Xenon, high-end stereo
части за 1.4 http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56320
части за темпра http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56318
тел. 0883437022
Коментар
-
Ми за жалост го прави на всички предавки не изка да тръгне,а относно кабели и свещи ги сменях преди около 5 хиляди км защото единия кабел беше прецакан , но колата въобще небеше така спъната и не харчеше толкова въпреки че беше на 3 цилиндара ,друг интересен факт е че гърнето ми е изгнило и колата ручеше,а сега забелязвам че почти не ручи а работи все едно съм с нормално гарне,на дали това има нещо общо но все пак и това е странно
Коментар
-
nanio написа:Малко вероятно - катализатор. Виждал съм само един такъв случай. Катализатора на една кола направо се беше пръснал и беше задръстил изпускателната система.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар