Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Браво 1,4 върви като каруца,харчи много

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Браво 1,4 върви като каруца,харчи много

Ми значи проблема е следния,просто колата не иска да върви и на газ и на бензин върви като спъната,не иска да се изфорсира като хората,и харчи много 20 тина газ и бензин,проблема се появи на връштане от морето както си карах с 140 заби моцуна и повече от 100 неможех да направа а на баирите не ми се говори и камионите ме изпреварваха,бих я завел веднага на диагностика да видат къв е проблема ма съм пред заплата и съм зле финансово а и още едно проблемче значи на 5 та като и давам газ скоросния лост започва да подскача и вибрира като върна газта спира,направо ужас фията ми е пред разпад

Моли се само да не се окаже общия проблем износен разпределителен вал.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Няма да е разпределителен вал. Минал съм го тоя момент и мога да кажа, че разликата м/у стария ми износен 2мм вал и новия (с кобилици) е почти никаква. Само се промени звука на двигателя, защото гърбиците за изпускателните кпалани се износват най-много. Щом вибрира лоста.. да не е съединителя пред разпад
      Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

spark написа:
        Няма да е разпределителен вал. Минал съм го тоя момент и мога да кажа, че разликата м/у стария ми износен 2мм вал и новия (с кобилици) е почти никаква. Само се промени звука на двигателя, защото гърбиците за изпускателните кпалани се износват най-много. Щом вибрира лоста.. да не е съединителя пред разпад
        Какъв ще е този разпад на съединителя ти чуваш ли се.От 140 пада на 90-100 км/ч , че и се прибира до крайната си дестинация.Колата му е загубила мощност най вероятно от нарушени фази на газоразпределение или електриката.

Коментар

Да не ти е прескочил с някои зъб ангренажният ремък

Коментар

някак си страшно много ми прилича на прескочил зъб на ангренажа.
            СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
            бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
            сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
            ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

Извади свещите и ги огледай внимателно. Според мене поне една ще е различна от другите. Вибрацията на скоростният лост може да е от тръбите на аспуха - ако минават близо до механизма за смяна на скоростите и ако двигателят ти вибрира защото работи на 3 цилиндъра, може да чукат по щангите на скоростния лост.
              Fiat Ritmo 105TC
              1600cc 105к.с.

Коментар

Да не е от некачествен бензин или газ. Преди две години на връщане от морето заредихме в бургас на един Лукойл на брава 1.6. Получи се същото каквото описваш - почти никаква мощност и нещо като прескачане/придърпване. Прибрахме се за 7часа и след това въобще не запали. Смениха горивната помпа и бяха разкостили половината двигател, за да го прочистят от "бензина".

Коментар

И аз залагам на прескочил зъб на ангренажа.
                  Fiat Brava 1,6 16v '96, Fobos

Коментар

Ами и аз ама го написах по горе нарушени фази на газоразпределение.Друг вариант сдухала се бензинова помпа която не може да осигури достатъчно налягане на горивото.

Коментар

Малко вероятно - катализатор. Виждал съм само един такъв случай. Катализатора на една кола направо се беше пръснал и беше задръстил изпускателната система.
                      Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!

Коментар

И бензинова помпа няма да е , щото и на газ е същото. Щом го прави и н 2та вида гориво значи отпада и инжекционнаа система и остава мотора . Интересно ми е обаче защо го прави това тресене само на пета и дали на другите предавки има мощност или и там е умряла , ако е умряла навсякъде май наистина остава само ангренаж , иначе не се сещам за проблем който да се появи така внезапно и да няма симптоми преди това
                        Fiat Bravo 1.4 SX Klima, LPG ,Avansator, Xenon, high-end stereo
                        части за 1.4 http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56320
                        части за темпра http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56318
                        тел. 0883437022

Коментар

Ми за жалост го прави на всички предавки не изка да тръгне,а относно кабели и свещи ги сменях преди около 5 хиляди км защото единия кабел беше прецакан , но колата въобще небеше така спъната и не харчеше толкова въпреки че беше на 3 цилиндара ,друг интересен факт е че гърнето ми е изгнило и колата ручеше,а сега забелязвам че почти не ручи а работи все едно съм с нормално гарне,на дали това има нещо общо но все пак и това е странно

Коментар

nanio написа:
                            Малко вероятно - катализатор. Виждал съм само един такъв случай. Катализатора на една кола направо се беше пръснал и беше задръстил изпускателната система.
                            Послушай колегата и провери катализатора.

Коментар

Tornado написа:
                              Послушай колегата и провери катализатора.
                              Присъединявам се. Особенно при положение че се оплакваш от понижена шумност.
                              Fiat Ritmo 105TC
                              1600cc 105к.с.

Коментар

Working...
                              X