Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мъка ....... мъка !!!!! Свърши, поне за сега !!!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

JO_666 написа:
    spark написа:
    Ремъка ти ако са го зацепвали квартални майстори без специалния инструмент за двувалките може да ти прави проблема от там
    Да ама колата има мощност нали при неправилно зацепен ремък мощността пада и то чувствително !!
    Не е задължително, като взех моята, отидох при един квартален "майстор"който ми бяха препоръчали. Беше ми зацепил ремъка неправилно, имаше спад на мощността но много слабо, усещаше се де, но спокойно може и да не му обърнеш внимание.По-скоро по оборотите познах, че нещо не е наред, играеха непрекъснато между 800-900. След като отидох при истински майстор, нещата се оправиха. Но това беше при мен,при теб не знам как ще е.
    Ex Fiat 126P
    Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
    Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
    Alfa Romeo 147 1.6 TS
    Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

JO_666 написа:
      spark написа:
      Ремъка ти ако са го зацепвали квартални майстори без специалния инструмент за двувалките може да ти прави проблема от там
      Да ама колата има мощност нали при неправилно зацепен ремък мощността пада и то чувствително !!
      Не е задължително, дори напротив. Зависи в каква посока са разминати валовете. Може и да стане по мощна при определени обороти.
      Fiat Marea Weekend 1.8 HLX
      Renault Safrane 2.0 16V

Коментар

Утре като пчивен ден решихме с един приятел със същтото Bravo, да си поиграем със смяна на частите от неговото на моито ще сменим изцяло елктрониката и ще видим, ако проблема остане вече пак ще минавам на презацепване на ремък (ако някой ми предложи свестен майстор ще му бъда благодарен)и тогава ако не стане ........... !!!! А и в понеделник ще пиша какво е станало, надявам се всичко да е ОК
        Fiat Bravo 1,6 16v, JR Sport Filter

Коментар

за ремъка твоя човек отново е Бобо
          2015 Renault Megane Expression GT
          2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
          Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

sev написа:
            за ремъка твоя човек отново е Бобо
            Мерси колега, ако се стигне пак до ремък, ще го търся дано да си свърши работата :D !!!

Коментар

И така колеги, след доста направени експерименти със сваляне и слагане на части от напълно изрядно браво, нищто Yellow_Flash_Colorz_PDT_21 !!!! Отидох в сервиза на "Александър ауто", направиха диагностика и установиха, че сондата била"мързелива", същто така ме посаветваха да си проверя изпускателната система !!! И така взех нова сонда (за информация, взех я за 96лв.)и преди да я монтирам реших да си проверя и изпускателната система !!!! Свалям ламаринения капак над изпускателния колектор и какво да видя Yellow_Flash_Colorz_PDT_30 , на една от трабите пукнатина около 5-6см . Сега се чудя да купувам ли нов колектор или да го лепя, някакъв савет......... ????? А така и така щет разглабям половината двг и се чудя дали да не си поиграя още малко да сваля и всмукателния и да ги полирам на песако струйка, някой ако го е правил ще съм му благодарен да сподели дали има смисъл да го правя

Коментар

изпускателния колектор се заварява но много трудно се напасва счупеното коляно да си води към повърхноста за монтаж и да прилепва както преди спукването - доста играчка е - фиксиране, сваляне, наслагване на заварка - проба, още едно сваляне, чук и т.н. бедна ми е фантазията - само знам, че моите гърнета като висяха и преди да ги сменя - смених и целия изпускателен колектор, щото от усукванията и моя беше спукан но майстора за ремонта му - ми искаше колкото струва такъв от автоморга (а те трудно се намират по магазините - да не кавам почти невъзможно, и за това го смених с такъв втора употреба - то и без това е част дето не се износва) (мойта вибрираше само при потегляне от съединител, на място си мърка на свободна, за този проблемм не знам - дали ти е при движение - дали при падане на обороти на празен ход)
                Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

Колеги проблема с колектора го реших, намерих си един втора употреба, сега остава само да започна смяната.Като свърша ще пиша за резулатата !!!!!!

Коментар

...

Коментар

Най накрая си реших проблема, след като смених колектора и ламбда сондата(който смених сам) - вибраците станаха ощте по силни !!! Накрая отидох и презацепиха ремъка и вече всичко е нормално !!!! :D Сега остава само да засеча разхода !!!П.С. : Забравих да кажа че смених и тръбата на която са закачени инжекторите(моля да ме извините за израза но не знам точно как се казва въпросната тръба). А сега да опиша и проблема: Отвъртам маркуча за остатъчното горивото което се връща в резервара, и нищо не тече. Разгледах обстойно маркуча които влиза в регулатора да не е спукан,нищо. Отивам в една автоморга да търся регулатор, като мислех че той е за смяна.Намерих регулатора свалям го и изненада, вътре във въпросната тръба още една тръбичка която беше нотрошена изцяло!!! Свалих всмукателния колектор и смених цялата тръба, и "чудо" започна да връщта остатъчния бензин в резервара(Някой ако желае мога да опиша подробно ремонта) :D !!!

Коментар

Леле каква драма, тая история направо ме плаши Yellow_Flash_Colorz_PDT_37
                        FIAT Brava 1.4 12V, FIAT Punto 1.7 TD
                        FIAT Stilo 1.9 Jtd, FIAT Brava 1.2 16V CNG
                        FIAT Stilo 1.2 16V LPG

Коментар

Ето и една добра страна в тази история(много....много малка, но все пак добра), след като се ударих смених фаровете, и вече съм с лупи(от които съм доволен)!!! :D :D :D

Коментар

Working...
                          X