Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

нестабилни празни обороти на типо

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

нестабилни празни обороти на типо

здравейте,от няколко дена ми се струва (не съм сигурен дори), че след спиране с моторна спирачка (на скорост без да подавам газ) като изключа от скорост оборотите много падат. дори веднъж угасна (само веднъж). това е само за секунда. и после се стабилизират на 800. докато спирам са високи - 3000 примерно, защото се спускам.Колата има газова уредба, но сега говоря за бензин, защото на газ ниските обороти ги няма (гасне) и ще трябва да се ходи пак до газаджията.
    Tipo 1.6 [149C2046]

Това ми звучи...

...като моторче за оборотите на празен ход
    Fitat Marea Weekend '99 ELX 1.9 JTD

Коментар

Re: Това ми звучи...

Mitko написа:
      u_men написа:
      Ех тия двувалки. Една няма със здраво моторче Това е проблема и на тази.
      Незнам, обаче неможе да не му направи впечатление на човек, че повечето проблеми по ел. инсталация на италянките идват от елементи на BOSH... Yellow_Flash_Colorz_PDT_04
      Fitat Marea Weekend '99 ELX 1.9 JTD

Коментар

Има нещо верно а тия с Германките разправят Магнет Марели пеша вървели :D
        FIAT Coupe

Коментар

Интересно, че този проблем го имам и аз на мойто Типо - даже гасне понякога .Лошото е че е карборатор и няма таквоз моторче .Да ли е запушен некой жигльор?

Коментар

Ех тия двувалки. Една няма със здраво моторче Това е проблема и на тази.
            Колеги, няма перфектни инжексионни системи, поне на техните компоненти! И понеже, ние най-често коментираме проблемите на тези монтирани на Фиат, оставаме с впечатлението, че са най-неудачни! Тези проблеми: моторче за празен ход, MAF, MAP и други сензори и датчици, ламбда сонда , TPS и всичко механично си има ресурс! А какви автомобили купуваме ние, все на по над 150 000км.Така, че при Фиат, даже доста по-малко са подобни проблеми!!!

Коментар

Коментар

u_men написа:
                А това моторче подлежи ли на някакъв рамонт или се сменя направо и колко струва?
                Tipo 1.6 [149C2046]

Коментар

Mitko написа:
                  null написа:
                  u_men написа:
                  А това моторче подлежи ли на някакъв рамонт или се сменя направо и колко струва?
                  Моторчето може да се отвори като се извадят 3 нита от корпуса му, но аз не успях да го отворя. За FIAT моторчето съм го търсил и положението хич не е розово. Взех 2-ра употреба от колега от форума. Моторчето което има на пазара е за Опел. Корпуса му е същия и без проблем се навива на Типо, но кабелния накрайник е друг. Мисля, че не е проблем да се монтира и да се сложи друг кабелен накрайник.
                  а схема за кабелите на двата накрайника може ли да се намери.а самото моторче от опел къде и колко струва?
                  Tipo 1.6 [149C2046]

Коментар

Re: нестабилни празни обороти на типо

null написа:
                    здравейте,от няколко дена ми се струва (не съм сигурен дори), че след спиране с моторна спирачка (на скорост без да подавам газ) като изключа от скорост оборотите много падат. дори веднъж угасна (само веднъж). това е само за секунда. и после се стабилизират на 800. докато спирам са високи - 3000 примерно, защото се спускам.Колата има газова уредба, но сега говоря за бензин, защото на газ ниските обороти ги няма (гасне) и ще трябва да се ходи пак до газаджията.
                    Имам идея - хайде да потърсим първо някаква по-елементарна причина преди да караме колегата да сменя моторче.Ако някой си спомня, във Фиат пък и в другите автомобили е направена следната хитрост - при високи обороти и изцяло отпуснат педал на газта, притока на бензин се изключва автоматично. Това доколкото знам е направено с цел намаляване на вредните емисии при спускане по наклон и за да е по-ефективна така наречената "газова спирачка". Когато оборотите паднат под някаква граница от рода на 1500 - 2500 оборота, притока на бензин се възобновява.Това което колегата описва много ми прилича точно на това. Само че не успява достатъчно бързо да му възобнови притока на бензин.Вижте какво сме си писали тук: http://www.fiat-bg.org/forum/viewtop...EE%F0%E8%E2%EE
                    минимум електроника в колата = максимум възможности за "направи си сам" подобрения
                    Tipo 1.4 карбуратор 350 000km без ремонт на двигателя. По последни данни-вероятно достоверни, но не 100%, май километрите са 250 000км.

Коментар

Re: нестабилни празни обороти на типо

peter написа:
                      Имам идея - хайде да потърсим първо някаква по-елементарна причина преди да караме колегата да сменя моторче.Ако някой си спомня, във Фиат пък и в другите автомобили е направена следната хитрост - при високи обороти и изцяло отпуснат педал на газта, притока на бензин се изключва автоматично. Това доколкото знам е направено с цел намаляване на вредните емисии при спускане по наклон и за да е по-ефективна така наречената "газова спирачка". Когато оборотите паднат под някаква граница от рода на 1500 - 2500 оборота, притока на бензин се възобновява.Това което колегата описва много ми прилича точно на това. Само че не успява достатъчно бързо да му възобнови притока на бензин.Вижте какво сме си писали тук: http://www.fiat-bg.org/forum/viewtop...EE%F0%E8%E2%EE
                      Видях се с Митко.Според него моторчето има още хляб да яде.Гъбарка се лабдата. Ама нея ще я сменя след смяната на гумички на клапаните...
                      Tipo 1.6 [149C2046]

Коментар

Working...
                      X