здравейте,от няколко дена ми се струва (не съм сигурен дори), че след спиране с моторна спирачка (на скорост без да подавам газ) като изключа от скорост оборотите много падат. дори веднъж угасна (само веднъж). това е само за секунда. и после се стабилизират на 800. докато спирам са високи - 3000 примерно, защото се спускам.Колата има газова уредба, но сега говоря за бензин, защото на газ ниските обороти ги няма (гасне) и ще трябва да се ходи пак до газаджията.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
нестабилни празни обороти на типо
Collapse
X
-
Re: Това ми звучи...
Mitko написа:u_men написа:...като моторче за оборотите на празен ходFitat Marea Weekend '99 ELX 1.9 JTD
Коментар
-
Ех тия двувалки. Една няма със здраво моторче Това е проблема и на тази.
Коментар
-
mariobg
-
Re: Това ми звучи...
Mitko написа:null написа:u_men написа:...като моторче за оборотите на празен ходTipo 1.6 [149C2046]
Коментар
-
Re: нестабилни празни обороти на типо
null написа:здравейте,от няколко дена ми се струва (не съм сигурен дори), че след спиране с моторна спирачка (на скорост без да подавам газ) като изключа от скорост оборотите много падат. дори веднъж угасна (само веднъж). това е само за секунда. и после се стабилизират на 800. докато спирам са високи - 3000 примерно, защото се спускам.Колата има газова уредба, но сега говоря за бензин, защото на газ ниските обороти ги няма (гасне) и ще трябва да се ходи пак до газаджията.минимум електроника в колата = максимум възможности за "направи си сам" подобрения
Tipo 1.4 карбуратор 350 000km без ремонт на двигателя. По последни данни-вероятно достоверни, но не 100%, май километрите са 250 000км.
Коментар
-
Re: нестабилни празни обороти на типо
peter написа:Имам идея - хайде да потърсим първо някаква по-елементарна причина преди да караме колегата да сменя моторче.Ако някой си спомня, във Фиат пък и в другите автомобили е направена следната хитрост - при високи обороти и изцяло отпуснат педал на газта, притока на бензин се изключва автоматично. Това доколкото знам е направено с цел намаляване на вредните емисии при спускане по наклон и за да е по-ефективна така наречената "газова спирачка". Когато оборотите паднат под някаква граница от рода на 1500 - 2500 оборота, притока на бензин се възобновява.Това което колегата описва много ми прилича точно на това. Само че не успява достатъчно бързо да му възобнови притока на бензин.Вижте какво сме си писали тук: http://www.fiat-bg.org/forum/viewtop...EE%F0%E8%E2%EETipo 1.6 [149C2046]
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар