Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моля за малко помощ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Моля за малко помощ

Здравейте на всички, първо се извинявам, ако мястото на темата не е за тук.Вчера ме размаза градушка, никога не съм виждал такова нещо досега, беше по-голяма от яйце моля ви, ако някой знае как да я поизпъна или ако някой продава части за Браво да ми пише, поразени са ми двата стопа(задни)и са ми бая огънати,капак(преден), таван, предни калници, задните и те са така, но с тях не знам още какво да правя. Ще съм благодарен, ако някой сподели опит или да каже как мога да я пооправя.
    Honda CBR 900 RR
    Suzuki GSF 400 Bandit
    1.9 TD 100

Re: моля за малко помощ

shterbaka написа:
    Здравейте на всички, първо се извинявам, ако мястото на темата не е за тук.Вчера ме размаза градушка, никога не съм виждал такова нещо досега, беше по-голяма от яйце моля ви, ако някой знае как да я поизпъна или ако някой продава части за Браво да ми пише, поразени са ми двата стопа(задни)и са ми бая огънати,капак(преден), таван, предни калници, задните и те са така, но с тях не знам още какво да правя. Ще съм благодарен, ако някой сподели опит или да каже как мога да я пооправя.
    Моите съболезнования В София 2003г. беше силна градушката и за няма и 10 сек. ми направи Уно-то на нищо - челно стъкло, ламарини и т.н. Успях да я скрия в подземен паркинг - ИСТИНСКИ КЪСМЕТ Ако имаш КАСКО не се плаши, ще платят ... в зависимост къде е направено ще получиш съответната сума. Стоповете ги сменяш с други, но ламарините няма как да ги опънеш. Единственият вариант е на тенекеджия и после бояджия.
    http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
    Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
    FIAT Punto 02' 1.9 JTD
    FIAT Punto 99' 1.7 TD

Коментар

моята я жаля около 20 мин. и наистина не е добре, да имам пълно каско и дано не ме въртят много, мисълта ми беше, ако се китва цялата и се боядиса наново, дали ще се получи или няма да е добре?
      Honda CBR 900 RR
      Suzuki GSF 400 Bandit
      1.9 TD 100

Коментар

До колкото знам се купуват нови или стар капаци при това положение...трудно се изправят толкова много малки дупки.Не е лоша идея да дойдеш до София, тук има по-голям избор по моргите, новите капаци нямат толкова добро антикорозионно покритие :D
        Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
        Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

някъде бях виждал реклама за изправяне на такива дупки с вакум има ли нещо такова ?
          Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
          Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
          Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

ето малко снимки

колега GTipo ако може да разбереш дали има ламарини за Bravo-то моля те пиши ми.или нещо там за тоя вакум
            Прикачени файлове
            Honda CBR 900 RR
            Suzuki GSF 400 Bandit
            1.9 TD 100

Коментар

Лоша работа колега, ей ти сега разправии, но с/у природата нищо не може да се направи. Гледай каско, ако имаш, каквото може да покрие. Там обаче - при каското, май имаше едни "скоби", в които се споменаваха природните бедствия - дано си в тях.
              FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V

Коментар

nasty написа:
                някъде бях виждал реклама за изправяне на такива дупки с вакум има ли нещо такова ?
                С вакуум не е ами с една специална машина.Прави точкова заварка на мястото и после се издърпва.Я някой по вещ в тенекеджииството да раздуха.
                Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
                  С вакуум не е ами с една специална машина.Прави точкова заварка на мястото и после се издърпва.Я някой по вещ в тенекеджииството да раздуха.
                  Тази машина мисля, че се нарича "Летящ чук"
                  Fiat Idea 1.9 8V mJet 'Emotion'
                  Fiat Bravo 1.4 16V T-Jet 'Eleganza'
                  Fiat Punto 1.2 16V ELX 'Speedgear'
                  Fiat Uno 1.0 i.e S - "powered by FIRE 8V"

Търси се..

Коментар

Аз бях чувал че ги изправят с вакум. Мисля че в сервиз на мерцедес ми бяха казали че има такава машина и струвало към 300 лв., но не съм много сигурен .Това ми го разказваше преди 1 година един непознат(как имал мерцедес и автокаското не искали да му платиат за изправяне с тази машина и т.н.)
                    Fiat Marea 1,9TD100

Коментар

Тези вдлъбнатини могат да се "изпънат" с една машина. Немога да обясня точно как изправя и на какъв принцип е, но съм виждал как изправя "тупнато" на рамката на вратата на Опел Вктра. За вдлъбнатините повечето тенекджии ги пълнят с кит, който след време се пука . В Троян има сервиз в който има такава машина и човека работи много добре. При него карат Нови коли и бусове пострадали при превоз с автовоз и после ги слагат в магазина.. . Там ще ти направят колата много добре, но взимат прекалено скъпо. При теб няма да се размине без цялостно боядисване и ще ти кажат цена поне 800-1000 лева. Може да се споразумеете да ти я боядиса на детайл по 70 лева взима само за работа. Относно стоповете мисля че може да си намериш само тази част която се е счупила. Фирмата която предлага стъкла за фарове и такива пластмаси за стопове се казва "Marty". Провери в някой магазин за авточасти трябва да работят с тази фирма.
                      Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!

Коментар

благодаря за инфото колега,ако имаш някакви телефони на този сервиз в Троян ще сам благодарен да ги пуснеш.по принцип сам с пълно автокаско,утре ще проверя какво ще кажат и те,но най вероятно ще се възползвам от услугите му каквото и да ми струва
                        Honda CBR 900 RR
                        Suzuki GSF 400 Bandit
                        1.9 TD 100

Коментар

До няколко дена ще ти намеря телефона. Най-вероятно ще трябва да почакаш защото има доста клиенти. Ако цената не те устройва има и друг сервиз, но там може да си малко недоволен от боядисването защото доста бързо ги правят колите и в някой случай се получава "портокалова кора". Ако не ти пречи след това да си го минеш на шкура 2000 и да го пастираш, ще ти излезе в пъти по-евтино.
                          Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!

Коментар

Някой може ли да каже за такава машина в София - вакуум или каквото е там за изправяне на вдлъбнатини?Че това с китосването и напукването после хич не ми звучи добре...

Коментар

reiban написа:
                              Аз бях чувал че ги изправят с вакум. Мисля че в сервиз на мерцедес ми бяха казали че има такава машина и струвало към 300 лв., но не съм много сигурен .Това ми го разказваше преди 1 година един непознат(как имал мерцедес и автокаското не искали да му платиат за изправяне с тази машина и т.н.)
                              В сервиза на Мерседес има такава машина. Малко по-късно ще сляза да питам колко горе-долу струва изправянето.edit:Цената, която ми казаха е между 300 и 350 лв. на детайл. Т.е. преден капак, таван и багажник може да легне към 1000 лв. Приемчика ми каза, че няма проблем за коли различни от Мерседес, но трябвало да се извади бележка от застрахователя, в която изрично да пише в кой сервиз да се ремонтира.
                              Alfa 159 SW 2.4 Ti
                              Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                              "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Working...
                              X