Десния фар на Brava-та свети много ниско. Причината е, че са му счупени "държачите" - едни пластмасови уши с нещо, като метални квадратни шайби. Виждат се веднага като се вдигне капака. Въпроса ми е с какво лепило да се пробвам да ги залепя? В момента са наклепани с топъл силикон, който не върши никаква работа - просто фара си виси. Мога ли да ползвам Poxipol или има и по добро решение?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
С какво да залепя фар на Brava?
Collapse
X
-
Re: С какво да залепя фар на Brava?
bellew написа:Десния фар на Brava-та свети много ниско. Причината е, че са му счупени "държачите" - едни пластмасови уши с нещо, като метални квадратни шайби. Виждат се веднага като се вдигне капака. Въпроса ми е с какво лепило да се пробвам да ги залепя? В момента са наклепани с топъл силикон, който не върши никаква работа - просто фара си виси. Мога ли да ползвам Poxipol или има и по добро решение?Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Tornado написа:bellew написа:Десния фар на Brava-та свети много ниско. Причината е, че са му счупени "държачите" - едни пластмасови уши с нещо, като метални квадратни шайби. Виждат се веднага като се вдигне капака. Въпроса ми е с какво лепило да се пробвам да ги залепя? В момента са наклепани с топъл силикон, който не върши никаква работа - просто фара си виси. Мога ли да ползвам Poxipol или има и по добро решение?Fiat Bravo 99г.(Goodbye) ,Citroen Xsara VTS 99г., Mercedes C 220 CDI 2000г.
Коментар
-
bellew написа:Десния фар на Brava-та свети много ниско. Причината е, че са му счупени "държачите" - едни пластмасови уши с нещо, като метални квадратни шайби. Виждат се веднага като се вдигне капака. Въпроса ми е с какво лепило да се пробвам да ги залепя? В момента са наклепани с топъл силикон, който не върши никаква работа - просто фара си виси. Мога ли да ползвам Poxipol или има и по добро решение?
Коментар
-
аз предлагам следното- или 1-2 телчета във формата на полукръг или някаква ламаринка да имитира това ухо. после я увиваш с марличка и облепяш с епоксидна смола- задължително българската, дето е в стъклени шишенца е най-добра. след това малко пилене за красота и пръсване с черно.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
ха и моя беше счупен, залепен е с епоксидна смола излята върху лепенка за ранички, като попие става като планка, но най-добре направи това на колегата с мрежичката тагрятата и после отгоре можеш да направиш и това за всеки случай УспехA big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
e30 forever!
Коментар
-
и двата фара ми бяха счупени по този начин, аз ги залепих с епоксидна смола и стана невероятно здраво (фара би се счупил някъде на друго място не не и там), смолата след като стегна стана бяла и я нарисувах с перманентен маркер , след тази операция на пръв поглед не си личеше че са чупени даже. Фаровете ги свалих и вкъщи им правих нещо като кофраж около мястото и излях смолата вътре, после чаках да стегне и готово. Смолата се казва "Еповит".FIAT Stilo 1.4 16V
FIAT Bravo 1.6 16V (преди)
Коментар
-
toni написа:и двата фара ми бяха счупени по този начин, аз ги залепих с епоксидна смола и стана невероятно здраво (фара би се счупил някъде на друго място не не и там), смолата след като стегна стана бяла и я нарисувах с перманентен маркер , след тази операция на пръв поглед не си личеше че са чупени даже. Фаровете ги свалих и вкъщи им правих нещо като кофраж около мястото и излях смолата вътре, после чаках да стегне и готово. Смолата се казва "Еповит".Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Днес свалих фара. Голяма играчка беше докато махна всичкия топъл силикон, след това почистих от евнтуално запрашаване и залепих с Poxipol. Тъй като не вярвам на лепила, разпробих по една дупчица и сложих метални пластинки, може и да не стана красиво, но поне фара не виси и при всички положения ще е по-здраво. Ще кача снимки, ама ми падна батерията на GSM-а не можах да заснема изработката.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар