Момчета бърз въпрос!Сама ли се объзвъздушава охладителната система на Фиат Браво 1,8.На Рено19 и на Ауди 80 съм виждал едно кранче на един маркуч по средата на двигателя, към стъклото.На него има клапан.Като го отвиеш от там излиза въздуха а ти наливаш вода/антифриз/ в резервоарчето.Казаха ми, че това при Фиат Браво го няма-сама се обезвъздушавала системата за да няма въздушна възглавницаЗнае ли някой нещо по въпроса.Д-р Бари Ф. Втори въпрос ,че се сетих-къде да купя стикер за Фиат-какво стана със стикерите.А със срещата?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
обезвъздушава ли се сама охладителната система на Браво 1,8
Collapse
X
-
Скоро бях в сервиз и сменях антифриза.В горния край на радиатора от страната на казанчето има пробка за обезвъздушаване с пластмасова врътка,на тръбите за парното които водят към купето също има пластмасова пробка.Майстора разви и двете и започна да сипва антифриз докато протече от двете места.След това ги зави и запалих колата докато стигне 90 градуса и пак разви леко и двете пробки за да излезе въздуха затегна ги и аиде чао.Само ме предупреди като се прибера и колата изтине да затегна добре пробките отново защото са пластмасови и горещи немогат да се стегнат както трябва.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар