Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дали да махам катализатора?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колега, махнах скоро моя и ми платиха за стария, така че гърнето ми леган без пари, даже си тръгнах с 20 кинта отгоре. Ама трябва да си отвориш устата и да питаш майстора дали ги купува, щото иначе сам няма да ти каже Ще те пита "Нали не ти трябва" и ще си го вземе на аванта. Колкото до махането - моя не бих го махнал ако не беше запушен. Цената на нов ми се види доста висока за момента.
    Fiat Brava 1.6
    Дядо Коледа - директно от Лапландия http://vbox7.com/play:93526954
    Дядо Коледа - мерки за безопасност http://vbox7.com/play:488dccf8

Коментар

Използвам темата и да попитам по какво се разбира, когато катализатора се запуши и е за смяна ? Променя ли се работата на двигателя, има ли някакви ясни признаци, че катализатора е за смяна ?
      Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

snake написа:
        Използвам темата и да попитам по какво се разбира, когато катализатора се запуши и е за смяна ? Променя ли се работата на двигателя, има ли някакви ясни признаци, че катализатора е за смяна ?
        Доколкото съм чел - все есно са ти умрели половината коне на двигателя и колата спира да върви, вдига доста разхода и мирише кофти - някои казват, че предимно на сяра.
        VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
        VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
        VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
        VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
        Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Rokambol написа:
          Аз го купих втора ръка от ударено Браво на 2г., на ~20 000км.
          ЕЕЕ ... така и баба знае Нали знаеш обаче, че такива няма под път и над път. Да не говорим, че дори да го намеря като го сложа и карам на газ - ефекта ще е мнооогоо краткотраен.
          Fiat Brava 1,6 16v '96, Fobos

Коментар

snake написа:
            Включваш на задна и караш така 50-100 метра с отворен джам. Ако ти замирише остро на сяра (развалени яйца), значи катализатора е пътник.
            Fiat Marea 1.8i 16V
            Fiat Tipo 1.4i 8V
            Fiat Punto 1.6i 8V
            www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Rokambol написа:
              Включваш на задна и караш така 50-100 метра с отворен джам. Ако ти замирише остро на сяра (развалени яйца), значи катализатора е пътник.
              Аз имам Брава 1.6 16V и като карам назад (и не само) не мирише на нищо,но по темата за катализаторите-съвсем наскоро ме посъветваха да го махна без значение дали работи или не.Колата щяла да "хвръкне".Вярно ли е тва или не?

Коментар

Едва днес успях да си махна катализатора и разликата е минимална, но се усеща във високи обороти - по-леко набира.
                Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!

Коментар

И аз току що го махнах и съм доволен въпреки, че не можах да я карам много след това. Усетих разлика в целият диапазон от ниски до високи. Преди да го махна имах чувство, че карам със стар въздушен филтър, спъваше се особено в ниските обороти и при потегляне. Старият ми го изкупиха за 40лв. и платих само 10лв. за гърнето на негово място, чудих се дали да го задържа, но в крайна сметка им го дадох.
                  Lancia Y, 1.2, 60

Коментар

Working...
                  X