Здравейте банда, някой може ли да ми каже какъв е тоя датчик, който се намира на смукателните тръби на Tipo 1.4 i.e. , пада се втори от ляво на дясно. Жиците му излизат директно от някаква заливка от смола. Имам следният проблем, след като запаля двигателя, без значение дали е студен или не, ако подам газ започва да вдига и сваля оборотите, все едно натискам и пускам газта, при движение го прави същото, по някое време се оправя, но незнам по ква логика. Днес разкачих тоя датчик и без него работи идеално, та се чудя за кво е той и дали има някаква връзка всичко това с моторчето за оборотите на празен ход.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за датчик
Collapse
X
-
Re: Благодаря ...
u_men написа:[Мисля, че става въпрос за сензора, означен на чертежа с 13, ама не е ясно за какво служи, поне на менEx. Grande Punto Driver
Коментар
-
vesko.t написа:u_men написа:[Мисля, че става въпрос за сензора, означен на чертежа с 13, ама не е ясно за какво служи, поне на менFitat Marea Weekend '99 ELX 1.9 JTD
Коментар
-
[quote="u_men"]Следи няква температура на смукателните тръби, ама не ми е ясно защо като го откача двигателя работи по-добреEx. Grande Punto Driver
Коментар
-
Mitko написа:u_men написа:Можеш да го провериш с оммер както писах в предния пост-или на мотор тестер в сервиз...Fitat Marea Weekend '99 ELX 1.9 JTD
Коментар
-
mariobg
-
mariobg написа:Така е , съпротивлението му пада със загряването. Сега той казва на ЕКУ-то че е -20 градуса (доколкото си спомням) и то подава макс бензин и колата ти пали чудено, при мен този дачик (син куплунг) откачаше много рядко в началото 1 път на 2 месец, после ззачестяваше, но и двата пъти когато ходих на диагностика във Вантотрейд си работеше и така и не го хванаха. Догато един прекрасен ден след около година го заподозрях и в удобен момент го откачиш, двигателя заспа. Смених го и от тогава всичко е 6. Цената беше около 12-13 леваFitat Marea Weekend '99 ELX 1.9 JTD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар