Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за датчик

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за датчик

Здравейте банда, някой може ли да ми каже какъв е тоя датчик, който се намира на смукателните тръби на Tipo 1.4 i.e. , пада се втори от ляво на дясно. Жиците му излизат директно от някаква заливка от смола. Имам следният проблем, след като запаля двигателя, без значение дали е студен или не, ако подам газ започва да вдига и сваля оборотите, все едно натискам и пускам газта, при движение го прави същото, по някое време се оправя, но незнам по ква логика. Днес разкачих тоя датчик и без него работи идеално, та се чудя за кво е той и дали има някаква връзка всичко това с моторчето за оборотите на празен ход.
    Fitat Marea Weekend '99 ELX 1.9 JTD

Благодаря ...

....за многобройните отговори..

Коментар

Re: Благодаря ...

Mitko написа:
      u_men написа:
      ....за многобройните отговори..
      Явно, че никой не знае и аз 1.4i двигателя не съм го виждал
      Мисля, че става въпрос за сензора, означен на чертежа с 13, ама не е ясно за какво служи, поне на мен

Коментар

u_men написа:
        [Мисля, че става въпрос за сензора, означен на чертежа с 13, ама не е ясно за какво служи, поне на мен
        Сензор /датчик /за температурата на охлаждащата течност ...??-мисля,че от наименованието е ясно... ако за това става въпрос...датчиците от този тип са термисторни,така че,можеш да го провериш с омметър
        Ex. Grande Punto Driver

Коментар

vesko.t написа:
          u_men написа:
          [Мисля, че става въпрос за сензора, означен на чертежа с 13, ама не е ясно за какво служи, поне на мен
          Сензор /датчик /за температурата на охлаждащата течност ...??-мисля,че от наименованието е ясно... ако за това става въпрос...
          Следи няква температура на смукателните тръби, ама не ми е ясно защо като го откача двигателя работи по-добре

Коментар

[quote="u_men"]
            Следи няква температура на смукателните тръби, ама не ми е ясно защо като го откача двигателя работи по-добре
            Ако датчика прекъсва,ЕКУ-преминава в авариен режим -замества показанията му със средна /фиксирана /стойност-затова работи по-добре !!Можеш да го провериш с оммер както писах в предния пост-или на мотор тестер в сервиз...
            Ex. Grande Punto Driver

Коментар

Можеш да го провериш с оммер както писах в предния пост-или на мотор тестер в сервиз...
              Вече го мерих, показва 0 ома и в загрято и в студено състояние, а мржду кой да е от двата му извода и корпус е 90 ома, абе май е изпушил...

Коментар

Mitko написа:
                u_men написа:
                Можеш да го провериш с оммер както писах в предния пост-или на мотор тестер в сервиз...
                Вече го мерих, показва 0 ома и в загрято и в студено състояние, а мржду кой да е от двата му извода и корпус е 90 ома, абе май е изпушил...
                Изпушил е. Най-вероятно ще имаш проблеми с паленето и дакото загрееш. Както и нестабилен празен ход.
                Е, тва е най-странното, двигателя работи по-добре от всякога, държи си стабилни обороти и пали от раз, странна работа, с датчика направо се побърква...

Коментар

Коментар

mariobg написа:
                    Така е , съпротивлението му пада със загряването. Сега той казва на ЕКУ-то че е -20 градуса (доколкото си спомням) и то подава макс бензин и колата ти пали чудено, при мен този дачик (син куплунг) откачаше много рядко в началото 1 път на 2 месец, после ззачестяваше, но и двата пъти когато ходих на диагностика във Вантотрейд си работеше и така и не го хванаха. Догато един прекрасен ден след около година го заподозрях и в удобен момент го откачиш, двигателя заспа. Смених го и от тогава всичко е 6. Цената беше около 12-13 лева
                    Подозирам, че всичките проблеми, които имах от време навреме са били от него, а сега като се е скапал окончателно го хванах, иначе щях да се чудя защо при палене двигателия минава през някакви гърчове, дави се и после се оправя без всякаква логика, пък майсторите щяха да продължават да ми обясняват, че всичко си е ок...

Коментар

Working...
                    X