Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ламбда сонда

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ламбда сонда

Колеги, помагайте може ли някой да ми каже дали имам ламбда сонда или аз нещо съм в грешка колата е Типо 1.8 GT, мотора е 159А4000.Благодаря за всякаква информация
    Пауър из нотинг уитаут гума
    Cinq 16v , Delta 1 2.0

Според AUTODATA имаш HO2S sensor го водят
    FIAT Coupe

Коментар

На мен ми казаха че нямамр макар че съм със същия двг
      Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW

Коментар

lu40 написа:
        На мен ми казаха че нямамр макар че съм със същия двг
        В сервиз ли ти казаха че нямаш ?

Коментар

Един приятел се рови в интернет и каза, че само двулитровите имали.Аз преобърнах колата, но букса за ламбдата не намерих Ако някой знае къде седи, да свирка
          Cinq 16v , Delta 1 2.0

Коментар

bobi_m написа:
            Един приятел се рови в интернет и каза, че само двулитровите имали.Аз преобърнах колата, но букса за ламбдата не намерих Ако някой знае къде седи, да свирка
            Отдолу, на аспуха точно след гъвкавата връзка и преди катализатора.
            Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Mitko написа:
              bobi_m написа:
              Ако стоиш с лице към двигателя буксата се пада до тампона на MacPherson който ти е от ляво и е зад двигателя. 2 накрайника са, защото твоята сонда е с подгряване. Всички инжекционни модели на Типо/Темпра са с ламбда контрол и сондите им са с подгряване. Единствено изключение прави Tipo 1.6 DOHC където сондата е без подгряване и затова е монтирана по-близо до двигателя в/у двуцевката.
              Сега колата не е вкъщи, но като се прибере, ще огледам.Благодаря.Още едно въпросче- къде седи самата сонда - на двуцевката отпред или при меката връзка?а тампона вляво е този с номера на купето нали
              Cinq 16v , Delta 1 2.0

Коментар

според мен няма сонда/катализатор колата. вариантите нa мотора със сонда/катализатор са .046, а без са .000. даже мисля, че това важи за всички фиатови двигатели от този период.
                '93 Croma 2.0T -ex
                '98 Coupe 20V

Коментар

не съм сигурен на истина, но съдя по моя двигател: croma turbo 154.c4.000 без ламбда съвсем официално и 154.c4.046 със ламбда.
                  '93 Croma 2.0T -ex
                  '98 Coupe 20V

Коментар

Коментар

mariobg написа:
                      Nikoror написа:
                      не съм сигурен на истина, но съдя по моя двигател: croma turbo 154.c4.000 без ламбда съвсем официално и 154.c4.046 със ламбда.
                      Има логика, но май не е така. В подкрепа на тази логика При Ланчия Дедра има двигател 835А1000, които е без ламбда и съответно 835А1046 с ламбда сонда. Но има и следният случай при Ланчия Делта 2/Типо/Темпра, двигател на Ланчия 835С1000, който е със ламбда сонда и Бош инжекцион. Така че логиката отива по дяволите при това положение. Не знам при фиат как е, но теси примери ги знам защото съм ги виждал с очите си. п.с. А по темата просто няма две мнения на пича колата трябва 1000% да е със ламбда.
                      На пича колата 100 процента НЕ Е с ламбда сонда, ако искате ще се видим и вие да огледате, но като се замисля това може да е в мой плюс при положение, че искам да си слагам газ
                      Cinq 16v , Delta 1 2.0

Коментар

значи това с .000 че е без ламбда е малко импровизирано та не се учудвам, че не е вярно. иначе по темата погледнах в haynes data book (което е 100 пъти по-добро от ауто дата когато става въпрос за такива неща) и там пише: Tipo 1.8 16V 1990-1991 без cat/lambda с номер 160.а5.000. типо 1.8 8v cat 1992-1994 159.a4.046. 1.8 8v bez cat (писна ми да минавам бг/енг ) 159.а4.000 (не знам това ли се води типо гт). та това е. не смятам, че информацията е грешна, защото всичко което съм чел от там е било вярно поне за мойта кола. иначе за .000 и .x46, защото сега видях, че има и .146 при някой други коли ще поразгледам още малко, но може би наистина не може да се прави такова обощение
                        '93 Croma 2.0T -ex
                        '98 Coupe 20V

Коментар

mariobg написа:
                          Но има и следният случай при Ланчия Делта 2/Типо/Темпра, двигател на Ланчия 835С1000, който е със ламбда сонда и Бош инжекцион. Така че логиката отива по дяволите при това положение. Не знам при фиат как е, но теси примери ги знам защото съм ги виждал с очите си.
                          сега като почнах да си губя времето така и така за малко безмислената цел излиза, че това за .000 и .х46 е вярно до голяма степен, но за този двигател (835.С1.000)и всички, които като гледам се водят произвеждани 1994+ явно вече ’94 ламбдата си е станала доста задължителна и просто няма версия без ламбда, че да има по-базов (ако може така да се каже) вариант. пфф... как го написах само
                          '93 Croma 2.0T -ex
                          '98 Coupe 20V

Коментар

Коментар

Бараката е 92 год и няма такова животно Както и да е , какво мислите по въпроса за газовата - това, че нямам ламбда добре ли е или?
                              Cinq 16v , Delta 1 2.0

Коментар

Working...
                              X