Здравейте колеги. Февруари месец отидох за смяна на маслото. В последствие се оказа, че старото не е източено а направо е налято новото масло. Беше много над максимума. Източих около 2,5 литра и до сега ми е в нормалните граници. В момента съм минал 7500 км. и ми предстои по дълго пътуване. Въпраса ми е дали да сменя сега маслото или да изчакам да стане на 10000 км.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смесено старо и ново масло. За смяна ли е?
Collapse
X
-
Re: Смесено старо и ново масло. За смяна ли е?
anko написа:Здравейте колеги. Февруари месец отидох за смяна на маслото. В последствие се оказа, че старото не е източено а направо е налято новото масло. Беше много над максимума.Е то бива, бива да са нещасници по сервизите, ама това...
VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Danchojn написа:Аз живея в района и също не съм чувал добри отзиви за тях - а това пък да ти налеят в старото масло новото..........! Че те филтъра сменили ли са ти?Fiat Bravo 1.8 GT
Коментар
-
Ако искаш пиши на dancho@elta.bg. Мога да ти помогна -- само че си купи масло и филтър. Предполагам, че не сме много далече един от друг в Младост.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
anko написа:Филтъра го смениха, защото бях вече при тях. Ако се бях забавил можеше и да не го сменят и да си го приберат заедно с маслото....нещо не ми се връзва.... Не знам дали знаеш какво се получава ако развиеш филтъра и преди това не си източил маслото
FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC
Коментар
-
brat_John написа:Не знам дали знаеш какво се получава ако развиеш филтъра и преди това не си източил маслото)Виж при наливането на новото е по-интересно - първо завиваш пробката и после сипваш новото - иначе всичко отива в канала. Бил съм свидетел на такива действия и после майсторите се хващат за гушите "Абе нали ти казах да завиеш пробката - ти къде спа!".
Коментар
-
Абе и аз така бях мераклия да си сменям маслото сам и отвих пробката обаче филтъра не става и не става...мъчих се като грешен дявол, така беше хванал че не мръдна изобщо.Резултата беше няколко ругатни, завиване на пробката, наливане на маслото пак и без до сервиза.Ама вече се оправям деN.Y. State of Mind
Коментар
-
sachma написа:Абе и аз така бях мераклия да си сменям маслото сам и отвих пробката обаче филтъра не става и не става...мъчих се като грешен дявол, така беше хванал че не мръдна изобщо.Резултата беше няколко ругатни, завиване на пробката, наливане на маслото пак и без до сервиза.Ама вече се оправям де
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар