Живо здраво! От няколко дни си имам една кола, и разбира се много въпроси. ще споделя и малко впечатления, сравнение с Ланчия Дедра ЛС 1.8 74 КВ комби.1. безапелационно първото впечатление е от изпотяването на стъклата, ще действам по него тия дни (м/у другото това май е проблем-феномен, не съм го виждал никога при друга кола)2. Светлините: прави ми впечатление че при превключване от къси на дълги се включват само допълнителните, късите си остават къси, докато при ланчията освен допълнителните, се превключват късите на дълги. Нормално ли е да е така? и все ми се струва че не светят достатъчно силно, дали крушките не са добри или ми се струва? не знам какви са, предполагам 45/55 , щото в ланчията са 55/60 и светят бая по-добре, иначе са насочени перфектно на височина и на ляво-дясно3. Има ли крушки във врътките на въздуховодите?4. Лампата на електронното дисплейче е дала фира, малко е кофти. И изобщо цялото табло ми се струва че може да свети и по-силно, или си е така? усилил съм го макс. от копчето.5. Запалката не задържа, трябва да я държа натисната, варианти?6. едно от копченцата за свалане на стъклата дето са на шофьорската врата е счупено и ен мога да свалям пътническото стъкло, дали продават такива?7. От къде мога да се сдобия с някакво ръководство, че засега не намерих, продължавам с търсенето, имам само снимани на ксерокс схеми на ел. инсталациятаИначе нещата са ок, има някаква кора която предпазва картера, май се е откачила, щото м/у гумите от кората до асфалта има не повече от 7-8 см, и колата първоначално изглежда много ниска, а реално не е, та в тая връзка какви са максимално високите гуми които мога да използвам? за момента съм със 175/60/14 индекс 82Т и не знам колко да ги помпам. 2,2? понеже за 1 път карам дизелова кола, малко ми е мръчкаво, няма такъв ряз, по-тромав е но се свиква. сега ще засичам разход - за 140 км стрелката е точно под 1-та точица, остават още 7 точициВъзможно ли е при дъжд като е включен климатика, студения въздух да охлажда поленовия филтър, и в/у него да кондензира вода, която го мокри и в един момент той не може да поеме повече и влагата се лепи по стъклата? Или е нереалистично да е така?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ЗДРАВЕЙТЕ!Няколко впечатления и въпроси - FIAT Brava 1.9 JTD
Collapse
X
-
Re: ЗДРАВЕЙТЕ!Няколко впечатления и въпроси - FIAT Brava 1.9
ogi28b написа:Живо здраво! От няколко дни си имам една кола, и разбира се много въпроси. ще споделя и малко впечатления, сравнение с Ланчия Дедра ЛС 1.8 74 КВ комби.1. безапелационно първото впечатление е от изпотяването на стъклата, ще действам по него тия дни (м/у другото това май е проблем-феномен, не съм го виждал никога при друга кола)2. Светлините: прави ми впечатление че при превключване от къси на дълги се включват само допълнителните, късите си остават къси, докато при ланчията освен допълнителните, се превключват късите на дълги. Нормално ли е да е така? и все ми се струва че не светят достатъчно силно, дали крушките не са добри или ми се струва? не знам какви са, предполагам 45/55 , щото в ланчията са 55/60 и светят бая по-добре, иначе са насочени перфектно на височина и на ляво-дясно3. Има ли крушки във врътките на въздуховодите?4. Лампата на електронното дисплейче е дала фира, малко е кофти. И изобщо цялото табло ми се струва че може да свети и по-силно, или си е така? усилил съм го макс. от копчето.5. Запалката не задържа, трябва да я държа натисната, варианти?6. едно от копченцата за свалане на стъклата дето са на шофьорската врата е счупено и ен мога да свалям пътническото стъкло, дали продават такива?7. От къде мога да се сдобия с някакво ръководство, че засега не намерих, продължавам с търсенето, имам само снимани на ксерокс схеми на ел. инсталациятаИначе нещата са ок, има някаква кора която предпазва картера, май се е откачила, щото м/у гумите от кората до асфалта има не повече от 7-8 см, и колата първоначално изглежда много ниска, а реално не е, та в тая връзка какви са максимално високите гуми които мога да използвам? за момента съм със 175/60/14 индекс 82Т и не знам колко да ги помпам. 2,2? понеже за 1 път карам дизелова кола, малко ми е мръчкаво, няма такъв ряз, по-тромав е но се свиква. сега ще засичам разход - за 140 км стрелката е точно под 1-та точица, остават още 7 точициВъзможно ли е при дъжд като е включен климатика, студения въздух да охлажда поленовия филтър, и в/у него да кондензира вода, която го мокри и в един момент той не може да поеме повече и влагата се лепи по стъклата? Или е нереалистично да е така?A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
-
Добре дошъл...аз май само мога да добавя да си купи на осрам или филипс от тия с допълнителните проценти или ако иска 350лв най-много вървят ксенонови фарове - китайски са ма....за тия пари толкова.А не са ли лупи тия фарове ако са баси на тая ланчия са доста добри значиLybra 2.4jtd intensa 06.2002
Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части
Коментар
-
Tod_AD написа:3. Зад панела с врътките на въздуховодите има крушки.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO, подписът ти дали е актуален, извинявай за намесата.... в ланчията има лампички от тези които ги има из цялото купе, на врътката с която се затваря клапата на всеки въздуховод поединично, на бравата няма вече разгледах подробно след като днес свалях таблотосетих се друго което снощи не можах - чистачките не се включват автоматично с пръскането на водата , трябва да си превкл. ръчката на някоя степен. сега почвам да чета книжката, може и да пише нещо по въпроса
Коментар
-
ogi28b написа:BO, подписът ти дали е актуален, извинявай за намесата.... в ланчията има лампички от тези които ги има из цялото купе, на врътката с която се затваря клапата на всеки въздуховод поединично, на бравата няма вече разгледах подробно след като днес свалях таблотосетих се друго което снощи не можах - чистачките не се включват автоматично с пръскането на водата , трябва да си превкл. ръчката на някоя степен. сега почвам да чета книжката, може и да пише нещо по въпроса
Коментар
-
Сервизно ръководство, Vol2.pdf, Електрическа част, Разни Устройства, страница 40:Когато се издърпа лоста, помпата се включва, когато се освободи, тя спира, докато чистачките продължават да работят около 4 секунди след това, за да измият стъклото ----> имам проблем ----> нещо в релето не сработва, а релето е на моторчето доколкото разбрах
Коментар
-
Досега не съм видял Брава/Браво, накоято да работят чистачките докато пръскаш - а съм видял доста такива.На типото работеха, а на тези не, защо, не мога да разбера!Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
И при мен чистачките са така - като дръпна лоста към мен само пръска без да се движат самите чистачки. В началото си мислех, че има нещо нередно, но сега вече се убеждавам, че не само при мен е така и явно си е нормално. И аз така съчетавам дърпането на лоста с леко повдигане нагоре за да може да се движат и чистачките.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
Това с габаритите е още един плюс на Фиат. Като изключиш от контакт (угасиш колата) габаритите спират да светят, късите и дългите светлини също. Край с проблема "забравени фарове" през есинно-зимният сезон когато някой глупак измисли, че дори яко слънце да грее трябва да ти са включени фаровете. Мисля, че много голяма част от колегите шофьори и сами се сещаме да си пуснем фаровете при мрачно време и без някой да ни казва, че е задължително. Това е поредният повод да взимат рушвети КАТ.Ако искаш обаче примерно като си спрял да си пуснеш габаритите за да те виждат, на ключалката имаш един черен бутон - натискаш го и въртиш ключа в обратна посока на тази, в която го въртиш за да запалиш (въртиш го обратно на часовниковата стрелка). Така ти се включват само габаритите и МОЖЕШ да извадиш ключа за да си заключиш колата. Супер нали, за да няма после паднал акумулатор. За това сигурно Фиатите нямат зумер за забравени фарове. Евала за идеята на италианците :D .Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар