Здравейте,Понеже има доста задавани въпроси за амортисьори, реших да пусна една анкета за да може да се обединят мненията и да се виждат на едно място, кой каква марка амортисьори предпочита. Лично на мен ми предстои скоро смяна и на четирите и затова се интересувам. Може и цени да пишем за да може да има повече информация. Това което намерих досега (става въпрос за Bravo 1,9 JTD) за предни аммортисьори е:Monroe - за предни в магазина на М-комплект ми казаха 155лв, а в сервиза 135лв. Направи ми лошо че ги слагат цените както се сетят.Sachs - официалния вносител ми каза, че не внасят за FIAT Bravo, а в М-комплект миказаха че ги имали ама били много скъпи и затова не ми ги предлагали Cofap - 91лв. от hit-ko (информацията е от сайта му)Koni - 370лв. или нещо такова беше цената Това е, като намеря още ще пиша.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Избор на амортисьори
Collapse
X
-
Искаш от нас да направим избор измежду марки от различен клас и различни цени ли?Все едно да напишеш FIAT, LANCIA, OPEL, FERARRI, LAMBORGINI и да искаш да избираме.Аз лично предпочитам най-качествените, но не мога да си ги позволя Смених преди 2 години предните с COFAP и досега са добре. Не се оплаквам. Тогава 2-та COFAPа ми излязоха колкото едно MONROE. А и COFAP се произвеждат от Magneti Marelli, която пък е собственост на концерна FIAT.П.С.: Тези от SACHS как те разбраха колко пари имаш? Като не ги предлагат на клиентите си, защо изобщо ги внасят?? Аман от такива търговци. Навремето един приятел в Бургас тръгна да си купува компютър. Държеше да е марков, а и можеше да си го позволи. Влиза в един фирмен магазин на известна марка, продавача само го поглежда и му казва - китайските компютри са малко по-надолу по улицата
-
Immortal написа:Искаш от нас да направим избор измежду марки от различен клас и различни цени ли?Все едно да напишеш FIAT, LANCIA, OPEL, FERARRI, LAMBORGINI и да искаш да избираме.
Коментар
-
vsd написа:Идеята ми е да се получи анкета като тази за носачите или с други думи - каква марка ще сложите на колата си? Желанието ми е всеки да гласува за това което би си купил, или си е купил и е доволен от него.Относно Sachs - в М-комплект ми казаха че били много скъпи, иначе официалния вносител каза че не внасят за Браво. въпроса е какви предлагат от М-комплект като няма от кой да ги купят.
Коментар
-
Да прав си колега. Дано да се сменят още по-рядко Еот цените на още няколко маркиBilstein от Елит-авто: предни 142лв за брой задни 80лв за брой гаранция - 1,5 години или 2 години, не бяха сигурниSachs - звънях във В&D Авто и пак ми казаха че предни нямат, а имат само задни маслени с цена 94,80лв. за бройMonroe от ТЕХ-КО предни 138 лв за брой 3г гаранция задни 86лв за брой 3г гаранция задни 74 лв за брой 2г гаранция
Коментар
-
Колеги, сега видях, че има тема за амортисьори.Точно по този въпрос писах днес:http://forum.fiat-bg.org/posting.php...173170След като отговорих на колегата, се зарових по-дълбоко в темата и съвсем се обърках относно Кони. Открих в сайта им описания на регулировките:http://www.koni.com/index.php?id=193Изглежда всички модели, които стават за Мареа са регулируеми, но някой модели се регулират на место, а други чрез сваляне. Къде да погледна, за да разбера от кой модел са монтирани на колата?Marea Weekend TD100 ELX '97
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар