Поредното доказателство, че този, който си взел (афтърмаркет) няма нищо общо с оргинала (вграждан, OE).Влади - Billstein имат няколко серии виж ги, а mitaka_71 питай за Каяба.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Избор на амортисьори
Collapse
X
-
vsd написа:Такааа, минаха около 3 години и около 60000 км.Вчера левия амортисьор се СЧУПИ. Счупи се "буталото" точно в началото на резбата с която се завива горе на тампона. Добре че карах с 2 км/ч.Не знам боклуци ли са какво са, но не искам за 200 лв да си рискувам живота, моя и на другите. То е ясно че всичко се чупи и нищо не е вечно, ама да изпуснат, да се разтракат добре, но да се счупи метала, таковал съм ги в боклуците.Ще направя снимки да се види.Пак изниква въпроса какво да си купя. Не ми се сменя едно и същонещо по 2-3 пъти.EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
Коментар
-
Влади,аз съм с Кофап отпред и никак не съм доволен. Започнаха да потропват още на 3-я месец.Миналата година ги сменях.Ама какво да се прави.Карам си така и се правя че не чувам.Аз ти предлагам да видиш как стоят нещата с Каяба.Доста положителни мения има за тях.За сега май все още нямат ментаци.
Коментар
-
janyboy написа:Влади,аз съм с Кофап отпред и никак не съм доволен. Започнаха да потропват още на 3-я месец.Миналата година ги сменях.Ама какво да се прави.Карам си така и се правя че не чувам.Аз ти предлагам да видиш как стоят нещата с Каяба.Доста положителни мения има за тях.За сега май все още нямат ментаци.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
аз пък да ви се оплача баща ми ходи при негов човек да сменя амортесьорите на темпрака , за 250 лв предни задни - маслени + работата... значи отзад са някви нечовешко смотани ... Оптимал са отзад.. супер меки. с 1 пръст на ръката си можеш да клатиш цялата задница... (някой приятел зад мен като кара вика тоя гъз не се спира да подскача) то се усеща и в купето като карам , като сам самичак... ако има отзад някой по се ядваПредните някви ITN . не са толкова "меки" като отзад но сигурно и те са няква боза.... просто излишни разходи бяга това...вместо да вземем малко по-добро за малко повечко пари....Citroen Xsara 1.9 TD 90 hp
ex - Fiat Tempra 1.6 i.e. 75 hp
Коментар
-
То, това е въпроса, кои са по-добри защото за всчики марки се чуват и лоши неща. За каяба няколко човека във форума бяха писали че не са доволни, за закс също се чуват рекламации, монро поради мои си причини не ми се иска да си взимам, само май за билщайн не съм чувал лошо. То е ясно че винаги ще има недоволни, ама ...От няколко места чувам че амортисьори в БГ се карали по 50000 км. Струва ми се абсурдно, то ремъците карат повече.Гледах да си поръчам от ebay или някъде другаде, ама няма нищо.Между другото тампоните ми поне видимо са здрави и не смятам да ги сменям. Как стои въпроса с лагера на амортисьора.Мерси на всички за мненията.
Коментар
-
На каква цена ги взе ... щото ако са тези:VNE-4550 Shock Absorber / BILSTEIN - B4 Gasв сайта на Билщайн пише цена 115 EUR за бройка ... без ДДС-то ... Ако има голяма разлика в цената - това трябва ли да е притеснително относно качеството ...Renault Clio 1.5 dci / Fiat Brava 105JTD / 1999 год.
http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=43195
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар