проблема ми е следния- понякога работи нормално, но по-често мърда постоянно- т.е лош контакт, за момент показва истинската температура после пада до 0 после пак и така постоянно. отворих таблото, но всичко е чисто и перфектно, знам, че е кофти контакт, но не можах да намеря датчика на двигателя и да проследя по жицата. дайте идеи и възможно ли е да се окаже проблема в самото уредче на таблото?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Игра на стрелката на температурата на браво 1,6
Collapse
X
-
Предполагам ,че си с аналогово табло със стрелки. Датчика за температурата е завит на цилиндровата глава от него излиза една жица. Като я извадиш и допреш на маса термометъра трябва да ти показва на максимално. Лоши контакти - при мен имаше в клемата на датчика. Може да провериш и на таблото какво е напрежението подадено на термометъра/ уреда/ , ако то играе показанията също се играят.TEMPRA 1,6i 835C1000/159AT54A
-
да, с аналогово съм, но този двг е малко по различен от на темпрата- там го знам къде е, но при мен всичко е в колектори и на канал го гледах и отгоре го гледах, но трудно се вижда ако не знаеш къде да търсиш. както и да е, колега ми каза, че е на термостата завит. сигурен ли си за даването на маса, че трябва да покаже фуллLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
pakumba написа:да, с аналогово съм, но този двг е малко по различен от на темпрата- там го знам къде е, но при мен всичко е в колектори и на канал го гледах и отгоре го гледах, но трудно се вижда ако не знаеш къде да търсиш. както и да е, колега ми каза, че е на термостата завит. сигурен ли си за даването на маса, че трябва да покаже фуллVIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
На Темпрата датчика е един резистор с променливо съпротивление зависещо от температурата. Като се увеличава температурата -съпротивлението намалява. Термометъра на таблото е волтметър включен във веригата последователно на датчика . От едната страна е +12V от другата е датчика който е свързан към маса. Като му падне съпротивлението вотметъра отчита по-голяма стойност / пада на напрежение върху датчика намалява/. Затова като го дадеш проводника да датчика към маса ще отчита фул. Редно е напрежението подавано на термометъра да е стабилизирано за да не играят показанията. Вероятно и на бравото е така. Възможно е датчика да е на термостата, трябва да е с една жица. Температурния датчик за инжекцона е с две и е със синя букса.TEMPRA 1,6i 835C1000/159AT54A
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар