Според мен неможе да се каже експеримент слагането на CASTROL,все пак на етикета му има фирмите които са го одобрили за своите двигатели между които е и Фиат а там има доста по сериозни фирми от нашите Фиатки а и доста са изравнени силите при производството на смазочни материали,имам предвид водещите компаний в тази област а че Фиат препоръчва SELENIA е въпрос на договори.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво масло предпочитате ?
Collapse
X
-
-
Съгласен съм с теб относно цената,така е CASTROL е по скъп но пък немога да се съглася че не покрива сериозните изисквания на Фиат все пак е доста реномирана марка която покрива доста по сериозни изисквания изобщо не подценявам качествата на SELENIA но съм убеден че има много други масла които са на нейното ниво че даже и по добро например MOTUL е на по високо ниво от CASTROL и ако не ме лъже паметта миналата година беше обявено за масло номер 1,то е още по скъпо от CASTROL-а но всички знаем че за качество трябвя дя се бръкнем малко повечко,а за ментетата какво да ти кажа те са навсякъде около нас вярно е че на CASTROL правят най много но така е копира се по добрата стока и която най много върви,поне за сега слава богу не съм попадал на такова аз лично си го купувам от фирмата вносител за България. И пак подчертавам не подценявам SELENIA-та.FIAT Coupe
Коментар
-
Моето BRAVO е със СЕЛЕНИЯ. Карам вече 12000км и не съм имел проблем. Нито е почерняло нито съм доливал. Така че не виждам защо да променям това което са написали в завода. Това е лично мнение, но си мисля, че онези в Италия разбират повече от FIAT и не виждам защо да променям това което са написали в завода.PUNTO Selecta
Коментар
-
Сьвсем естествено е,че има продукти не само на Кастрол, но и на много други марки масла които покриват изискванията на Фиат! Не сьм казал: Селения! и всички останали са боклуци. Когато стане вьпрос за избор на някакво друго масло има един стандарт АPI/ Американски Петролен Институт/ който поставя всеки един продукт на мястото му! Четем на опаковката и всеки сам преценява. ПО този вьпрос има много добро инфо вьв форума:http://www.fiat-bg.org/forum/viewtopic.php?t=1509
Коментар
-
Не забравяйте че ментетата не са такива ментета че да ви съсипят двигателя.И поради тази причина се чудя как определяте за някое масло че НЕ Е МЕНТЕ ???Разберете че вече марката нищо не значи в България. Ние сме заляти от ментета и всичко около нас е фалшиво.И може да си даваме парите за скъпо и да си караме с евтино масло защото не знаем какво е бутилирано вътре.За наливни масла въобще не споменавам.АЛ.ПЕТРОВ
FIAT PUNTO 1.2 8V
Коментар
-
Не обобщавайте така нещата, защото не сте съвсем прави. Не може в представителни магазини и официални дистрибутори да се продават фалшификати. А иначе сте прави, че има доста ментета, ама нали затова внимаваме от къде пазаруваме. То е като с алкохолаFiat Tipo <<149C2>> + momo pack
Alfa145 16V TC <<AR67601>> RossoCorso
BlueStorm transforms . . .
. . . !!!
Коментар
-
sacho написа:Не забравяйте че ментетата не са такива ментета че да ви съсипят двигателя.И поради тази причина се чудя как определяте за някое масло че НЕ Е МЕНТЕ ???Разберете че вече марката нищо не значи в България. Ние сме заляти от ментета и всичко около нас е фалшиво.И може да си даваме парите за скъпо и да си караме с евтино масло защото не знаем какво е бутилирано вътре.За наливни масла въобще не споменавам.SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Humppa
Да добавя и аз нещо по въпроса с масалата.1. Двигателя на Бравото - със Селениа Голд!2. Скоростите и диференциала на Бравото - с Тутела!3. На ИЖ-ето слагам двутактово М10Д и никога наливно!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар