Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво масло предпочитате ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Според мен неможе да се каже експеримент слагането на CASTROL,все пак на етикета му има фирмите които са го одобрили за своите двигатели между които е и Фиат а там има доста по сериозни фирми от нашите Фиатки а и доста са изравнени силите при производството на смазочни материали,имам предвид водещите компаний в тази област а че Фиат препоръчва SELENIA е въпрос на договори.
    Да, така е! Нямам нищо против останалите марки, но когато класа и вискозитета на маслата са еднакви, тогава гледаме цената. А там Селения има с какво да се похвали: Селения Голд 10W40 клас SL/най-високия/ за 1л. цената е 10.50лв А колко струва Кастрол сьс сьщите данни? Това е едната страна, а другата поради която предпочитам Селения е,че Фиат наложи много строги изисквания , сьобразно специфичните особености на моторите си/ а те никак не са малко/ В общи линии, Селения е правена за Фиат!А имай в предвид, че най-сериозен обект за ментета са популярните марки, и тези които продават, понякога и те не знаят за какво става вьпрос!

Коментар

Съгласен съм с теб относно цената,така е CASTROL е по скъп но пък немога да се съглася че не покрива сериозните изисквания на Фиат все пак е доста реномирана марка която покрива доста по сериозни изисквания изобщо не подценявам качествата на SELENIA но съм убеден че има много други масла които са на нейното ниво че даже и по добро например MOTUL е на по високо ниво от CASTROL и ако не ме лъже паметта миналата година беше обявено за масло номер 1,то е още по скъпо от CASTROL-а но всички знаем че за качество трябвя дя се бръкнем малко повечко,а за ментетата какво да ти кажа те са навсякъде около нас вярно е че на CASTROL правят най много но така е копира се по добрата стока и която най много върви,поне за сега слава богу не съм попадал на такова аз лично си го купувам от фирмата вносител за България. И пак подчертавам не подценявам SELENIA-та.
      FIAT Coupe

Коментар

Моето BRAVO е със СЕЛЕНИЯ. Карам вече 12000км и не съм имел проблем. Нито е почерняло нито съм доливал. Така че не виждам защо да променям това което са написали в завода. Това е лично мнение, но си мисля, че онези в Италия разбират повече от FIAT и не виждам защо да променям това което са написали в завода.
        PUNTO Selecta

Коментар

Сьвсем естествено е,че има продукти не само на Кастрол, но и на много други марки масла които покриват изискванията на Фиат! Не сьм казал: Селения! и всички останали са боклуци. Когато стане вьпрос за избор на някакво друго масло има един стандарт АPI/ Американски Петролен Институт/ който поставя всеки един продукт на мястото му! Четем на опаковката и всеки сам преценява. ПО този вьпрос има много добро инфо вьв форума:http://www.fiat-bg.org/forum/viewtopic.php?t=1509

Коментар

Не забравяйте че ментетата не са такива ментета че да ви съсипят двигателя.И поради тази причина се чудя как определяте за някое масло че НЕ Е МЕНТЕ ???Разберете че вече марката нищо не значи в България. Ние сме заляти от ментета и всичко около нас е фалшиво.И може да си даваме парите за скъпо и да си караме с евтино масло защото не знаем какво е бутилирано вътре.За наливни масла въобще не споменавам.
            АЛ.ПЕТРОВ
            FIAT PUNTO 1.2 8V

Коментар

Напълно съм съгласен с теб,за съжаление така е в България
              FIAT Coupe

Коментар

Не обобщавайте така нещата, защото не сте съвсем прави. Не може в представителни магазини и официални дистрибутори да се продават фалшификати. А иначе сте прави, че има доста ментета, ама нали затова внимаваме от къде пазаруваме. То е като с алкохола
                Fiat Tipo <<149C2>> + momo pack
                Alfa145 16V TC <<AR67601>> RossoCorso
                BlueStorm transforms . . .
                . . . !!!

Коментар

sacho написа:
                  Не забравяйте че ментетата не са такива ментета че да ви съсипят двигателя.И поради тази причина се чудя как определяте за някое масло че НЕ Е МЕНТЕ ???Разберете че вече марката нищо не значи в България. Ние сме заляти от ментета и всичко около нас е фалшиво.И може да си даваме парите за скъпо и да си караме с евтино масло защото не знаем какво е бутилирано вътре.За наливни масла въобще не споменавам.
                  Точно така е и съм абсолютно съгласен с теб.Преди няколко месеца имаше един прекрасен сайт на руски,по точно форум - www.oilclub.ruТа там нашироко и надълго се коментираше темата.Извода беше,че около 70% от маслата на руския пазар са ментета.Особено ставаше дума за VALVOLIN и ELF.Даже с изненада разбрах,че "Елф"-а за източна европа го ПРОИЗВЕЖДАЛИ В РУСИЯ.И предполагам ,че е така защото тези масла до съвсем скоро бяха най-евтините на пазара.Полусинтетика 5л туба за около 38-42 лв.Също пак от там ми стана ясно,не преди година или две CASTROL е купена от BP.Това по себе си не значи нищо,но все-пак.Така,че карайте си СЕЛЕНИЯТА и AGIP /също много класно масло и малко разпостранено в България/
                  SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

предишнара кола я карах със AGIP, Лики Моли, Valvoline, ЕLF. със всичките масла двигателят работеше по един и същ начин, с изключение на ЕLF-a. Когато го сложих мотора "заспа". За съжаление го сложих 1000км преди да я продам. Сега съм със Selenia и на двете коли.

Коментар

Tutela Imola, защото е малко по-евтин от Racing-a на Selenia, a не е по лошо масло.
                      '93 Croma 2.0T -ex
                      '98 Coupe 20V

Коментар

Да добавя и аз нещо по въпроса с масалата.1. Двигателя на Бравото - със Селениа Голд!2. Скоростите и диференциала на Бравото - с Тутела!3. На ИЖ-ето слагам двутактово М10Д и никога наливно!

Коментар

FINA EXCEL 10/40. Сменям го на 7000 км

Коментар

Working...
                          X