Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво масло предпочитате ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Какво масло предпочитате ?

Аз лично Бравото го карам с CASTROL Magnatec 10W40 на 11.000-12.000 го сменям нещо ме е страх да го чакам до 15.000 за колкото го препоръчват,а за 11.000 км. съм долял 300 гр. мисля че е нормално дето казва един приятел "И теб да те карат да тичаш по баира в жегата ще ти се допие вода"във скоростите нямам представа какво е само проверихме дали има беше доста чисто и не съм го сменял.
    FIAT Coupe

Аз пък Темпрата я карам със Селения Турбо Дизел. Сменям го на 6500 - 7000 км.SELENIA TURBO DIESEL Motor oil for diesel cars with turbo-compressed or direct and indirect multi-valve injection engines. This synthetic-based product was formulated to prevent the oil from thickening due to carbon deposits resulting from combustion.SAE 10W-40, ACEA B3, API CD/SF, FIAT 9.55535, VW 505.00Recommended by Fiat, Lancia, Alfa Romeo

Коментар

На моя Фиат слагам само Castrol Magnatec 10W40. Колата не ми гори никакво масло, двигателят е отличен, така че според мен го "заслужава"
      Fiat Tipo <<149C2>> + momo pack
      Alfa145 16V TC <<AR67601>> RossoCorso
      BlueStorm transforms . . .
      . . . !!!

Коментар

Re: Какво масло предпочитате ?

D_boy написа:
        Аз лично Бравото го карам с CASTROL Magnatec 10W40 на 11.000-12.000 го сменям нещо ме е страх да го чакам до 15.000 за колкото го препоръчват,а за 11.000 км. съм долял 300 гр. мисля че е нормално дето казва един приятел "И теб да те карат да тичаш по баира в жегата ще ти се допие вода"във скоростите нямам представа какво е само проверихме дали има беше доста чисто и не съм го сменял.
        http://www.flrussia.com/p_motoryzacja.htmМаслата "СЕЛЕНИЯ" на руски....или Руския сайт на "Селения".
        SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Petrov написа:
          Аз пък Темпрата я карам със Селения Турбо Дизел. Сменям го на 6500 - 7000 км.SELENIA TURBO DIESEL Motor oil for diesel cars with turbo-compressed or direct and indirect multi-valve injection engines. This synthetic-based product was formulated to prevent the oil from thickening due to carbon deposits resulting from combustion.SAE 10W-40, ACEA B3, API CD/SF, FIAT 9.55535, VW 505.00Recommended by Fiat, Lancia, Alfa Romeo
          Аз също последно налях SELENIA TURBO DIESEL, изминал съм около 5 хил.км и не съм доливал все още нищо
          Fiat Brava 1.9 TD 100

Коментар

Това ми беше първата смяна на масло и сложих Selenia 20K и съм доволен. Двигателя работи тихо, за 5000км не съм забелязал да е изгоряло някъкво количество масло, все още е чисто. Купих го от Вантотрейд
            Bravo HGT

Коментар

Аз лично Бравото го карам с CASTROL Magnatec 10W40 на 11.000-12.000 го сменям нещо ме е страх да го чакам до 15.000 за колкото го препоръчват,а за 11.000 км. съм долял 300
              И защо Кастрол, а не Селения? Маслото е предпочетено за оригинално зареждане от Фиат и се произвежда по изискване на Фиат! Пробега му е до 20 000км, а цената значително по-ниска! Каква е логиката, само етикета Кастрол ли ни тегли ?

Коментар

На типото Селения HPX, на уното VS+- абсолютно никакви грижи.На Уното като вдигнеш капака, на ботуша, където е номера на купето, има лепенка да ти извади очите -VS+, защо да сипвам друго, като производителя си препоръчва това
                Пауър из нотинг уитаут гума
                Cinq 16v , Delta 1 2.0

Коментар

И аз това се питам: Защо трябва да си правим експерименти сьс собствените автомобили, когато производителя е пробвал какво ли не , много преди нас!!!

Коментар

и мен ми предстои смяна след 1000-2000 км и съм се спрял на Селения Голд, колата грам не гори масло не съм доливал, и мисълта ми е от къде мога да взема такова Селения Голд със сигурен произход, става дума за 10W40
                    ex Fiat Bravo GT

Коментар

Аз си сложих Селения голд,преди да сменя маслото гледам старите стикери по колата предишния собственик във Венеция е карал със същото масло .

Коментар

в книгата на бравото пише селения 20к!
                        "То, правото, е като хубава кобила на пазара. Който има повече пари, той я купува..." Йордан Радичков.

Коментар

bobi_m написа:
                          На типото Селения HPX, на уното VS+- абсолютно никакви грижи.На Уното като вдигнеш капака, на ботуша, където е номера на купето, има лепенка да ти извади очите -VS+, защо да сипвам друго, като производителя си препоръчва това
                          HPX-а маи го препоръчват за по-износени двигатели. Имало добавки и т.н.Като ми отваряха двигатела майстора му се взе акъла докато изчисти налепите от маслото, което ме кара да мисля, че е ефективно

Коментар

[quote="hit-ko"]И аз това се питам: Защо трябва да си правим експерименти сьс собствените автомобили, когато производителя е пробвал какво ли не , много преди нас!!!Според мен неможе да се каже експеримент слагането на CASTROL,все пак на етикета му има фирмите които са го одобрили за своите двигатели между които е и Фиат а там има доста по сериозни фирми от нашите Фиатки а и доста са изравнени силите при производството на смазочни материали,имам предвид водещите компаний в тази област а че Фиат препоръчва SELENIA е въпрос на договори.
                            FIAT Coupe

Коментар

Когато си взех колата ми казаха, че са направили смяна на маслото, но забравих какво масло бяха сипали (може би някакво наливно). И какво да ви кажа за 1000 км маслото беше вече почерняло. Веднага го смених и сложих селения голд. Сега карам с него над 2000 км и изобщо не му се е променил цвета.
                              Кара Fiat PUNTO 75 ELX

Коментар

Working...
                              X