Аз лично Бравото го карам с CASTROL Magnatec 10W40 на 11.000-12.000 го сменям нещо ме е страх да го чакам до 15.000 за колкото го препоръчват,а за 11.000 км. съм долял 300 гр. мисля че е нормално дето казва един приятел "И теб да те карат да тичаш по баира в жегата ще ти се допие вода"във скоростите нямам представа какво е само проверихме дали има беше доста чисто и не съм го сменял.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво масло предпочитате ?
Collapse
X
-
Аз пък Темпрата я карам със Селения Турбо Дизел. Сменям го на 6500 - 7000 км.SELENIA TURBO DIESEL Motor oil for diesel cars with turbo-compressed or direct and indirect multi-valve injection engines. This synthetic-based product was formulated to prevent the oil from thickening due to carbon deposits resulting from combustion.SAE 10W-40, ACEA B3, API CD/SF, FIAT 9.55535, VW 505.00Recommended by Fiat, Lancia, Alfa Romeo
-
Re: Какво масло предпочитате ?
D_boy написа:Аз лично Бравото го карам с CASTROL Magnatec 10W40 на 11.000-12.000 го сменям нещо ме е страх да го чакам до 15.000 за колкото го препоръчват,а за 11.000 км. съм долял 300 гр. мисля че е нормално дето казва един приятел "И теб да те карат да тичаш по баира в жегата ще ти се допие вода"във скоростите нямам представа какво е само проверихме дали има беше доста чисто и не съм го сменял.SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Petrov написа:Аз пък Темпрата я карам със Селения Турбо Дизел. Сменям го на 6500 - 7000 км.SELENIA TURBO DIESEL Motor oil for diesel cars with turbo-compressed or direct and indirect multi-valve injection engines. This synthetic-based product was formulated to prevent the oil from thickening due to carbon deposits resulting from combustion.SAE 10W-40, ACEA B3, API CD/SF, FIAT 9.55535, VW 505.00Recommended by Fiat, Lancia, Alfa RomeoFiat Brava 1.9 TD 100
Коментар
-
Аз лично Бравото го карам с CASTROL Magnatec 10W40 на 11.000-12.000 го сменям нещо ме е страх да го чакам до 15.000 за колкото го препоръчват,а за 11.000 км. съм долял 300
Коментар
-
bobi_m написа:На типото Селения HPX, на уното VS+- абсолютно никакви грижи.На Уното като вдигнеш капака, на ботуша, където е номера на купето, има лепенка да ти извади очите -VS+, защо да сипвам друго, като производителя си препоръчва това
Коментар
-
[quote="hit-ko"]И аз това се питам: Защо трябва да си правим експерименти сьс собствените автомобили, когато производителя е пробвал какво ли не , много преди нас!!!Според мен неможе да се каже експеримент слагането на CASTROL,все пак на етикета му има фирмите които са го одобрили за своите двигатели между които е и Фиат а там има доста по сериозни фирми от нашите Фиатки а и доста са изравнени силите при производството на смазочни материали,имам предвид водещите компаний в тази област а че Фиат препоръчва SELENIA е въпрос на договори.FIAT Coupe
Коментар
-
Когато си взех колата ми казаха, че са направили смяна на маслото, но забравих какво масло бяха сипали (може би някакво наливно). И какво да ви кажа за 1000 км маслото беше вече почерняло. Веднага го смених и сложих селения голд. Сега карам с него над 2000 км и изобщо не му се е променил цвета.Кара Fiat PUNTO 75 ELX
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар