Здравейте,Искам да попитам от какво може да бъде предизвикано следното. Случи ми се два пъти при движение в задръстване продължително време Колата не искаше да тръгне след спиране на сфетофар на първа и при отпускане на съединителя при около 2500 оборота, а само се разклати. При отпускане на съединителя изгасна. Запалих тръгна бавно при около 4500 оборота но после скоростния лост остана на първа и докато не изгасих колата не успях да сменя.След като изчаках 20 мин нямаше проблем тръгнах и можех да сменям скорости. Същата история ми се случи и на задна при паркиране после не можех да вкюча нито първа нито втора и задна, трета и четвърта успях но на тези скорости трудно се паркира :P .Вчера един приятел ми направи услуга свалихме скоростната и отвори първия капак, където както ми обесни се намират зъбните колелета на пета предавка, да отвориш другата част било доста сложно тъйкато трябва да се избият лагерите на вала пружини и т.н.(не разбирам затова ме извинете за лаишкото обяснение) Това което видяхме е че един "иглен" лагер беше на парчета и в цялото масло имаше метални и пластмасови парченца от него. Въпроса ми е има ли някаква вероятност от тези парчета и разбитият лагер да е било причината , защото това е само на вала на пета предавка и той ми каза че вала се върти постоянно и само като си на 5-та зацепва зъбното колело но неуспя да се сети за причина, да не могат да влязат скоростите 1-ва и 2-ра.Мерси
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за скоростна кутия на Браво 1.6
Collapse
Реклама
Collapse