Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Цялостно боядисване къде ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Цялостно боядисване къде ?

Здравейте колеги , искам да попитам къде могат да ми пребоядисат Уното цялостно за около 400-500 лв Боята и матрериалите са от мен , понеже ползвам голяма отсъпка .Цена за акрил и цена за металик.Мерси предварително.
    Всяко едно Уно Tурбо си мечтае като порасне да стане Делта Интеграле :D
    IHI,Mitsubishi,KKK,Garrett,Holset,Turbonetic's
    1.Uno 1.3 turbo FORZA ITALIA
    2.Audi B4 1.6 (ежедневка)

То и металика може да е акрилен За 400 - 500лв. надали някой ще се съгласи, поради спецификата.За цялостно трябва да се разглобява доста, освен ако не си решил да се вапцва
    http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
    Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
    FIAT Punto 02' 1.9 JTD
    FIAT Punto 99' 1.7 TD

Коментар

На мен ми я боядисаха за 400лв цялата с материалите от тях... Изобщо бояджийските услуги за много надценени. Е при тоя дето ходих редовно има по около 30-40 коли за боядисване и се чака, ама аз не бързах
      Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

spark написа:
        На мен ми я боядисаха за 400лв цялата с материалите от тях... Изобщо бояджийските услуги за много надценени. Е при тоя дето ходих редовно има по около 30-40 коли за боядисване и се чака, ама аз не бързах
        Незнам на какво казваш надценени, като за цялостно боядисване трябват 2л. боя, която ако не е металик струва около 100лв./л. Трябва разредител, ластификатор за пластмасовите части, лак и др. "дребни" материали.Не знам как са ти боядисали колата, но тия момчета явно работят за слава. Скоро и 300-400 коли ще видиш пред гаража им Ако беше казал 1400лв. за цялостно + материали щях да ти повярвам, но с тези 400лв. ме утрепа
        FIAT Punto 02' 1.9 JTD
        FIAT Punto 99' 1.7 TD

Коментар

И аз знам човек в Дружба, който боядисва цялостно за 300лв без материалите, а те са още 100тина лв за акрил и 200 за металик + лак Не се връзвайте на "майстори", които казват че отивали 5 литра боя, 1л за калник и т.н.

Коментар

Dodo 155 написа:
            spark написа:
            Незнам на какво казваш надценени, като за цялостно боядисване трябват 2л. боя, която ако не е металик струва около 100лв./л. Трябва разредител, ластификатор за пластмасовите части, лак и др. "дребни" материали.Не знам как са ти боядисали колата, но тия момчета явно работят за слава. Скоро и 300-400 коли ще видиш пред гаража им Ако беше казал 1400лв. за цялостно + материали щях да ти повярвам, но с тези 400лв. ме утрепа
            Има немски бои, които струват 100лв литъра, има и словенски MOBIHEL по 30лв литъра. Ето ти ценова листа в долари на такива бои:http://www.avtokraski.ru/prices/pric...айстора ми е познат и ми каза, че с отстъпката му я давали по 25лв за литър. И какво - 50лв за боя.. айде и още толкова за лак и ще им дам 1400лв?! Който е паралия да дава пари за немска боя, аз не съм. А каква е гаранцията, че ще ти пръснат колата със скъпата боя за 100лв..

Коментар

Ако се хване една кола за колко време ще я облепиш и ще я пръснеш реално?Е да зависи от майстора.Но някой може да го направи едва ли не и за 1-2 дни.1-2 дена надница = 400лв мисля че малко хора от форума могат да направят.Така, че за "някакви си " 400лв мисля, че както каза колегата, си е направо приемлива сума.Това се нарича "Функционално стойностен анализ"
              A20DTH ЖТД ама не баш
              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
                Ако се хване една кола за колко време ще я облепиш и ще я пръснеш реално?Е да зависи от майстора.Но някой може да го направи едва ли не и за 1-2 дни.1-2 дена надница = 400лв мисля че малко хора от форума могат да направят.Така, че за "някакви си " 400лв мисля, че както каза колегата, си е направо приемлива сума.Това се нарича "Функционално стойностен анализ"
                Някой от вас въобще занимавал ли се е със сериозно боядисване?Та нали има подготовка - първо с по-едра шкурка, после кит, после на водна шкурка да се мине поне два пъти.Следващия етап е пръскане с подложка и пак минаване с водна шкурка.Пръскане поне два-три пъти с основния цвят (в камера). След това изпичане в камера. Наема на камера от бояджията също струва пари.Най-накрая се пастира, което също си е време.Тук не съм отбелязал сваляне на части и облепяне.При това положение колата ще е готова за две седмици и половина.Това се казва сериозно боядисване и ще знаеш, че боята ще държи 7-10 години.С тия еднодневните пръскания за 2-3 дни и готово просто не се хващайте.Имам един приятел в Русе ги избарва много хубаво и си рабира от работата, но на никой няма да му хареса цената - 1000-1100 лв. с материали.

Коментар

doofiat написа:
                  ...Имам един приятел в Русе ги избарва много хубаво и си рабира от работата, но на никой няма да му хареса цената - 1000-1100 лв. с материали.
                  Мен ме устройва тази цена, но ако се направи по начина, който описа по-горе На пролет живот и здраве ще ме свържеш с него :D Моят познат с отстъпка ми иска 1400лв. Това, което предлагаш е 200-300лв. надолу, което си заслужава, дори и със закарване на колата в Русе.Аз евтини неща НИКОГА не правя, излизат ми скъпо За 400лв. си представям как ще ми изглежда колата след това Жена ми ще си къса чорапогащника като се тръкне в боята
                  FIAT Punto 02' 1.9 JTD
                  FIAT Punto 99' 1.7 TD

Коментар

Dodo 155 написа:
                    doofiat написа:
                    ...Имам един приятел в Русе ги избарва много хубаво и си рабира от работата, но на никой няма да му хареса цената - 1000-1100 лв. с материали.
                    Мен ме устройва тази цена, но ако се направи по начина, който описа по-горе На пролет живот и здраве ще ме свържеш с него :D Моят познат с отстъпка ми иска 1400лв. Това, което предлагаш е 200-300лв. надолу, което си заслужава, дори и със закарване на колата в Русе.Аз евтини неща НИКОГА не правя, излизат ми скъпо За 400лв. си представям как ще ми изглежда колата след това Жена ми ще си къса чорапогащника като се тръкне в боята
                    Нямаш проблем.Моята Брава беше очукана от камъчета отпред. Ако дойдеш на някоя среща като я видиш няма да познаеш, че предницата е боядисвана и то при условия без камера (нямах време да чакам). Момчето се казва Стоян (съсед ми е в Русе) и аз му помагах за да стане по-бързо и той ми обяснява как прави по принцип боядисването (описах го по-горе).Аз бях се навил да си боядисвам при него колата и да я остава за три седмици, но докато се наканя и ми се роди момиченцето и няма как да съм без кола толкова време.

Коментар

doofiat написа:
                      Нямаш проблем.Моята Брава беше очукана от камъчета отпред. Ако дойдеш на някоя среща като я видиш няма да познаеш, че предницата е боядисвана и то при условия без камера (нямах време да чакам). Момчето се казва Стоян (съсед ми е в Русе) и аз му помагах за да стане по-бързо и той ми обяснява как прави по принцип боядисването (описах го по-горе).Аз бях се навил да си боядисвам при него колата и да я остава за три седмици, но докато се наканя и ми се роди момиченцето и няма как да съм без кола толкова време.
                      Вярвам ти Знам какво значи хубава работа - когато не си личи една кола, че е пръскана.Аз също имам близък, който боядисва, но от една страна ще ми вземе по-скъпо, от друга е доста зает.Живот и здраве на пролет п.п. А за идване на среща се каня от доста време, но ще видим кога ще стане
                      FIAT Punto 02' 1.9 JTD
                      FIAT Punto 99' 1.7 TD

Коментар

Абе хора много пара бе...в Добрич ги праят за по 400лв. с материалите и то доста добре.Иначе тук в София кат питах и ми казаха 2300лв.
                        N.Y. State of Mind

Коментар

Карай бре, те в София имат пари да дадат за боя колкото струва половин кола Е в събота на срещата ако ходя на автомивка ще видят какво е станало... мани от 5 месеца не съм я мил и е бежова

Коментар

Working...
                          X