Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем със скоростите

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

1115 написа:
    maiden написа:
    От съединителя е, 1ва предавка няма синхронизатор и с масло и без масло влиза еднакво Между другото не е лошо човек да си включва първа винаги с междинна газ и двойно амбреиране (от 2ра към 1ва), на мен ми е навик при всички предавки от рали спорта преди
    Не е - и аз го имам проблема и то по 10....20 пъти дневно. Съединителя ми е чисто нов Валео. И преди и след смяната го имам. Решавам го като включа на 2_ра и после първа и готово. Проблема май е в скоростите. Маслото ми е до пробката.
    А това ми трябваше да ме успокои. Значи нищо тревожно не е и да си карам без да ми пука :D
    Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат

Коментар

По принцип няма страшно щом няма хъркане И/ИЛИ самоизключване на предавки!

Коментар

Re: Проблем със скоростите

noriaga написа:
        Проблема се изразява в това, че много рядко (но все пак по 1-2 пъти на ден) ми се случва при потегляне на светофар при първо натискане на съединителя не иска да влиза 1-ва. Трябва да пусна и натисна отново съединителя. Както съм писал случва се рядко и то само като съм спрял при включване на 1-ва. От какво може да е проблема или това е нормално за фиат. П.П. Автомобила е Фиат Брава 1,4 12V 98-a
        И аз имам подобен проблем Понякога и на моята кола 1-ва не може да влезне както трябва, пак влиза и колата трагва, но не е както трябва, получава се някакво задържане. А и съединителя и маслото са наред. Ако се смени скоростната кутия дали ще се оправи?
        http://vbox7.com/play:9726159a

Коментар

мен ми се скъса жилото на съединителя и сега нещо го нагласят сичко ток и жица и след известно време пак почва педал-а до долу за да вклюуча на 1ва сега пак ще ходя да ми го натегнат ,че не ми се цапа иначе и преди ми го правеше тоя номер но рядко и да вкарваш 2ра и после 1ва и си влиза без проблем.
          Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
          Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
          Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

eliie написа:
            И аз имам подобен проблем Понякога и на моята кола 1-ва не може да влезне както трябва, пак влиза и колата трагва, но не е както трябва, получава се някакво задържане. А и съединителя и мяслото са наред. Ако се смени скоростната кутия дали ще се оправи?
            Колежке, може и да не се оправи при твоя случай...само смяна със автоматични скорости може да ти помогне И не само на теб - на всички жени
            1.4, 12V, 80к.с., ноем.'95, на газ

Коментар

nadq написа:
              eliie написа:
              И аз имам подобен проблем Понякога и на моята кола 1-ва не може да влезне както трябва, пак влиза и колата трагва, но не е както трябва, получава се някакво задържане. А и съединителя и мяслото са наред. Ако се смени скоростната кутия дали ще се оправи?
              Колежке, може и да не се оправи при твоя случай...само смяна със автоматични скорости може да ти помогне И не само на теб - на всички жени
              Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
              Fiat Bravo'97 1,6 16v
              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

При мен също го има този проблем. С Пунто 2 съм. При тъста ми, който е с Пунто 1 също го има. Изобщо често срещано е. От втора на първа става най-лесно.

Коментар

При мен напоследък все по трудно влиза първа. Дори не само тя. Понякога имам чувството че скоростите не влизат докрая и ми изпуква нещо в колата и ако съм отпуснал съединителя гасне веднага. Притеснява ме това припукване Нищо не съм нито сменял или проверявал
                  Fiat Brava SX 1.2 16V 82 h.p.

Когато целта е всичко и пътят е без значение!

Коментар

пробвайте да си натегнете жилата с 1-2 оборота
                    2015 Renault Megane Expression GT
                    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

nadq написа:
                      eliie написа:
                      Колега, мога да си сменям много добре скоростите, ако това намекваш А и ако не си прочел и доста мъже имат същия проблем! И стига вече с това разделение на мъже и жени и пренебрежение към жените шофьори от страна на мъжете! Има добри и лоши шофьори както от жените така и от мъжете!
                      http://vbox7.com/play:9726159a

Коментар

eliie написа:
                        nadq написа:
                        eliie написа:
                        Колега, мога да си сменям много добре скоростите, ако това намекваш А и ако не си прочел и доста мъже имат същия проблем! И стига вече с това разделение на мъже и жени и пренебрежение към жените шофьори от страна на мъжете! Има добри и лоши шофьори както от жените така и от мъжете!
                        FIAT Punto 1.6 GOLF`S KILLER
                        FIAT Bravo 1.6 16v моят домашен любимец
                        LANCIA Ypsilon Elefantino blu
                        http://fiat-bravo.oneinform.com/teh.html
                        http://automedia.investor.bg/catalog.../cartech_4479/

Коментар

nadq написа:
                          eliie написа:
                          Не смятам, че проблема е в нея Това не е съвет за този форум Мога да ти кажа, че жена ми кара доста по-добре отколкото имам колеги - мъже
                          http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
                          Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
                          FIAT Punto 02' 1.9 JTD
                          FIAT Punto 99' 1.7 TD

Коментар

В Италсервиз ходих на скоро оказа се,че имам луфт на лоста. А се подменя един цял пласмасов капсолован елемент, вероятно връзката на лоста с щангите. Понеже нямаха ремонтен комплект остана за друг път. Иначе и аз го имам проблема с първата. Един път влиза един път не, Божа работа.

Коментар

nasty написа:
                              мен ми се скъса жилото на съединителя и сега нещо го нагласят сичко ток и жица и след известно време пак почва педал-а до долу за да вклюуча на 1ва сега пак ще ходя да ми го натегнат ,че не ми се цапа иначе и преди ми го правеше тоя номер но рядко и да вкарваш 2ра и после 1ва и си влиза без проблем.
                              Ако е на Мареата имах същия проблем 500км след като ми се скъса жило. Накрая всички решиха, че е съединител и го смених - стария се оказа ок и нищо не се промени. Решението беше да си купя пак жило, но от Ванто за 100лв. Сега всичко е ок и педала на съединителя ми е по лек от газта - направо не се усеща.

Коментар

Working...
                              X