Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

фар на купе-хелп

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

фар на купе-хелп

някой колега с купе има ли представа дали може да се разглобят фаровете - опушени са пластмасите и на къси нема никой ,ако това е нормално да си сядам на задника и да карам
    fiat coupe 1.8 16v

Re: фар на купе-хелп

vlalov написа:
    някой колега с купе има ли представа дали може да се разглобят фаровете - опушени са пластмасите и на къси нема никой ,ако това е нормално да си сядам на задника и да карам
    На купето не знам как са фаровете.Но на брава я правих тази операция по принуда.Стъклото е залепено с мастика и като се нагрява внимателно с пистолет за горещ въздух първо стъклото много лесно се отлепва.Самото стъкло го залях с някакъв препарат за загорели тенджери и се изчисти идеално а рефлектора без да го пипам и търкам с препарат за миене на прозорци.Измиване с хладка вода и изплакване с малко дестилирана за да не остане на петна ако е вровита водата. И всичко по обратния ред. Като за залепване после използвах чер силикон.Всъщност ми предстои тия дни подобна манипула само че смяна на рефлектор защото се е обелил.
    BRAVA 1.4 12v - 1998г.

http://vbox7.com/play:124bedab

Коментар

lov написа:
      ... Стъклото е залепено с мастика ...
      Единственото което може да залепи "мастиката" е задника за стола. Е, това го могат и някои други питиета

Коментар

Stilo написа:
        lov написа:
        ... Стъклото е залепено с мастика ...
        Единственото което може да залепи "мастиката" е задника за стола. Е, това го могат и някои други питиета
        Приемам го като закачка и можеш все пак да качеш някакво търковско наименование , но тук при нас всички така го знаят.Получило се е заимстването както е станало вероятно с СЕМЕРИНГ .
        BRAVA 1.4 12v - 1998г.

http://vbox7.com/play:124bedab

Коментар

Тц тц тц...може ли така да хабите мастиката бе...
          N.Y. State of Mind

Коментар

Продават в тубички като за паста за зъби силикон за аквариуми... По ламарините на гаража, където имаше болтове и капеше намазах с такъв силикон и не е мръднал, а лятото как се напичат тея ламарини не е истина А и течната гарнитура за картер хич не е зле, няма къртене после... ама ако трябва пак да се отваря фата ще има доста зор.
            Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Така и не разбрах с какво е залепено стъклото, щото и аз смятам да отварям моите фарове че ме дразнят, не че не светят...
              Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
              Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
              ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

vlalov написа:
                Сигурен ли си, че фаровете на Купето са мръсни отвътре? Защото на тези коли им матират отвън и започват да се люпят Иначе защо не пробваш да ги свалиш и на мивката с веро и вода да ги измиеш отвътре като наливаш водата от отворите за крушките, после ги оставяш да се отцедят хубаво и на слънце. Резултата е впечатляващ По този начин съм мил фаровете на 2 БМВта и от опит ти казвам, че това е най-лесният начин! Успех!
                BMW E90 320D
                ех. FIAT COUPE 2.0 16V
                ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
                ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

До колкото си спомням, "стъклата" на фаровете на Фиат Купе всъщност са от карбон и това им е единия от косурите потъмняват с времето и се лющят. поправете ме ако бъркам.
                  Настоящата - Ford Focus ST
                  Бившата - Bravo GT - мъничко, черничко, тук - там стъпва ...
                  Франкенщайн - R.I.P.
                  Fiat Ducato Heku Wohnmobill 530 '87 - НАБОРЪТ

Коментар

Korun написа:
                    До колкото си спомням, "стъклата" на фаровете на Фиат Купе всъщност са от карбон и това им е единия от косурите потъмняват с времето и се лющят. поправете ме ако бъркам.
                    Не са ли от Слюда? Но и за това има лек!Който има този проблем да каже ще го свържа с един човек, който ми спомена, че ги правел като нови Мойте и двата са чисто нови и нямам такъв проблем за сега
                    BMW E90 320D
                    ех. FIAT COUPE 2.0 16V
                    ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
                    ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

Korun написа:
                      Поликарбонат - съвсем различно е.
                      Fiat Ritmo 105TC
                      1600cc 105к.с.

Коментар

johnfound написа:
                        Korun написа:
                        Поликарбонат - съвсем различно е.
                        Сори, грешката е в моя телевизор...
                        Настоящата - Ford Focus ST
                        Бившата - Bravo GT - мъничко, черничко, тук - там стъпва ...
                        Франкенщайн - R.I.P.
                        Fiat Ducato Heku Wohnmobill 530 '87 - НАБОРЪТ

Коментар

На купето на сина светеха по слабо от моите но сега с ксеноните е като слънце :D
                          Обичам си работата.

Коментар

готово

бах маа,,,му измих ги на чешмата издухах ги на компресор и кво светлина ура
                            fiat coupe 1.8 16v

Коментар

Working...
                            X