Проверих цена - 133 лв за K&N - replacement. В момента го обмислям, но май ще инвестирам
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко често сменяте въздушен филтър?
Collapse
X
-
Точно така, 133лв. от официалния вносител е. Аз го взех с 20% отстъпка. Иначе за дебитомера съм чувал разсъждения от сорта на - понеже филтъра е спортен и пропуска повече въздух, това ставало чрез по-лошо филтриране, от там се разваля дебитомера. Нещо, което е без логика според мен, защото този тип филтри са замислени точно с цел да пречистват по-добре въздуха (да работят повече време при мръсна среда).Бързам да отговоря на нещо, което със сигурност някой ще ме пита - върви ли повече колата. Отговора при мен е НЕ, няма никаква разлика от нормалния и спортния. Каква е причината незнам. Може и в дебитомера да е причината, защото се съмнявам дали работи коректно.
Коментар
-
deadairplane
-
?
deadairplane написа:vsd написа:Точно така, 133лв. от официалния вносител е. Аз го взех с 20% отстъпка. Иначе за дебитомера съм чувал разсъждения от сорта на - понеже филтъра е спортен и пропуска повече въздух, това ставало чрез по-лошо филтриране, от там се разваля дебитомера. Нещо, което е без логика според мен, защото този тип филтри са замислени точно с цел да пречистват по-добре въздуха (да работят повече време при мръсна среда).Бързам да отговоря на нещо, което със сигурност някой ще ме пита - върви ли повече колата. Отговора при мен е НЕ, няма никаква разлика от нормалния и спортния. Каква е причината незнам. Може и в дебитомера да е причината, защото се съмнявам дали работи коректно.
Коментар
-
Re: ?
rymbym написа:deadairplane написа:vsd написа:Точно така, 133лв. от официалния вносител е. Аз го взех с 20% отстъпка. Иначе за дебитомера съм чувал разсъждения от сорта на - понеже филтъра е спортен и пропуска повече въздух, това ставало чрез по-лошо филтриране, от там се разваля дебитомера. Нещо, което е без логика според мен, защото този тип филтри са замислени точно с цел да пречистват по-добре въздуха (да работят повече време при мръсна среда).Бързам да отговоря на нещо, което със сигурност някой ще ме пита - върви ли повече колата. Отговора при мен е НЕ, няма никаква разлика от нормалния и спортния. Каква е причината незнам. Може и в дебитомера да е причината, защото се съмнявам дали работи коректно.
Коментар
-
deadairplane
-
Re: ?
deadairplane написа:doofiat написа:При газта не е нужно толкова голямо количество въздух, колкото например за дизела или бензина. Ето защо ще се наложи дори и затваряне на част от въздуховода.
Коментар
-
И аз съм на мнението на колегата vsd. На газ филтъра не се цапа повече, а колата е по-чувствителна. Хватката със затваряне на част от въздуховода не е решение - тя е компромис. Аз съм много против това. Виж - завъртане на въздуховода - с това съм по-съгласен, но само за обикновенни газови уредби. За газовия инжекцион мисля, че нито едното, нито другото е решение.Fiat Brava 1,6 16v '96, Fobos
Коментар
-
deadairplane
Реклама
Collapse
Коментар